Rode Kruis Ziekenhuis - Hoofd Hospitality
Overslaan naar content

Hoofd Hospitality

Hybride
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
€ 3.923 - € 5.746 per maandManagement en advies

Werken bij het RKZ

Hoofd Hospitality

(36 uur per week)


Wil jij uitblinken in service en gastvrijheid? Dan zoeken wij jou!

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft een interessante uitdaging op het gebied van hospitality. Het RKZ bouwt aan haar toekomst, zowel letterlijk als figuurlijk. Onze nieuwbouw zal in het vierde kwartaal van dit jaar in gebruik worden genomen en vervolgens zullen we oudere onderdelen gaan renoveren. Daarnaast willen we een gastvrij ziekenhuis zijn waar patiënten en hun naasten zich prettig voelen. We zijn een gastvrije werkgever voor al onze medewerkers. Jij hebt hierin een belangrijke rol en je bent de drijvende kracht achter diverse initiatieven en projecten. Eten & drinken is een belangrijk onderdeel en je bouwt dan ook met plezier verder aan onze visie “Lekker met Zorg” waarmee wij als “Gezond 2025” ziekenhuis voorop lopen in Nederland.


Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Wij maken het verschil, omdat wij een klein ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Dat is uniek in deze tijd. Als collega’s helpen we elkaar om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Jouw toevoeging is waardevol: samen zorgen wij voor beter!


Dit is jouw baan:

Als hoofd hospitality maak je onderdeel uit van de facilitaire dienst en ben je, samen met het hospitality team verantwoordelijk voor het restaurant, catering, vergaderservices, keuken, medewerkers eten & drinken, schoonmaak, de commerciële horeca en SLA contracten met derde partijen.

Je bent de hospitality manager van het ziekenhuis met in het kort de volgende taken:

 • Je geeft coachend en inspirerend leiding aan je teams en onderhoudt de contacten met de externe contractpartners.
 • Je signaleert in- en externe ontwikkelingen, verkent hierbij mogelijkheden en/of consequenties voor het RKZ en doet beleidsvoorstellen.
 • Je hebt een actieve rol bij de ingebruikname van onze nieuwbouw en de komende renovatieprojecten.
 • Je signaleert benodigde middelen op korte en lange termijn (personeel, financiën, huisvesting, apparatuur, informatie en organisatie) voor de realisatie van de gestelde (financiële) doelen.
 • Je onderhoudt goede relaties met de RvB/Medisch Specialisten, management en directe collega’s.
 • Je rapporteert direct aan de Manager Facilitaire Dienst.

Kortom, dit ben jij:

Je bent een gedreven, zelfstandige en standvastige professional met ondernemerskwaliteiten die, met veel energie de visie van het RKZ verder weet te brengen en vast te houden. Je weet jouw ideeën en plannen goed en helder vast te leggen en kan deze ook volgens plan implementeren door de samenwerking op te zoeken, verandermanagement toe te passen en daar waar nodig zelf met ‘de poten in de klei’ te staan. Je bent een inspirerend voorbeeld en weet je enthousiasme goed over te brengen op alle betrokkenen intern en/of extern.


De teams

De teams (50 FTE) bestaan uit het keukenteam (18 FTE) onder leiding van onze Chef Kok, het team medewerkers eten & drinken patiënten (25 FTE) onder leiding van de teamleider eten & drinken en het team restaurant (5 FTE) onder leiding van een coördinator. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de schoonmaak (uitbestede dienst) en heb je nauwe contacten met de teamleider schoonmaak.


Wij bieden jou:

 • Inschaling volgens de Cao Ziekenhuizen schaal 60 (minimaal € 3923,- en maximaal € 5746,- bruto per maand op basis van 36 uur).
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Meerkeuze systeem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Een informele werksetting bij een ziekenhuis waar kwaliteit en gastvrijheid centraal staan
 • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Ons ziekenhuis is goed te bereiken met openbaar vervoer, het station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.


Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Martijn van Dijken, Manager Facilitaire Dienst via 06-28366075. We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk woensdag 24 juli. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 29 juli. Gewenste startdatum is 1 september 2024.


Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken, kun je op onze website alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.

Dit vragen wij:

 • HBO werk- en denkniveau, met een relevante opleidingsachtergrond zoals Hotel Management of Facilitair Management.
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een vergelijkbare rol of hotelomgeving.
 • Ervaring met budgettering, plan- en projectmatig werken en beleidsstukken uitwerken.
 • Daadkrachtig en sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt commercieel gevoel, je benut actief kansen en mogelijkheden.
 • Sterke affiniteit met food & beverage
 • Met veel enthousiasme en energie wil je werken aan een gastvrij ziekenhuis en een prettige omgeving voor medewerkers om te werken.

of