Beleidsadviseur Kwaliteit

Omschrijving

Beleidsadviseur Kwaliteit

16-32 uur per week

 

Ben jij dit?

Als beleidsadviseur Kwaliteit in het RKZ draag je bij aan beleid op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid en aan het verhogen van de efficiëntie en effectiviteit. Je werkt zowel beleidsmatig als pragmatisch en uitvoerend en hebt (relevante) werkervaring op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en je bent gedreven om zaken voor elkaar te krijgen. Daarnaast ben je een collegiale teamspeler die in staat is om anderen te enthousiasmeren en te inspireren;  en die gesprekspartner voor diverse disciplines kan zijn.

 

Dan kan je dag er zo uit zien!

Je adviseert in afstemming met je team (on)gevraagd de raad van bestuur, het zorgmanagement en de zorgprofessionals bij vraagstukken op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Je verricht zelfstandig werkzaamheden binnen de vastgestelde beleidskaders, waarbij je in de uitvoering de taken en prioriteiten waar mogelijk zelf bepaalt. Daarnaast geef jij advies  op basis van uitkomsten van onderzoeken en analyses (interne audits, risicoanalyses, patiënttevredenheidsonderzoeken, kwaliteitsindicatoren e.d.). Je leidt of neemt deel aan project-/werkgroepen, stuurgroepen en commissies op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Als laatste bied jij ondersteuning bij de ontwikkeling, invoering, borging van het kwaliteits- en veiligheidsbeleid van het ziekenhuis.

 

De afdeling

De beleidsadviseur kwaliteit maakt deel uit van het team Kwaliteit en Patiëntveiligheid en ontvangt hiërarchisch leiding van de manager Kwaliteit en Patiëntveiligheid. Je werkt direct samen met vier beleidsadviseurs kwaliteit. Daarnaast heb jij veel contact met andere collega’s in het ziekenhuis.

 

Wij bieden aan jou

 • Inschaling volgens de cao schaal 55/60, afhankelijk van kennis en ervaring (maximaal €3917,- /€4466,-).
 • Een tijdelijke aanstelling van 5 maanden in verband met zwangerschapsverlof.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Verder hebben  wij een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert. Wat denk je van weekendjes wintersport, stedentrips en een fietsenrally. Het jaarlijkse sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theater voorstellingen?

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg  te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!

 

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Celine Vermeulen, manager Kwaliteit en Patiëntveiligheid, bereikbaar op 0251 – 78 3868 of via celinevermeulen@rkz.nl.

 

Solliciteren

Ga jij de uitdaging aan als beleidsadviseur kwaliteit bij het RKZ. Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor maandag 22 juli.


Wij vragen aan jou

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, relevante werkervaring is een pré
 • Bewezen projectmanagement ervaring, bij voorkeur in de curatieve zorg
 • Kennis van en affiniteit met kwaliteit en patiëntveiligheid;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel, bereid om extra stappen te zetten indien het nodig is voor een goed resultaat
 • In staat om (medische en verpleegkundige) professionals op inhoud en met argumenten te overtuigen 
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen

 

Deze vacature is  intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en interne kandidaten voorrang.