Skip to content

DBC-adviseur (28-36 uur)

Beverwijk, Noord-Holland, NederlandOndersteuning en administratie

Werken bij het RKZ

Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Wij maken het verschil, omdat wij een klein ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Dat is uniek in deze tijd. Als collega’s helpen we elkaar om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Jouw toevoeging is waardevol: samen zorgen wij voor beter!


Ben jij een ervaren DBC-adviseur of gemotiveerd om dit te worden? Heb jij een achtergrond in bijvoorbeeld bedrijfskunde of gezondheidswetenschappen en wil jij je bij RKZ inzetten voor het adviseren van onze medisch specialisten en medewerkers op het gebied van zorgregistratie? Wil jij een rol spelen in de procesverbetering rondom de registratie van onze patiëntenzorg?

Wij komen graag met jou in contact!


Dit is jouw baan:

Als DBC-adviseur ben jij de expert die de zorgprofessionals van het ziekenhuis adviseert over de registratie van DBC-zorgtrajecten en zorgactiviteiten. Jij hebt de expertise in de wet en regelgeving omtrent DBC-registratie zodat het ziekenhuis juist, tijdig en volledig registreert en factureert. Jij bent de professional die zichtbaar is voor je collega’s in de zorg en die gevraagd en ongevraagd advies geeft over het toepassen van de wet en regelgeving. Samen met jouw collega DBC-adviseurs draag je zorg voor het verbeteren van het registratie proces in het EPD om de zorgprofessionals te ontlasten in de registratie.


Kortom, dit ben jij:

 • Jij bent sterk in communicatie, want jij staat met iedereen in contact. Binnen het ziekenhuis heb je contact met de medisch specialisten, (poli)klinieken en je eigen afdeling. Buiten het ziekenhuis sta je onder andere in contact met (zorg)verzekeraars, de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen en de Nederlandse Zorgautoriteit.
 • Jij zoekt de samenwerking op. Je werkt nauw samen met de afdelingen ICT en planning & control.
 • Jij bent in staat om projecten te coördineren. Je neemt deel aan structurele overleggen. Jij coördineert het project vanuit een adviserende en controlerende rol en je zorgt gezamenlijk met de afdelingen voor een goede bronregistratie.


Dit wordt jouw team:

Jouw team van directe collega’s bestaat uit DBC-adviseurs, DBC-medewerkers, medewerkers facturatie en medische registratie. De Zorgadministratie is verantwoordelijk voor het proces rondom juiste, tijdige en volledige registratie van de patiëntenzorg. We informeren en adviseren de medisch specialisten, zorgverleners en het management, waarbij we streven naar ‘first time right’ registratie. We oefenen controle uit op het gebied van DBC-registratie en we verzorgen de facturatie en medische registratie. De afdeling Zorgadministratie bestaat uit 12 medewerkers.


Jij krijgt van ons:

 • Een aantrekkelijk salaris van maximaal €4.842,00 (obv 36 uur, cao schaal 55 per 1-12-2023) afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een contract van 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Een goede pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Het RKZ is makkelijk bereikbaar: het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Het RKZ heeft een zeer actieve Personeelsvereniging, waardoor je tegen gereduceerd tarief toegang hebt tot verschillende uitjes (theatertickets, stedentrips etc.). Twee keer per jaar vieren wij samen een groot zomer- en winterfeest!


Solliciteren

Kom jij werken bij het RKZ? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de sollicitatie button. Wij kijken uit naar je reactie.


Meer weten?

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Suzanne Monkelbaan, Hoofd Zorgadministratie, op 0251-26 5678 of mail naar smonkelbaan@rkz.nl. Een vrijblijvende en verkennende afspraak behoort dan uiteraard tot de mogelijkheden.


Blijf op de hoogte

Ben je nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken kun je op onze website, www.werkenbijhetrkz.nl, alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.

Dit vragen wij:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau op bedrijfseconomisch gebied, in gezondheidswetenschappen, of vergelijkbaar.
 • Aantoonbare ervaring met DBC-registratie en wet- en regelgeving of bereid dit te leren.
 • Adviesvaardigheden en overtuigingskracht.
 • Analytisch ingesteld.
 • Affiniteit en/of ervaring met procesoptimalisatie.
 • Enthousiaste, resultaatgerichte en proactieve persoonlijkheid met veel eigen initiatief

of