IC Verpleegkundige

Omschrijving

Neem een grote dosis samenwerking, enthousiaste collega’s en combineer dat met hoog complexe zorg, brandwondenzorg en je krijgt: jouw nieuwe uitdaging!

IC Verpleegkundige

Betrokken, kritisch en enthousiast

(24-36 uur)

Ben jij dit?

Jij bent een stressbestendige, leergierige en enthousiaste IC Verpleegkundige die graag 24 tot 36 uur wilt werken. Jij bent betrokken bij de patiënt en zijn familie en als het nodig is sla jij een arm om hen heen en ben jij een luisterend oor. Verder denk jij kritisch mee aan het beleid van de patiënt en werk je nauw samen met je collega IC verpleegkundigen, de arts assistenten en de intensivisten. Een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen is voor deze baan onmisbaar.  


Dan kan je dag er zo uit zien!

Op de IC afdeling zorgen wij voor patiënten waarvan een of meerdere vitale functies overgenomen moeten worden. De patiënten hebben een breed scala en intensiteit aan aandoeningen, waaronder chirurgische-,  interne-,  cardiologische patiënten, maar ook brandwondenpatiënten en nog veel meer. Ze hebben een hoog complexe zorgvraag waarbij de samenwerking met de collega’s en artsen zeer belangrijk is. Dit maakt ons team krachtig en hierdoor kan het team een hoge kwaliteit van zorg leveren.

 

De afdeling Intensive Care (IC) is een algemene IC, niveau 2. Het totale aantal IC-bedden bedraagt 12, waarvan 4 op de brandwonden IC. Er zijn tien bedden met een beademingsmogelijkheid. Hemodialyse wordt op regelmatige basis uitgevoerd, hiervoor zijn twee toestellen beschikbaar. De IC is uitgerust met een PDMS digitale statusvoering van patiëntengegevens en wij werken met HiX. Er is een nauwe samenwerking en uitwisseling tussen beide afdelingen, wat het werk in het RKZ nog afwisselender en uitdagender maakt. Je krijgt de mogelijkheid om je brandwondenaantekening te halen als IC Verpleegkundige, zodat je je verder kan verdiepen in je vak.

 

Op de IC afdeling is de ‘’family centered care’’  geïmplementeerd, omdat je op een IC niet alleen voor de patiënt zorgt, maar ook voor zijn naasten.

 

Hoe je dag eruit ziet op de IC afdeling? Dat is niet te vertellen, geen dag is hetzelfde en elke dienst verloopt anders. Maar eigenlijk hoeven we jou dit allemaal niet te vertellen, want als IC verpleegkundige versta jij je vak.

 

Jouw nieuwe collega’s

Wij zijn een hecht en gedreven team van IC verpleegkundigen en intensivisten waarbij de lijnen kort zijn. Meedenken en beslissen wordt gestimuleerd en gewaardeerd door de intensivist.

 

Niet geheel onbelangrijk is de jaarlijkse IC fietstocht, waarbij wij nieuwe plaatsen ontdekken in Nederland en gezellig met elkaar koffie drinken met een appelpunt en uitgebreid gaan lunchen.

Houd je niet van fietsen? Geen probleem, de feestcommissie heeft ieder jaar weer een leuk uitje georganiseerd.

 

Wij bieden jou!

 • Een inspirerende baan, met een contract voor onbepaalde tijd, waarbij je jezelf ontwikkelt in het werken als professional binnen een team met een hoog kwaliteitsniveau.
 • De IC-functie is ingedeeld volgens ziekenhuis CAO schaal 55, maximaal €3917,- exclusief ORT.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Wil je parttime of fulltime werken? Het kan allebei: van 24 tot 36 uur.
 • De mogelijkheid om je brandwondenaantekening te halen, hiervoor krijg je een extra vergoeding waarbij je totale salaris maximaal kan uitlopen tot €4054,- .
 • Veel afwisseling in een soms hectische omgeving, mede door de brandwondenzorg.
 • Geaccrediteerde bij- en nascholing.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Verder hebben  wij een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert. Wat denk je van weekendjes wintersport, stedentrips en een fietsenrally. Het jaarlijkse sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theater voorstellingen?  Informatie

  Voor meer informatie kan je bellen met Melanie Stallen, Afdelingsleider IC, 0251-265103. 

  Wil je eerst de sfeer proeven? Natuurlijk mag je eerst een dag meelopen en heten we jou van harte welkom.


  Vrijblijvend meelopen


  Solliciteren

  Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie.   Wij vragen aan jou

  • Diploma tot IC Verpleegkundige
  • Groot empathisch vermogen en betrokkenheid bij patiënt en familie
  • Teamplayer
  • Kritisch denken over je eigen handelen
  • Meedenken over de toekomstige visie van de IC
  • Verdieping in de behandeling van acute wonden zoals Brandwonden, TEN en Necrotische fasciitis.

   

  Deze vacature is  intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en interne kandidaten voorrang.