Dramatherapeut

Functieomschrijving

Het Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis met 275 bedden en rond de 1450 mensen in dienst. Werken in het RKZ betekent werken voor het welzijn en de gezondheid van de patiënt. Onze patiënten verdienen de beste zorg, van de meest deskundige professionals in een omgeving waar gastvrijheid voorop staat. Het RKZ is hét ziekenhuis voor inwoners uit de regio IJmond en omstreken en thuis van het Brandwondencentrum Beverwijk: internationaal expertisecentrum op het gebied van onderzoek en behandeling van (brand)wonden en littekens.

Het RKZ is een hechte en warme club met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten.


Dramatherapeut

24 uur (0,67FTE)


Het RKZ zoekt een creatief, flexibel en enthousiast dramatherapeut.


Wat ga je doen?

Je maakt deel uit van een multidisciplinair team. De doelgroep waarmee je werkt heeft complexe problematiek, vaak een combinatie van al dan niet aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) en een persoonlijkheidsstoornis of trekken daarvan. Je geeft er individuele- en groepsdramatherapie.

Je gaat horen bij een hecht team waarin samenwerken en afstemming hoog in het vaandel staat. Dit betekent regelmatig overdrachtsmomenten, behandelplanbesprekingen en intervisie. De dramatherapie binnen de psychotherapeutische deeltijd werkt vanuit het AFT (Affect Fobie Therapie) gedachtengoed, waarin zowel individueel in de groep, als met de groep wordt gewerkt. De werkwijze is inzichtgevend en in andere gevallen meer steunend-structurerend van aard. Je geeft de groepen zelfstandig. Je zal ook zelf als co-therapeut bijdragen aan andere programmaonderdelen.

Je verzorgd ook een deel van het therapieprogramma op onze opname afdeling. Een structurerende en steunende werkwijze staat hierin centraal.

Daarnaast verzorg je individuele dramatherapie aan patiënten voor, tijdens of na de deeltijd.

Je maakt tevens deel uit van een team vaktherapeuten (beeldende therapie en muziektherapie). Naast overlegvormen met het gehele team, zien de vaktherapeuten elkaar regelmatig om elkaar te versterken en inspireren.


Waar ga je werken?

Je komt te werken bij de afdeling psychiatrie van het Rode Kruis Ziekenhuis. De afdeling psychiatrie in het RKZ is een dynamische afdeling met verschillende onderdelen. Er is een opname afdeling, de poli, de deeltijd voor ALK en/of persoonlijkheidsstoornis. Speerpunt voor de toekomst is het ALK aanbod uitbreiden. Het team is veelzijdig, enthousiast en creatief en bestaat uit een klinisch psycholoog, psychiaters, psycholoog/psychotherapeut, vaktherapeuten en systeemtherapeuten.

Groepstherapie behoort tot ons specialisme. De deeltijdbehandeling betreft groepen van zowel steunend-structureerde als psychotherapeutische aard. Bij de kliniek ligt de nadruk op diagnostiek en kortdurende behandeling van mensen met een psychiatrische stoornis.

Wij zijn een relatief kleine afdeling en wij werken in nauw teamverband. Samen streven we een warme sfeer na waarbij iedereen zich welkom en thuis voelt. Er staat altijd wel een deur open voor overleg. Wij denken eerst aan de patiënt en onderzoeken goed hoe we de best passende zorg kunnen bieden.


Wij vragen aan jou

  • Je beschikt over uitgebreide vakkennis op Hbo-niveau op het gebied van dramatherapie.
  • Je beschikt over affiniteit en/of ervaring met groepstherapie met een vergelijkbare doelgroep in een vergelijkbare setting.
  • Je bent in staat om zelfstandig de aanpak en werkwijze te bepalen binnen de kaders van het vastgestelde behandelplan.
  • Je toont initiatief en bent creatief, speels en vindingrijk om de aanpak te bepalen en problemen op te lossen voor uiteenlopende problematiek.
  • Je bent in staat om goed in multidisciplinair teamverband te werken.
  • Je bent geregistreerd lid van de beroepsvereniging NVDT of streeft na om deze registratie te bepalen.
  • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied en komt met nieuwe ideeën over verbetering van de zorg zowel qua inhoud als organisatie.