Deskundige infectiepreventie

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om mee te denken over het beleid van infectiepreventie? En dit ook uit te zetten? Dan ben jij de Deskundige infectiepreventie die wij zoeken.


Deskundige infectiepreventie

24 – 36 uur


Wat breng jij mee?

Als deskundige infectiepreventie ben je klantgericht, je luistert, hebt tact en overtuigingskracht. Je werkt resultaatgericht, beschikt over probleemoplossend vermogen en ondersteunt en adviseert zowel de zorgprofessional als het management. Je bent pro- actief en functioneert zelfstandig binnen een klein team.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Je ontwikkelt beleid en verricht activiteiten op het gebied van infectiepreventie. Daarnaast geef jij gevraagd en ongevraagd advies aan de Raad van Bestuur (RvB) en het management met betrekking tot infectiepreventie en infectiebestrijding. Je speelt een belangrijke rol in de voorlichting en instructies aan de medewerkers. Ook registratie en surveillance is onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het elektronisch patiënten dossier (HiX).


De afdeling:

Als deskundige infectiepreventie werk je samen met twee collega’s met ondersteuning van een arts-microbioloog van een extern laboratorium. De afdeling infectiepreventie is onderdeel van de afdeling kwaliteit en patiëntveiligheid. Organisatorisch wordt de afdeling aangestuurd door de manager kwaliteit en patiëntveiligheid.


Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 60 (maximaal € 4.682,- op basis van 36 uur).
 • Vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 5 minuten loopafstand.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Verder hebben wij een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert. Wat denk je van weekendjes wintersport, stedentrips en een fietsenrally. Het jaarlijkse sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theater voorstellingen?

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter!


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Celine Vermeulen, Manager Kwaliteit en Patiëntveiligheid, bereikbaar op 0251 – 78 3868 of via celinevermeulen@rkz.nl.

Solliciteren

Ga jij de uitdaging aan als Deskundige Infectiepreventie bij het RKZ? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor 31 januari. De gesprekken vinden in week 6 plaats.


Wij vragen aan jou

Wij zoeken een zelfstandig werkende deskundige infectiepreventie.

 • Je bent in het bezit van het diploma deskundige infectiepreventie en je bent opgenomen in het VHIG kwaliteitsregister.
 • Je hebt enige jaren relevante werkervaring.
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen het vakgebied en relevante wet- en regelgeving en kunt dit helder overbrengen op een ander.
 • Je hebt passie voor het vak en draagt dat graag uit.
 • Je bent communicatief sterk en kan goed samenwerken.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en bent bedreven in het opstellen van beleidsvoorstellen en verslagen.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist om te kunnen werken bij het RKZ.

Wij maken geen gebruik van acquisitie voor het invullen van deze vacature, wij selecteren graag zelf onze nieuwe collega. Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en interne kandidaten voorrang.