Apothekersassistente

Functieomschrijving

De Apotheek van het Rode Kruis Ziekenhuis is op zoek naar:

Apothekersassistente – voor 24 per week


Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio IJmond. Het ziekenhuis is gevestigd in Beverwijk en heeft een polikliniek in Heemskerk. Het RKZ heeft 275 bedden en er werken rond de 1250 mensen. Bij ons staat de patiënt centraal. We proberen de kwaliteit van de zorg steeds te verbeteren. Daarnaast willen we een zo volledig mogelijk pakket aan professionele zorg bieden.


De afdeling

Onze apotheek is volop in beweging en ontwikkeling. Patiëntenzorg, kwaliteit, medicatieveiligheid, vernieuwing en resultaatgerichtheid zijn hierbij belangrijke pijlers. De klinische apotheek en poliklinische apotheek vormen samen de ziekenhuis apotheek waar we met veel enthousiasme de hele keten van de farmaceutische zorg vormgeven: van opname tot en met ontslag.


Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een apothekersassistente die ons team wil komen versterken!

Specifiek zijn wij op zoek naar een assistente met als speciaal aandachtsgebied het voeren van farmaceutische opnamegesprekken. Werkzaamheden worden in overleg met jou ingevuld, op basis van je affiniteit met en kennis van de diverse aandachtsgebieden.


Beeld van de functie

Wij zoeken een allround apothekersassistent met als speciaal aandachtsgebied de medicatieverificatie. Het gaat voornamelijk om het voeren van farmaceutische opnamegesprekken en het controleren en verwerken van medicatieopdrachten. Daarnaast bestaan de werkzaamheden in de klinische apotheek uit onder andere het bereiden van medicatie, het in goede banen leiden van de geneesmiddelendistributie, het geneesmiddelenbeheer op de kliniek en polikliniek en het fungeren als eerste vraagbaak voor verpleegkundigen over geneesmiddelen.

Naast de dagdiensten wordt bij toerbeurt in het weekend de bereikbaarheidsdienst gedaan.


Wij bieden

De functie is ingedeeld in FWG 45. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens CAO Ziekenhuizen, deze bevat een eindejaarsuitkering en opname in het pensioenfonds PFZW.


Interesse? 

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met:

Carlyn Langereis ziekenhuisapotheker, op telefoonnummer 0251- 525609

Reageren kan vóór 2 augustusvia de website www.werkenbijhetrkz.nl.

Wij vragen aan jou

  • Je hebt recente ervaring (afgelopen drie jaar) in bij voorkeur in een de ziekenhuisapotheek;
  • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding tot apothekersassistent;
  • Registratie bij het KABIZ is een pré;
  • Je hebt een positieve, klantvriendelijke en flexibele houding;
  • Je bent stressbestendig en laat je niet snel van de wijs brengen;
  • Je hebt geen moeite met automatisering en met technische apparatuur;
  • Je kunt nauwgezet werken, je wilt jezelf ontwikkelen en relevante nascholing volgen;