DBC adviseur

Omschrijving

DBC Adviseur

(36 uur)

Analytisch, accuraat en resultaatgericht

 

Binnen de DBC-systematiek analyseren, adviseren en optimaliseren : daar weet jij wel raad mee!

 

Ben jij dit?

Jij bent een enthousiaste DBC adviseur die projectmatig kan werken en accuraat te werk gaat. Verder ben je sociaal en proactief. Dit zet je in om het primaire zorgproces te verbeteren door analyse en rapportage van de zorgadministratieve gegevens. Ook haal je voldoening uit het uitvoeren van operationele werkzaamheden in het Elektronisch Patiëntendossier (HiX-Chipsoft).

 

Dan kan je dag er zo uit zien!

Als DBC-adviseur ondersteun je de organisatorische eenheden van het ziekenhuis bij de registratie van DBC-zorgtrajecten en zorgactiviteiten. Samen met collega DBC-adviseurs ben jij het aanspreekpunt voor een aantal vakgroepen, de medisch specialisten en andere medewerkers binnen deze disciplines. Je geeft hen advies over de registratie en de wet- en regelgeving, signaleert problemen in de registratie en helpt mee met het zoeken naar een oplossing hiervoor. Je werkt samen met collega’s van bijvoorbeeld P&C of ICT om tot structurele oplossingen te komen. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de registratie en het minimaliseren van fouten.

 

Je analyseert administratieve processen en registratie data, trekt hieruit de juiste conclusies, bepaalt het te volgen beleid en implementeert dit. Daarnaast signaleer en corrigeer je ook registratiefouten. De specialismen worden verdeeld tussen de DBC-adviseurs zodat ieder zijn eigen aandachtspunt heeft. Je werkt zelfstandig en bent in staat jouw eigen takenpakket te managen.

 

Toekomstige uitdagingen zijn: doorontwikkeling EPD-ZIS, implementatie Horizontaal Toezicht, ziekenhuisbrede opleidingen rondom DBC-systematiek, veranderende marktontwikkelingen op het gebied van DBC-zorgproductregistratie.

 

Jouw nieuwe collega’s!

De afdeling Zorgadministratie is verantwoordelijk voor het proces rondom juiste, tijdige en volledige vastlegging van administratieve gegevens rondom de patiëntenzorg. We adviseren de organisatie en oefenen controle uit op het gebied van DBC registratie. . Binnen het adviesteam wordt onderscheid gemaakt in adviseurs per specialisme en daarnaast specifieke ziekenhuisbrede processen, projecten en dossiers . De afdeling zorgadministratie bestaat uit 13 medewerkers: DBC-adviseurs, medewerkers facturatie, debiteuren en medische registratie.

 

Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 55 (maximaal €3917,-) aanpassen
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden
 • Je kunt bij ons gratis parkeren en station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand
 • Verder hebben wij een leuke personeelsvereniging die activiteiten organiseert

 

Waar wij het verschil maken is dat wij een klein ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd.  Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg  te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!

 

Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met Bram Bexkens,  teamleider Zorgadministratie, 0251-265456.

 

Solliciteren

Kom jij bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor 25 februari. De gesprekken vinden op 27 februari of 1 maart plaats. 

Wij vragen aan jou

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau op bedrijfseconomisch gebied / gezondheidswetenschappen.
 • Aantoonbare ervaring in de ziekenhuiszorg.
 • Aantoonbare ervaring met DBC/DOT registratie en wet- en regelgeving.
 • Ervaring met Chipsoft HiX en/of vergelijkbaar ZIS systeem.
 • Adviesvaardigheden en overtuigingskracht.
 • Analytisch ingesteld.
 • Affiniteit en/of ervaring met procesoptimalisatie.
 • Enthousiaste, resultaatgerichte en proactieve persoonlijkheid met veel eigen initiatief.