Afdelingsleider Poliklinieken

Functieomschrijving

Zorg jij voor vernieuwing en verbinding? Stel je heldere en haalbare doelen, ben je gericht op samenwerking en ben je een coachend leidinggevende? Kom dan werken als Afdelingsleider Poliklinieken bij het Rode Kruis Ziekenhuis. 


Afdelingsleider Poliklinieken
32 -36 uur
Verbinder, daadkrachtig, innovator

Ben jij dit?

Als afdelingsleider van de poliklinieken weet jij de doelstellingen te vertalen naar het team. Je weet mensen mee te krijgen met verandering en je bent niet bang om daar creatieve wijzen voor te gebruiken. Je geeft integraal leiding aan het team, coacht de medewerkers en zet een optimale bezetting neer. Dit doe je in samenwerking met drie teamleiders. Je werkt nauw samen met de verschillende vakgroepen en je vervult een brugfunctie tussen organisatorische ontwikkelingen en de vakgroep. Zaken waar je mee te maken krijgt zijn o.a. digitalisering, (ver)bouw, zorgproces optimalisatie en inzet van innovatieve interventies. Je rapporteert aan de zorgmanager. Je bent verantwoordelijk voor een goedlopend zorgproces en stemt daarbij voortdurend af met de verschillende vakgroepen met als doel een optimale inzet van mensen en middelen op de verschillende afdelingen.
Samen met de teamleiders ontwikkel je het tactisch en operationeel beleid van de poliklinieken. En dat beleid mag zeker vernieuwend zijn! Zien jij en je team kansen? Geïnspireerd door goede voorbeelden? Je gaat ervoor!
Het RKZ is op zoek naar een afdelingsleider die een coachende stijl van leidinggeven heeft. Je bent een echte doorpakker en doorvertaler. Iemand die prioriteiten kan stellen en coördineert, structureert en stuurt een variëteit aan werkzaamheden aan. Daarnaast motiveer je met jouw open houding je team tot het werken op een hoog niveau.


Jouw nieuwe collega’s

Je gaat een deel van de Poliklinieken (Dermatologie, KNO, MKA, Cardiologie, Longgeneeskunde, Chirurgie, Plastische Chirurgie en Orthopedie) aansturen welke bestaat uit 65 FTE. In ons team werken artsen, verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, Phsysian assistent, polikliniek assistenten en er is een secretariële ondersteuning. Het is een dynamische werkomgeving waarbij wij met elkaar toekomstgericht werken. We zijn er trots op dat we middels het dagelijks toepassen van LEAN-methodieken continu verbeteren en elkaar scherp houden. In het team staat open communicatie en kwaliteit van zorg hoog in het vaandel.


Het RKZ

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis met 275 bedden waar rond de 1450 professionals werkzaam zijn. Werken in het RKZ betekent werken voor het welzijn en de gezondheid van de patiënt. Onze patiënten verdienen de beste zorg, van de meest deskundige professionals in een omgeving waar gastvrijheid voorop staat. Het RKZ is hét ziekenhuis voor inwoners uit de regio IJmond en omstreken en thuis van het Brandwondencentrum Beverwijk: internationaal expertisecentrum op het gebied van onderzoek en behandeling van (brand)wonden en littekens.
Het RKZ is een hechte en warme club met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen voor beter op jouw manier

Wij bieden jou

• een uitdagende afwisselende functie in een ambitieuze organisatie;
• een vast dienstverband, te beginnen met een jaarcontract;
• Wij bieden je een positieve en stimulerende werkomgeving waar je mag rekenen op je collega’s en waarin we regelmatig vakinhoudelijke kennis en ervaring uitwisselen;
• afhankelijk van je kennis en ervaring is het startsalaris minimaal € 3.850,- en maximaal € 5.801,- bruto op basis van een 36-urige werkweek;
• Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
• Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
• Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
• Het RKZ is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
• Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
• Screening van CV, diploma’s en VOG (verklaring omtrent gedrag) en een assessment zal (deels) onderdeel zijn van de selectieprocedure

Nieuwsgierig?

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Kees Broekman (Manager Zorg) 06 - 46067707

Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. 


Wij vragen aan jou

tevens

  • heb je HBO werk- en denkniveau en een voltooide management – of bedrijfskundige opleiding; of gezondheidsbeleid?
  •  heb je minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende in de zorg of affiniteit met de zorg
  • stel je in je denken en handelen de patiënt centraal;
  • ben je in staat om complexe problemen te onderzoeken en in kaart te brengen;
  • je hebt interesse in vernieuwing en gelooft in verandering
  • ben je van nature een enthousiaste teamspeler;
  •  werk je aantoonbaar resultaatgericht zonder daarbij oog te verliezen voor de verschillende samenwerkingsrelaties en weet tactisch te handelen.