Afdelingsleider Apotheek

Omschrijving

Stel je heldere en haalbare doelen, ben je gericht op samenwerking en ben je een verbindend en coachend leidinggevende? De Apotheek van het Rode Kruis Ziekenhuis zoekt een ondernemende afdelingsleider apotheek. 


Afdelingsleider Apotheek

32 - 36 uur 

Wat breng jij mee?

Als persoon ben je bedrijfsmatig goed onderlegd. Je pakt zaken snel op en je denkt in oplossingen. Je staat stevig in je schoenen, luistert goed naar de behoefte van je team en van de apothekers en kunt goed prioriteiten stellen. Je straalt rust en vertrouwen uit en bent een echte verbinder richting de rest van het ziekenhuis. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven, stuurt bij waar nodig en gaat conflicten niet uit de weg. Je hebt inzicht in zowel individuele als groepsprocessen en hun interactie. Je herkent de positieve kracht in groepsdynamiek, maar ook de pijnpunten/blokkades en kunt hiermee omgaan en waar nodig aan- en bijsturen. Je bent organisatiesensitief en een prettige gesprekspartner op verschillende niveaus.


De functie

Als Afdelingsleider Apotheek ben je direct verantwoordelijk voor ongeveer 40 medewerkers die werkzaam zijn in de apotheek van het ziekenhuis, welke bestaat uit een afdeling klinische apotheek en poliklinische apotheek. Je bent verantwoordelijk voor personeelsmanagement in de breedste zin en stuurt op cijfers en relevante bedrijfsinformatie. Je bent de verbinding tussen de apothekers en het team en zorgt voor een prettige en geoliede samenwerking. Je schakelt gemakkelijk tussen mensen, zorginhoud en bedrijfsvoering en vindt het leuk om op tactisch niveau een bijdrage te leveren.


De afdeling

De Apotheek van het RKZ wordt gevormd door de klinische apotheek en de poliklinische apotheek. Wij verzorgen met veel enthousiasme de hele keten van farmaceutische zorg: van opname tot ontslag en verder. De klinische apotheek is verantwoordelijk voor de geneesmiddelendistributie en het geneesmiddelenbeheer op de klinieken en polikliniek. In de poliklinische apotheek helpen onze collega’s patiënten aan de balie, die van een poliklinisch bezoek komen of met ontslag zijn gegaan uit het ziekenhuis. We voeren dagelijks verschillende controles uit op het medicatieproces en nemen deel aan diverse commissies en projectgroepen ter verhoging van de medicatieveiligheid in het ziekenhuis.

 

Het ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis met 275 bedden en rond de 1450 mensen in dienst. Werken in het RKZ betekent werken voor het welzijn en de gezondheid van de patiënt. Onze patiënten verdienen de beste zorg, van de meest deskundige professionals in een omgeving waar gastvrijheid  voorop staat. Het RKZ is hét ziekenhuis voor inwoners uit de regio IJmond en omstreken en thuis van het Brandwondencentrum Beverwijk: internationaal expertisecentrum op het gebied van onderzoek en behandeling van (brand)wonden en littekens.

Het RKZ is een hechte en warme club met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg  te leveren aan de patiënten. Samen zorgen voor beter op jouw manier.

 

Wij bieden

  • een uitdagende afwisselende functie in een ambitieuze organisatie
  • een vast dienstverband, te beginnen met een jaarcontract
  • een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring (maximaal € 4.466,- bruto per maand op basis van fulltime, FWG 60)
  • een goed arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een eindejaarsuitkering.


Informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Felix Korving, poliklinisch apotheker 0251-265127


Geïnteresseerd?

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Vul je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Solliciteer voor 25 augustus.Wij vragen aan jou


  • een HBO werk- en denk niveau aangevuld met een relevante management opleiding
  • een ervaren leidinggevende
  • werkervaring binnen de zorg is een pré
  • kennis van bedrijfskundige aspecten als logistiek, financiën, personeelsmanagement en kwaliteitszorg.

Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en interne kandidaten voorrang.  Acquisitie n.a.v. deze advertentie is niet gewenst.