Business Intelligence Specialist (32-36 uur)

Functieomschrijving

Op basis van jouw advies, gebaseerd op data en BI, is het management van het Rode Kruis Ziekenhuis in staat op data gebaseerde besluiten te nemen.


Business Intelligence Specialist

32-36 uur

Proactief, zelfstandig en analytisch


Ben jij dit?

Jij bent een positieve maar ook kritische gesprekspartner voor de afdelingen binnen ons ziekenhuis. Naast je passie voor data, ben je ook graag bezig met het oplossen van data puzzels. Het geeft je energie om naast development werk ook gesprekken op strategisch niveau te voeren met de afdelingen binnen het ziekenhuis of mee te denken over verbeterpotentieel. Daarbij vind je het leuk om in een zorgomgeving te werken waar veel gebeurt en continu gezocht wordt naar verbetering en innovatie.


Dan kan jouw dag er zo uitzien:

De afdeling Planning & Control van het RKZ is verantwoordelijk voor data & analytics en heeft als doel om besluitvorming te versnellen en data capabilties voor de business te ontwikkelen. Je kunt hierbij o.a. denken aan verhoging van de bezetting van de ziekenhuisbedden, OK planning en personele inzet (formatie). Als BI specialist ben je binnen de afdeling Planning & Control medeverantwoordelijk voor het omzetten van onze waardevolle data naar informatie voor de business. Je ontwikkelt en beheert informatieproducten zoals interactieve dashboards/rapportages en doet ad-hoc analyses. Je bent medeverantwoordelijk voor het beheer van de onderliggende infrastructuur. Je vertaalt wensen naar concrete oplossingen door de juiste vragen te stellen en je te kunnen verplaatsen in een ander of in het onderliggende het proces.

Je levert een actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van BI binnen het Rode Kruis ziekenhuis, waar voor jou ook mogelijkheden tot doorontwikkeling liggen.


Jouw nieuwe collega’s:

Het team bestaat naast jouw directe BI collega uit een afdelingshoofd en drie business controllers. Planning & Control is onderdeel van de unit Finance & Control waarbinnen de afdelingen Zorgverkoop, Inkoop, Salaris-, Financiële-, en Zorgadministratie zijn ondergebracht.

Waar wij als RKZ het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier.


Wij bieden jou!

 • Een inspirerende baan waarbij je jezelf ontwikkelt in het werken als professional binnen een team met een hoog kwaliteitsniveau.
 • Werken in een omgeving waar ontwikkeling en vitaliteit gestimuleerd wordt. Wij bieden volop gelegenheid tot extra (bij)scholing, verdieping en verbreding van jouw kennis en interesse.
 • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz
 • Inschaling volgens de cao ziekenhuizen schaal 55 (maximaal € 4.391,- o.b.v. 36 uur).
 • Aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.
 • Verder hebben wij een personeelsvereniging die activiteiten organiseert, zoals .een wintersportweekend, een fietsrally en voordelige tickets voor concerten en theatervoorstellingen.


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Charley Stijnman, Interim Hoofd Planning & Control, telefoonnummer 0251-783947.


Solliciteren

Wil jij jouw bijdrage leveren aan de Planning & Control cyclus van het RKZ? Solliciteer dan via één druk op de sollicitatiebutton. Graag ontvangen wij een motivatiebrief waarin je beschrijft waarom jij de juiste persoon bent voor de functie, wat jij gaat toevoegen in deze functie en waarom jij denkt dat je bij het RKZ past. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor 31 maart.

Wij vragen aan jou

Wij vragen aan jou?

We versterken onze afdeling Planning & Control graag met een resultaatgerichte en communicatief sterke medewerker BI met het volgende profiel:

 • Een relevante opleiding op minimaal hbo niveau afgerond, bijvoorbeeld op het gebied van Informatica of bedrijfskunde.
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • Vaardigheid met (T-)SQL op gevorderd niveau.
 • Ervaring met selfservice BI tools, bijvoorbeeld: Power BI, Tableau of Qlik.
 • Excelvaardigheid op gevorderd niveau.
 • Affiniteit met datamodellering.
 • Ervaring met Microsoft SQLServer (SSRS, SSAS, SSIS en SSMS) is een pré.