Arts-onderzoeker Intensive Care & Brandwondencentrum

Functieomschrijving

Wil jij geneesmiddelenonderzoek bij COVID-19 en ernstige brandwonden leiden?

Arts-onderzoeker Intensive Care & Brandwondencentrum

(36 uur)


Communicatief, organisatorisch, accuraat en flexibel


Ben jij dit?

Je hebt interesse in wetenschappelijk onderzoek en in de infectieziekten, immunologie, intensive care (IC) en/of brandwonden. Je hebt een flexibele instelling waarmee je ervoor zorgt dat het wetenschappelijk onderzoek op de IC en bij het (inter)nationaal erkende Brandwondencentrum goed uitgevoerd wordt. Je bent collegiaal en teamgeest staat bij jou voorop. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en werkt accuraat.


Dan kan je dag er zo uit zien

Als arts-onderzoeker ben je werkzaam in het onderzoeksteam van de IC en van het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis. Je hebt taken op het gebied van coördinatie, planning en uitvoering van wetenschappelijk (geneesmiddelen) onderzoek in de kliniek (Intensive Care en Brandwondencentrum).

Het COVID-19 geneesmiddelenonderzoek betreft een investigator-initiated multicenter dubbel blinde placebo gecontroleerde RCT op de algemene IC. De brandwonden studie is een investigator-initiated single center open label trial op de brandwonden-IC. In beide studies zijn al patiënten geïncludeerd.

Je screent dagelijks nieuwe patiënten aan de hand van in- en exclusiecriteria van alle lopende studies. Je voert informed consent gesprekken met potentiele patiënten en familieleden/wettelijk vertegenwoordigers. Je verricht onderzoeksgerelateerde handelingen (medicatie, bloedafnames, weefsel verzamelen, metingen verrichten) en verwerkt op accurate wijze de gegevens in de juiste systemen (administratie en registratie). Ook verzamel en registreer je gegevens uit het EPD en zie je toe op het correct en veilig uitvoeren van onderzoek conform GCP en andere wet- en regelgeving. Je onderhoudt contact met alle bij onderzoek betrokken personen en afdelingen waaronder de (brandwonden)artsen, intensivisten, (plastisch) chirurgen, verpleegkundigen en het laboratorium.


Jouw nieuwe collega’s

Je maakt deel uit van een hecht team met kundige, gemotiveerde, enthousiaste onderzoekers. Het onderzoeksteam van de IC en Brandwondencentrum bestaat uit zo’n 10 medewerkers die gezamenlijk zorgdragen voor al het onderzoek om daarmee de IC en brandwondenzorg te verbeteren. Het team bestaat uit hoogleraren, senior (arts-)onderzoekers, een onderzoekscoördinator, een onderzoeksverpleegkundige, (arts)onderzoekers (promovendi) en studenten.

Een groot deel van het Nederlandse brandwondenonderzoek vindt plaats onder de vlag van de Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland (VSBN). Dit is een non-profit organisatie waarin de krachten van de drie Nederlandse Brandwondencentra (Beverwijk, Rotterdam en Groningen) gebundeld zijn.


Waar wij het verschil maken is dat wij een klein ziekenhuis zijn met als een van de specialismen de brandwondenzorg. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten.


Wij bieden jou

• Een afwisselende baan met verantwoordelijkheid en uitdaging in een gedreven team.

• Een contract in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, verlenging is niet uitgesloten.

• Inschaling volgens de Ziekenhuis CAO schaal 55 (max. € 4227 bruto) op basis van 36 uur afhankelijk van relevante opleiding en ervaring.

• (Bij)scholing in BROK/GCP wordt aangeboden.

• Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

• Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding

• Gratis parkeren nabij het RKZ en het (bus)station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.

• Ontwikkeling en doorstroming vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij trainingen van GoodHabitz aan.

• Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.

• Verder hebben wij een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert.


Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met dr. Evelien de Jong (intensivist, 0251-78307 edejong@rkz.nl) of dr.ir. Anouk Pijpe (onderzoekscoördinator, 0251-265794, apijpe@rkz.nl).


Solliciteren

Wil je bij ons komen werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar jouw reactie. Solliciteren kan voor 16 december 2021. De gesprekken vinden kort daarna plaats.

Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en boventallige kandidaten voorrang. Acquisitie n.a.v. deze advertentie is niet gewenst.

Wij vragen aan jou

Wij zoeken een enthousiaste arts-onderzoeker die affiniteit heeft met IC-zorg, COVID-19, geneesmiddelen- en brandwondenonderzoek. Verder ben/heb je:

• een afgestudeerd arts.

• in het bezit van een BROK of GCP certificaat, of bereid dat te behalen.

• ervaring met (data-)management van (klinisch) wetenschappelijk onderzoek strekt tot de aanbeveling.

• beheersing van database systemen zoals Excel, SPSS, Castor EDC of bereidheid dit te verwerven.

• in staat om op het juiste niveau onderzoek aan patiënten/diens vertegenwoordigers uit te leggen.

• een objectieve houding bij het werven van patiënten.

• organisatorisch sterk, flexibele en proactieve werkhouding.

• Ben je nauwkeurig en werk je gestructureerd

• goede sociale vaardigheden en een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, ook in het Engels.