Deskundige infectiepreventie (o.a Brandwondenzorg)

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om mee te denken over het beleid van infectiepreventie? En dit ook uit te zetten? Dan ben jij de Deskundige infectiepreventie die wij zoeken.

Deskundige infectiepreventie

24 uur


 Wat maakt het werken bij ons interessant?

Na de COVID pandemie is er weer ruimte om andere werkzaamheden binnen het infectiepreventiebeleid op te pakken. Wij doen dit met een klein team, waardoor je te maken krijgt met alle aspecten van ons vak. De lijnen binnen het RKZ zijn kort; je hebt veel invloed op de ontwikkeling en implementatie van het beleid.

Wat ons ook bijzonder maakt is de zorg voor brandwondenpatiënten, ondersteuning aan revalidatiecentrum Heliomare en de aandacht voor kwaliteit en innovatie. Momenteel heeft de vernieuwbouw van het ziekenhuis onze specifieke aandacht. 

Jouw nieuwe collega’s.

Je gaat samenwerken met twee collega deskundigen infectiepreventie, met ondersteuning van een arts-microbioloog van een extern laboratorium. We hechten belang aan een prettige werksfeer en inbreng van eigen initiatieven.

De afdeling infectiepreventie is onderdeel van de afdeling kwaliteit en patiëntveiligheid. Organisatorisch wordt de afdeling aangestuurd door de manager kwaliteit en patiëntveiligheid.


Het RKZ

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter!


Wat breng jij mee?

Als deskundige infectiepreventie ben je klantgericht, je luistert, hebt tact en overtuigingskracht. Je werkt resultaatgericht, beschikt over probleemoplossend vermogen en ondersteunt en adviseert zowel de zorgprofessional als het management. Je kunt zelfstandig functioneren maar bent daarnaast een teamspeler die open staat voor de mening van anderen.

Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 60 (maximaal € 4.964,- op basis van 36 uur).
 • Vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. 
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Het station Beverwijk (en busstation) is op 5 minuten loopafstand.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Verder hebben wij een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert. Wat denk je van weekendjes wintersport, stedentrips en een fietsenrally. Het jaarlijkse sinterklaasfeest  en voordelige tickets voor concerten en theater voorstellingen?

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Celine Vermeulen, Manager Kwaliteit en Patiëntveiligheid, bereikbaar op 0251 – 78 3868 of via celinevermeulen@rkz.nl. Je kunt ook contact opnemen met een collega van de afdeling: 0251- 26 5515.


Solliciteren

Ga jij de uitdaging aan als Deskundige Infectiepreventie bij het RKZ? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. De vacature wordt gesloten na het vinden van de juiste kandidaat. 


Wij vragen aan jou

 • Je bent in het bezit van het diploma deskundige infectiepreventie en je bent opgenomen in het VHIG kwaliteitsregister.
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen het vakgebied en relevante wet- en regelgeving en kunt dit helder overbrengen op een ander.
 • Je hebt passie voor het vak en draagt dat graag uit.
 • Je bent communicatief sterk en kan goed samenwerken.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en bent bedreven in het opstellen van beleidsvoorstellen en verslagen.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist om te kunnen werken bij het RKZ.   


Wij maken geen gebruik van acquisitie voor het invullen van deze vacature, wij selecteren graag zelf onze nieuwe collega.