Afdelingsleider klinisch chemisch laboratorium

Functieomschrijving

Wil jij meebouwen aan de optimalisatie van de processen binnen ons laboratorium? Ben je gericht op samenwerking en ben je een coachend leidinggevende? Kom dan werken als  Afdelingsleider klinisch chemisch laboratorium bij het Rode Kruis Ziekenhuis. 

Wij maken graag een afspraak.


Afdelingsleider klinisch chemisch laboratorium

32 -36 uur
Verbinder, daadkrachtig, innovator

Wat ga je doen?
In deze rol geef je samen met de teamleider dagelijks leiding aan de medewerkers van het laboratorium, de polikliniek bloedafname en prikposten in de regio, in totaal ± 70 personen. Je hebt een actieve rol in de verander- en verbeterprocessen van de afdeling, stuurt de medewerkers aan en biedt hen ondersteuning en coaching. Tevens ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van het HR beleid, ziekteverzuim-begeleiding en jaargesprekken. Je bent integraal verantwoordelijk voor de processen in het laboratorium gericht op kwaliteitsverbetering van de dienstverlening.

Samen met de teamleider en twee klinisch chemici vorm je het laboratorium management team (LMT).

Met het hoofd van het laboratorium (klinisch chemicus) stel je een conceptbegroting op en bewaakt en beheert het toegewezen budget. Je bewaakt de uitvoering, bijsturing en realisatie van het jaarplan en draagt bij aan de periodieke verantwoording aan de Raad van Bestuur.


Het laboratorium

Het Klinisch Chemisch Laboratorium van het RKZ is een laboratorium waar de klinische chemie in de volle breedte wordt uitgeoefend. Dit betekent dat er onderzoek wordt gedaan op het gebied van de algemene klinische chemie, hematologie, stolling, endocrinologie, allergie, auto-immuun diagnostiek, serologie, enkele geneesmiddelenspiegels, fertiliteit, IUI, beenmergdiagnostiek en natuurlijk de bloedtransfusie. Wij doen laboratoriumdiagnostiek voor zowel onze eigen medisch specialisten alsmede voor de huisartsen, verloskundigen en verzorgingshuizen. Er bestaat een goede vakinhoudelijke samenwerking met de collega's van de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Jouw nieuwe werkomgeving

Ons team bestaat uit medewerkers bloedafname, analisten en enkele collega’s met een gespecialiseerde functie. Het is een dynamische werkomgeving waarbij wij met elkaar toekomstgericht werken aan het verbeteren van de processen waarbij de kwaliteit van zorg voor onze patiënten hoog in het vaandel staat.


Het RKZ

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis met 275 bedden waar rond de 1450 professionals werkzaam zijn. Werken in het RKZ betekent werken voor het welzijn en de gezondheid van de patiënt. Onze patiënten verdienen de beste zorg, van de meest deskundige professionals in een omgeving waar gastvrijheid voorop staat. Het RKZ is hét ziekenhuis voor inwoners uit de regio IJmond en omstreken en thuis van het Brandwondencentrum Beverwijk: internationaal expertisecentrum op het gebied van onderzoek en behandeling van (brand)wonden en littekens.


Wij bieden jou

• Een uitdagende afwisselende functie in een ambitieuze organisatie.
• Een vast dienstverband, te beginnen met een jaarcontract.
• Een positieve en stimulerende werkomgeving waar je mag rekenen op je collega’s en waarin we regelmatig kennis en ervaring uitwisselen.
• Afhankelijk van je kennis en ervaring een startsalaris minimaal € 3.850,- en maximaal € 5.801,- bruto op basis van een 36-urige werkweek.
• Een eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
• Een meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
• Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
• Verschillende trainingen aan om de LEAN methodiek te leren toepassen.
• Twee keer per jaar een zomer- en winterfeest samen met je collega’s.

Nieuwsgierig?

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Dr. H.J.Huijgen, klinisch chemicus, hoofd laboratorium of de heer T. van Kampen afdelingsleider klinisch chemisch laboratorium tel. 0251-265555


Solliciteren

Wil je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. 


Screening van CV, diploma’s en VOG (verklaring omtrent gedrag) en een assessment zal (deels) onderdeel zijn van de selectieprocedure.


Wij vragen aan jou


  • HBO werk- en denkniveau en een voltooide management of bedrijfskundige opleiding;
  • Minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende in de zorg of affiniteit met de zorg bij voorkeur op een laboratorium;
  • Dat je in je denken en handelen de patiënt centraal stelt;
  • Interesse voor vernieuwing en dat je gelooft in verandering; 
  • Dat je aantoonbaar resultaatgericht werkt zonder daarbij oog te verliezen voor de verschillende samenwerkingsrelaties en dat je tactisch weet te handelen.