Beleidsadviseur Kwaliteit

Functieomschrijving

Kom jij ons team versterken? Wij zijn ter uitbreiding van de afdeling per direct op zoek naar een fulltime Beleidsadviseur Kwaliteit.
Ben je geïnteresseerd? Aarzel dan niet en solliciteer snel op deze uitdagende baan!


Beleidsadviseur Kwaliteit

32-36 uur per week


Ben jij dit?

Als beleidsadviseur Kwaliteit in het Rode Kruis Ziekenhuis lever jij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van zorg. Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en je bent gedreven om zaken voor elkaar te krijgen. Je wordt enthousiast van data-management met betrekking tot kwaliteitsindicatoren zoals dataverzameling, validatie en presentatie ter bespreking met zorgprofessionals en management. Daarnaast ben je een collegiale teamspeler die in staat is om anderen te enthousiasmeren en te inspireren.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Je kunt kwaliteit en veiligheid cijfermatig onderbouwen door een goede analyse van de data en weet de data-analyses visueel te presenteren aan de zorgprofessionals en management. Als beleidsadviseur kwaliteit kijk je samen met de zorgprofessionals en zorgmanagement hoe je metingen (oa vastgelegd in het EPD, andere bronsystemen, Excel) bij elkaar kunt brengen en weet hier goede managementrapportages/stuurinformatie van te maken. Je vertaalt de externe benchmarkrapportages en interne databronnen naar concrete inzichten voor de zorgprofessionals. Naast het analytische deel, ondersteun en adviseer je bij verbeteracties en de implementatie daarvan. Tevens ben je verantwoordelijk voor de jaarlijkse aanlevering van de kwaliteitsindicatoren aan externe partijen.

Je adviseert in afstemming met je team (on)gevraagd de raad van bestuur, het zorgmanagement en de zorgprofessionals bij vraagstukken op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Je verricht zelfstandig werkzaamheden binnen de vastgestelde beleidskaders, waarbij je in de uitvoering de taken en prioriteiten waar mogelijk zelf bepaalt. Je leidt of neemt deel aan project-/werkgroepen, stuurgroepen en commissies op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Daarnaast voer je ook calamiteitenonderzoek uit en weet je kritische vragen te stellen tijdens het uitvoeren van het onderzoek.


De afdeling

De beleidsadviseur kwaliteit maakt deel uit van het team Kwaliteit en Patiëntveiligheid en ontvangt hiërarchisch leiding van de manager Kwaliteit en Patiëntveiligheid. De kern van jouw functie is signaleren, coördineren, afstemmen en adviseren met als doel samen onze zorg continu te verbeteren. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat we “zichtbaar de beste kwaliteit van zorg leveren”.

Waar het RKZ het verschil maakt is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 55, afhankelijk van kennis en ervaring (maximaal € 4227,- b.p.mnd.)
 • Een jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Celine Vermeulen, manager Kwaliteit en Patiëntveiligheid, bereikbaar op 0251 – 78 3868 of via celinevermeulen@rkz.nl.


Solliciteren

Ga jij de uitdaging aan als beleidsadviseur kwaliteit bij het RKZ? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor 15 april 2021.

Wij vragen aan jou

 • Je hebt een relevante HBO of academische opleiding afgerond.
 • Je werkt zowel beleidsmatig als pragmatisch en hebt (relevante) werkervaring op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid en datamanagement in het bijzonder.
 • Ervaring met projectmanagement en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 • De functie vraagt om een sterk analytisch vermogen, nauwkeurigheid, enthousiasme, betrokkenheid, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.
 • Grote affiniteit met cijfers en je bent in staat snel problemen te doorgronden en bondig te presenteren.
 • Resultaatgerichte instelling en gedrevenheid om zaken voor elkaar te krijgen.
 • Werkt graag samen en is een verbinder, gesprekspartner voor diverse disciplines.
 • Een VOG is benodigd om te kunnen werken in het RKZ.