Afdelingsleider Psychiatrie en Medische Psychologie

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige Afdelingsleider Psychiatrie en Medische Psychologie.

Zorg jij voor vernieuwing en verbinding? Stel je heldere en haalbare doelen, ben je gericht op samenwerking en ben je een coachend leidinggevende? Dan zijn wij op zoek naar jou.


Afdelingsleider Psychiatrie en Medische Psychologie
32 – 36 uur


Verbinder, daadkrachtig, stevig in de schoenen


Ben jij dit?

Als Afdelingsleider rapporteer je rechtstreeks aan de Manager Zorg en ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van jouw afdelingen. Je staat stevig in je schoenen, luistert goed naar de behoefte van je team en kunt goed prioriteiten stellen. Je straalt rust en vertrouwen uit en bent een echte verbinder richting de afdelingen. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven, stuurt bij waar nodig en gaat conflicten niet uit de weg. Je bent verantwoordelijk voor een goedlopend zorgproces en stemt daarbij af met je collega leidinggevenden met als doel een optimale inzet van mensen en middelen op beide afdelingen.

Je vindt het nemen van verantwoordelijkheden (eigenaarschap) vanzelfsprekend en draagt dit uit in je team. In het Rode Kruis Ziekenhuis werken we volgens de LEAN-filosofie om het dagelijks werk slimmer, beter en anders uit te voeren. Het spreekt voor zich dat je als leidinggevende een belangrijke bijdrage levert aan het borgen van de LEAN-cultuur binnen jouw afdeling. Je bent bedrijfskundig onderlegd door opleiding of ervaring en kunt goed schakelen met ondersteunende afdelingen als de zorgadministratie, HR en Finance en control.


Dan kan je dag er zo uit zien!
Zodra je binnenkomt groet je de verpleging en check je de bedbezetting in HiX. Vervolgens doe je de dag start op A1 en Neurologie want die afdelingsleider heeft roostervrij en vervang jij vandaag. Om 08.30 uur komen alle afdelingsleiders bij elkaar voor een dag start van 15 min. Vervolgens heb je een zelfde LEAN moment met de psychiater en artsen team, verpleging en secretaresses. Daarna schrijf je een project plan voor de nieuwe prestatiebekostiging welke in 2022 ingevoerd wordt. Om 13.00 uur heb je een bila met de medisch manager van de medische psychologie en daarna afdelingsleiders overleg.

Na het overleg heb je nog een jaargesprek en komt er iemand op sollicitatie gesprek voor een stage plaats. Je sluit je dag af met een dag afsluiting en een praatje met de medische manager van de kliniek psychiatrie.


De afdeling

De afdeling Psychiatrie bestaat uit zowel een polikliniek als een psychotherapeutisch deeltijd, een kliniek met 16 bedden waarvan 4 Medisch Psychiatrische Unit (MPU) en een consultatieve dienst.

Het is voor de afdeling van vitaal belang om de verbinding met de andere afdelingen van ons ziekenhuis verder te versterken.

De afdeling Medische Psychologie verricht diagnostiek en behandelt patiënten verwezen door de diverse somatische specialismen binnen het ziekenhuis. De psychologen zijn zowel poliklinisch als ook klinisch consulteer baar, nemen deel aan multidisciplinair overleg (MDO) en zijn dikwijls onderdeel van de behandeling van de patiënt.

Beide teams samen bestaat uit 47 medewerkers (35 FTE) en je geeft sturing en richting aan disciplines als verpleegkundigen , psychiaters, co-assistenten, HAIO’s, ANIOS’en, vak therapeuten, sociotherapeuten, systeemtherapeuten en klinisch en GZ psychologen, psychodiagnostisch werkers, een Gios, een stagiair psychologie en een verpleegkundig specialist in opleiding.


Het Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis met 275 bedden en rond de 1450 mensen in dienst. Werken in het RKZ betekent werken voor het welzijn en de gezondheid van de patiënt. Onze patiënten verdienen de beste zorg, van de meest deskundige professionals in een omgeving waar gastvrijheid voorop staat. Het RKZ is hét ziekenhuis voor inwoners uit de regio IJmond en omstreken en thuis van het Brandwondencentrum Beverwijk: internationaal expertisecentrum op het gebied van onderzoek en behandeling van (brand)wonden en littekens.

Het RKZ is een hechte en warme club met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen voor beter op jouw manier.


Wij bieden jou

 • een uitdagende afwisselende functie in een ambitieuze organisatie;
 • een vast dienstverband, te beginnen met een jaarcontract;
 • een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Het RKZ is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Het RKZ heeft een zeer actieve Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en het jaarlijkse sinterklaasfeest.


Informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Jerry van Veen, Afdelingsleider via 0251- 783862 of Kees Broekman, Manager zorg via 0251-265921. Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met onze Recruiter Peter Fles via 06-11387522.


Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. 

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. 


Acquisitie n.a.v. deze advertentie is niet gewenst.

Wij vragen aan jou

 • HBO bedrijfskunde met enige jaren leidinggevende ervaring.
 • Of bijvoorbeeld HBO-V met een management diploma en enige jaren leidinggevende ervaring.
 • Je bent bedrijfsmatig goed onderlegd
 • Je snapt de bekostigingssystematiek van de GGZ
 • Je kunt goed schakelen met ondersteunende afdelingen als de Zorgadministratie, planning en control en HR
 • Je bent in staat om kleinere projecten te leiden.