Hoofd Opleiden & Ontwikkeling

Functieomschrijving

Hoofd Opleiden & Ontwikkeling

32-36 uur


Het Rode Kruis Ziekenhuis zoekt een leider voor het team Opleiden & Ontwikkeling

Wil jij richting geven en bijdragen aan een optimaal lerende organisatie voor alle zorgprofessionals werkend bij ons ziekenhuis? Spreekt het vervullen van een sleutelpositie hierin je aan?


Het Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio Midden-Kennemerland en de regio IJmond. Onze missie geeft aan waar het RKZ voor staat: “Wij streven ernaar de gezondheid en de vitaliteit van onze patiënten te optimaliseren, zodat onze patiënten de maximaal haalbare kwaliteit van leven kunnen genieten”. In het RKZ werken we iedere dag aan gezondheid en leveren we snel kwalitatief goede zorg. Alles wat wij doen, is erop gericht om mensen zo gezond en vitaal mogelijk te maken én te houden.

De afdeling HR is in ontwikkeling en bestaat uit: de adviesgroep, opleiden en ontwikkeling, recruitment en de backoffice. Je bent een stevige sparringpartner voor de HR Manager en werkt nauw samen met de adviesgroep op thema´s als leiderschapsontwikkeling, performance management, competentie- en loopbaanontwikkeling. Een goede en inspirerende samenwerking staat hierbij centraal.

Het O&O team bestaat uit; een opleidingscoördinator, twee opleidingsadviseurs, een functioneel beheerder LMS, een planner en administratief medewerkster. Dit team is verantwoordelijk voor het ondersteunen van het gehele zorgproces met tijdige en kwalitatief hoogstaande leer- en ontwikkelinterventies. Dit voor alle loopbaanfases, van stagiaire en leerling tot aan hoog opgeleide professionals. Met je team draag je als zodanig bij aan het behouden en ontwikkelen van onze medewerkers voor een kwalitatieve zorgverlening aan onze patiënten.


Wat ga je doen?

Als Hoofd O&O ben je verantwoordelijk voor en geef je procesmatig vorm aan scholing-, opleiding- en ontwikkelactiviteiten. Je leiderschap zet je mede in voor de aansturing en ontwikkeling van het O&O team. Je draagt zorg voor de realisatie van de resultaten (organisatorisch, financieel en personeel). Je doorziet toekomstige ontwikkelingen binnen de Zorg en vertaalt deze naar hetgeen nodig is voor het opleiden en ontwikkelen van onze medewerkers. Je werkt samen met het management, HR adviseurs en zorgprofessionals aan een optimaal leer- en ontwikkelklimaat.

Je ontwikkelt en schrijft beleid en programma´s in samenwerking met jouw adviesteam. Je bent verantwoordelijk voor alle financiële stromen op het gebied van opleiden, waarvan aanvragen van subsidies en het opleidingsjaarplan inclusief begroting, een groot onderdeel zijn. Je geeft hier inhoud en aansturing aan. Je geeft vorm aan het verder ontwikkelen van het online scholingsaanbod en de RKZ Academie.

Je faciliteert en coacht je team zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen, geeft leiding aan projecten en levert met jouw kennis en ervaring een inhoudelijke bijdrage aan opleidings- en ontwikkeltrajecten.


Wie ben jij?

Je bent een ervaren manager en professional, minimaal HBO opgeleid op het gebied van opleidingskunde/ onderwijskunde en/of Human Resources Development, bij voorkeur aangevuld met een management opleiding.

Je kunt situationeel leidinggeven, waarbij je afstemt op de taakvolwassenheid en deskundigheid van je teamgenoten. Jouw uitgangspunt is dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van ieders kwaliteiten, zodat de functie Opleiden en Ontwikkeling in het RKZ verder geprofessionaliseerd wordt.

Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, creativiteit, overtuigingskracht en bent vakinhoudelijk en analytisch sterk. Je blijft koersvast en flexibel onder druk en bent resultaatgericht. Je hebt een duidelijke visie op leren en ontwikkelen binnen de zorgsector en weet deze te vertalen naar hetgeen nodig is voor het RKZ.


Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie met ontwikkelmogelijkheden. Een jaarcontract, welke bij goed functioneren wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld conform de CAO-ziekenhuizen in FWG 65 en biedt naast het salaris tevens 8,33% vakantiegeld, een uitstekende pensioenregeling en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Bij het ziekenhuis kun je gratis parkeren en het station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.


Solliciteren?

Wil jij graag het team komen versterken? Solliciteer dan via de button! Wij vertellen je graag meer over de functie en over ons team. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Heidi Lieftink, HR Manager, 06 53584320.

Wij vragen aan jou

Je bent een ervaren manager en professional, minimaal HBO opgeleid op het gebied van opleidingskunde/ onderwijskunde en/of Human Resources Development, bij voorkeur aangevuld met een management opleiding.