Afdelingsleider Bariatrie

Functieomschrijving

Haal jij het beste uit je team en weet jij ons centrum verder uit te bouwen? Bij het Rode Kruis Ziekenhuis krijg je deze kans om dit op jouw manier aan te pakken!

Afdelingsleider Bariatrie

24 uur


Overtuigend, gedreven en vernieuwend


Het Rode Kruis Ziekenhuis is een regionaal en kleinschalig ziekenhuis met nationale en internationale bekendheid door het bij ons gevestigde Brandwondencentrum. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Door toepassing van Lean zijn we voortdurend bezig om onze patiëntenzorg te verbeteren. Binnen het RKZ is de Bariatrie de afgelopen jaren enorm gegroeid en we zijn klaar voor een volgende fase. Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar een zeer gedreven en ondernemend programma manager Bariatrie. Het zal jouw doel zijn om, samen met het team, de afdeling intern en extern verder uit te bouwen op het gebied van groei en kwaliteit.


Wat breng je mee?

Als programmamanager ben je naast de sturing van dagelijkse processen ook bezig met de organisatie die wat verder vooruit ligt. Je hebt hierin korte lijntjes naar chirurgen en management. Proces optimalisatie en het hoog houden van de kwalitatieve standaard zullen bijdragen aan het verder groeien van de Bariatrie. Voor de pre en postoperatieve patiëntenzorg en voor het realiseren van groei van het aantal behandelingen is de Nederlandse Obesitas Kliniek onze belangrijkste samenwerkingspartner.

In je werk zet je doelen om in concrete resultaten. In de Bariatrische behandeling hechten we erg aan het bijhouden van de uitkomsten van die behandeling; deze liggen aan de basis van ons kwaliteitsbeleid. In jouw rol weet je statistische gegevens te interpreteren en om te zetten in concrete plannen. Projecten en onderzoeksvoorstellen worden in hechte samenspraak met de betrokken chirurgen gemaakt. Wij zoeken voor deze rol een gezondheidswetenschapper (of daarmee vergelijkbare opleiding) met, bij voorkeur ervaring in het primaire zorgproces binnen de ziekenhuiszorg en ervaring met het aansturen van een team en veranderprocessen.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Jouw dag en werkzaamheden zijn divers en uitdagend. Een groot deel van jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn:

• Mede verantwoordelijk voor de organisatie en bedrijfsvoering.

• Opstellen van jaarplan en begroting.

• Bewaken productie afspraken, professionele inzet en materiele middelen volgens begroting.

• Kwaliteitsregistratie DATO, Kwaliteitsdoelen en het voorbereiden van Externe Audits.

• Optimaliseren van primaire processen.

• Onderhouden van relaties met interne/ externe stakeholders.

• Initiëren, ontwikkelen en managen van nieuwe projecten, verbetervoorstellen, en veranderingen gerelateerd aan de bedrijfseenheid ( wetenschappelijk onderzoek en landelijk netwerk).

• Je creëert aandacht voor de bariatrische zorg in het RKZ bij zowel patiënten als verwijzers.

• Organiseren van informatieavonden, XXL dagen en (geaccrediteerde) nascholing; je maakt hierbij gebruik van eigentijdse middelen en ICT toepassingen.

Wij bieden jou!

• Inschaling volgens de cao schaal FWG 60.

• Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

• Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN-organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN-methodiek te leren toepassen.

• Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.

Heb je interesse?

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Kees Broekman, Manager Zorg: 0251-265921. Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met recruitment: 06-11387522.

Solliciteren

Pak je deze uitdaging aan? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor 15 juni. Na de sluitingsdatum zal meer bekend worden over de verdere voortgang van de sollicitatieprocedure.

Wij vragen aan jou

• Je beschikt over een relevant WO werk- en denkniveau, aantoonbaar in werk en opleiding, bijvoorbeeld de opleiding gezondheidswetenschappen.

• Je hebt ervaring in het primaire proces van een zorgorganisatie.

• Je bent in staat om helder te communiceren op verschillende niveaus, zowel mondeling als schriftelijk.

• Je bent pro-actief in handelen en omgevingssensitief.