Kok

Functieomschrijving

Heb jij passie voor koken en wil je tevens de avonden en weekenden vrij? De keukenbrigade van RKZ zoekt een nieuwe collega.


Kok
Gedreven, vernieuwend, inspirerend, leidinggevend vermogen

36 uur, gewenste startdatum zo snel mogelijk


Heb jij ervaring in het bereiden van gezonde, pure en vooral smaakvolle maaltijden, ben je innoverend en heb je oog voor nieuwe trends? Bouw dan met ons mee aan een dynamische keuken met een gezond en gastvrij voedingsconcept!


Wat breng jij mee?

Als kok ben je verantwoordelijk voor het bereiden van uiteenlopende gerechten op niveau, het uitvoeren van mise en place activiteiten, het schoonhouden van de keuken en een optimale functionering van de toegewezen subafdeling. Daarnaast ben je creatief, op de hoogte van nieuwe trends en heb je feeling met patiënten en wensen op het gebied van smaak, eten & drinken.


Dan kan je dag er zo uit zien
Het RKZ bouwt aan een toekomst waarbij service en gastvrijheid centraal blijft staan in de dienstverlening. Een belangrijk onderdeel hierbij is een duurzaam, gezond en bovenal gastvrij voedingsconcept waar onze patiënten en eigen medewerkers elke dag van kunnen genieten. Dagelijks wordt er vers (gekoppeld) gekookt voor zowel onze patiënten en collega’s. Tevens verzorgt de keuken ook de catering (intern) voor het ziekenhuis. Standaard werktijden zijn tussen 08:30-18:30, je bent roulerend beschikbaar in het weekend. In jouw rol van kok bestaan de dagelijkse activiteiten onder andere uit de volgend onderdelen:

 • Het (voor) bereiden van gerechten conform de vastgestelde standaarden, recepturen en planning.
 • Verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de toegewezen subafdeling.
 • Het verzekeren van de kwaliteit, smaak, structuur en kleur; presentatie van de gerechten en het aanpassen daarvan wanneer nodig.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van de keuken, creatief zijn en actief bijhouden van je eigen kennis met betrekking tot eten en drinken.
 • Je bent gericht op verbinding en op een adequate samenwerking met de andere afdelingen binnen het RKZ. Je bent daarbij een echte ambassadeur op het gebied van gastvrijheid, eten & drinken!


Jouw nieuwe collega’s!

Samen met de sous chef, de koks, keukenassistenten, medewerkers voor het portioneerproces, administratieve krachten, leerlingen en het spoelkeuken team vormen jullie de keukenbrigade van het Rode Kruis Ziekenhuis. In totaal een team van 28 medewerkers.

Het RKZ
Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio IJmond. Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Daarnaast willen we ons onderscheiden als het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van de regio. We willen uitblinken in service en gastvrijheid. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter.


Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens schaal 35 van de Cao Ziekenhuizen €2.028,- en €2.972,- bruto per maand o.b.v. 36 uur
 • Aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een afwisselende, verantwoordelijke leidinggevende functie
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een goede pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je kunt bij ons gratis parkeren en station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.
 • Verder hebben wij een leuke, actieve personeelsvereniging die tegen gereduceerde prijzen activiteiten organiseert, zoals culinaire en creatieve workshops, wintersport en stedenreizen, theaterprogramma’s en een Sinterklaasfeest voor je kind(eren).


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ivar Kronenburg, Executive Chef, ikronenburg@rkz.nl telefoonnummer 0251-265123, of Tim Maathuis, Hoofd Hospitality, tmaathuis@rkz.nl telefoonnummer 0251-265441.


Solliciteren
Heb jij interesse? Solliciteer dan via één druk op de sollicitatiebutton. Graag ontvangen wij een motivatiebrief (+ CV) waarin je beschrijft waarom jij de juiste persoon voor de functie bent en waarom jij kiest voor het RKZ!

Wij kijken uit naar je reactie. 

Wij vragen aan jou

 • Je hebt ruime ervaring (minimaal 3 jaar) in het bereiden van maaltijden.
 • Je bezit een MBO/HBO werk- en denkniveau en hebt relevante (koks-)opleidingen doorlopen
 • Je bent stressbestendig en bezit sterke communicatieve vaardigheden
 • Jij loopt voorop bij innovatie en bezit een grote mate van creativiteit
 • Je bent passioneel in je werk en bezit ondernemerschap en doorzettingsvermogen
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving met betrekking tot het vakgebied
 • Het is een pré als jij beschikt over kennis van de processen in een ziekenhuisomgeving.