Endoscopieverpleegkundige

Functieomschrijving

Op zoek naar een leuke baan als endoscopieverpleegkundige waar de mentaliteit van “aanpakken en verbeteren” voorop staat? Waar jouw initiatief gewaardeerd wordt? En waar samenwerking voorop staat? Kom dan werken bij het RKZ!

 

Endoscopieverpleegkundige 

24 - 36 uur

Gedreven, stressbestendig en oplossingsgericht 

 

Wat breng jij mee?

Jij bent een gedreven en stressbestendige endoscopieverpleegkundige die bekend is met de Noord-Hollandse mentaliteit “ handen uit de mouwen steken”. Omdat je bij een scopie niet weet wat je tegenkomt kan een ingreep soms langer duren of complexer zijn dan gepland, daarom is het van belang dat jij de hectiek te baas blijft en een flexibele instelling hebt. Kortom, jij zorgt dat alles op rolletjes loopt.

 

Dan kan je dag er zo uit zien!

Jouw dag start met het voorbereiden van het programma samen met de collega waarmee jij bent ingedeeld. Jij assisteert de MDL arts bij diagnostisch endoscopische onderzoeken en therapeutische behandelingen. Naast dat de endoscopieën worden uitgevoerd op het endoscopiecentrum kan jij ook worden opgeroepen voor het hele ziekenhuis, zoals de IC, SEH en Brandwondencentrum. Je denkt vooruit en anticipeert in samenwerking met de arts. Jouw mening wordt op prijs gesteld!


Daarnaast zet je alles klaar, je begeleidt en bewaakt de patiënt. Voor elke patiënt is een scopie spannend. Als endoscopie verpleegkundige maak jij het verschil door de patiënt snel op zijn gemak te stellen en goed te begeleiden voor, tijdens en na de behandeling. Jij werkt als endoscopieverpleegkundige alleen dagdiensten en heb je 6 tot 9 keer per jaar een weekbereikbaarheidsdienst.


Het endoscopiecentrum heeft 6 behandelkamers, waarvan 3 specifiek voor de MDL. Je assisteert altijd samen met één collega. Daarnaast is er een goede samenwerking met de dagbehandeling. Zij doen de opnames, bereiden de patiënt voor en doen de nazorg, zodat jij alle tijd hebt voor de onderzoeken en de patiënt. Het RKZ is een colono-scopiecentrum voor het Bevolkingsonderzoek Darmkanker.

 

Jouw nieuwe collega’s!

Wij zijn een hecht en betrokken team van 10 endoscopieverpleegkundigen dat nauw samenwerkt met 6 MDL specialisten. Wij werken continu aan verbetering op de endoscopie afdeling, waarbij wij ons richten op onderlinge samenwerking, nieuwste technieken en efficiënte processen. Wij zijn een afdeling waar alles goed georganiseerd is. Daarom zorgen wij ervoor dat jij een goede inwerkperiode en begeleiding krijgt. Wij vinden het belangrijk dat jij je gelijk thuis voelt in ons team!

 

Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 50 (maximaal € 3.664,-)
 • Welkomstbonus van €1000,- netto.
 • Werk je liever parttime of fulltime? Het kan allebei! Van 24 tot 36 uur.
 • Je werkt in dagdiensten op de doordeweekse werkdagen.
 • Weekbereikbaarheidsdienst 6 tot 9 keer per jaar .Natuurlijk verwachten wij een flexibele inzet van jou bij ziekte en verlof van jouw collega’s.
 • Ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom stimuleren wij deelname aan de MDL-Congressen.
 • Eén keer per jaar met het team naar MDL- Hands-on training opgevolgd door een leuk team uitje!
 • Gratis parkeren en 7 minuten lopen vanaf het station Beverwijk. Het strand is maar 10 minuten rijden vanaf het RKZ
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft een gewaardeerde Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en de jaarlijkse kien en sinterklaasfeest.

Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met de endoscopieafdeling tel. 0251 265914 en vragen naar Denise van der Helm of Sharon Prins of met afdelingsleider Jelly Buit op 0251 – 265968. Wil je eerst de sfeer proeven? Natuurlijk mag je een dagje meelopen, plan hiervoor een afspraak met Denise of Sharon.

 

Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. 

Wij vragen aan jou

 • Diploma Endoscopieverpleegkundige, BIG geregistreerd verpleegkundige
 • “Aanpakken en verbeteren”’ mentaliteit
 • Nauwkeurig en zelfstandig kunnen werken
 • Denken in oplossingen en een flexibele instelling
 • Jij zoekt de samenwerking op, want samen kom je verder dan alleen