IC Verpleegkundige

Functieomschrijving

Neem een grote dosis samenwerking, enthousiaste collega’s en combineer dat met hoog complexe zorg, brandwondenzorg en je krijgt: jouw nieuwe uitdaging!


IC Verpleegkundige

Betrokken, kritisch en enthousiast

(24-36 uur)


Wat breng jij mee?

Je bent een stressbestendige, leergierige en enthousiaste IC verpleegkundige die graag 24 tot 36 uur wil werken. Je bent betrokken bij de patiënt en zijn familie en als het nodig is sla je een arm om hen heen en bied je een luisterend oor. Verder denk je kritisch mee over het beleid van de patiënt en werk je nauw samen met je collega IC verpleegkundigen, de arts- assistenten en de intensivisten. Een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen is voor deze baan onmisbaar.

(Heb jij nog geen diploma tot IC Verpleegkundige? Bekijk dan onze vacature IC Verpleegkundige in opleiding).


Dan kan je dag er zo uit zien!

Op de IC afdeling behandelen wij kritisch zieke patiënten. De patiënten hebben een breed scala aan aandoeningen, waaronder chirurgische, interne, en cardiologische aandoeningen. Daarnaast behandelen we patiënten met ernstige brandwonden. Ze hebben een hoog complexe zorgvraag waarbij de samenwerking met de collega’s en artsen zeer belangrijk is. We hebben een krachtig team dat hoge kwaliteit van zorg levert.


De afdeling IC fungeert als kern IC in onze regio en heeft een supraregionale functie ten aanzien van brandwondenzorg. Wij zijn recent (2019) gevisiteerd en voldoen aan de kwaliteitseisen van de NVIC. Het totale aantal IC-bedden bedraagt 10, waarvan 4 op de brandwonden IC. Er zijn 12 bedden met een beademingsmogelijkheid. Nierfunctie vervangende therapie wordt op regelmatige basis uitgevoerd. De IC is uitgerust met een PDMS en wij werken met HiX. Er is een nauwe samenwerking en uitwisseling tussen de algemene IC en de brandwonden IC, wat het werk in het RKZ nog afwisselender en uitdagender maakt. Je krijgt de mogelijkheid om je brandwondenaantekening (OBV) te halen als IC verpleegkundige.

Op de IC afdeling is de ‘’family centered care’’ geïmplementeerd, omdat je op een IC niet alleen voor de patiënt zorgt, maar ook voor zijn naasten.


Jouw nieuwe collega’s

Wij zijn een hecht en gedreven team van IC verpleegkundigen, ventilation practitionars, physician assistent, arts-assistenten en intensivisten waarbij de lijnen kort zijn. Meedenken en beslissen wordt gestimuleerd en gewaardeerd.

Niet geheel onbelangrijk is de jaarlijkse IC fietstocht, waarbij wij nieuwe plaatsen ontdekken in Nederland en gezellig met elkaar koffie drinken met een appelpunt en uitgebreid gaan lunchen. Houd je niet van fietsen? Geen probleem, de feestcommissie heeft ieder jaar weer een leuk uitje georganiseerd.

Volg ons dagelijks op Instagram!

IC/BWC op InstagramVolg je (toekomstige?) collega's


Wij bieden jou!

 • Een inspirerende baan, met een contract voor onbepaalde tijd, waarbij je jezelf ontwikkelt in het werken als professional binnen een team met een hoog kwaliteitsniveau.
 • De IC-functie is ingedeeld volgens ziekenhuis CAO schaal 55 (€3.115,- en €4.391,- bruto per maand o.b.v. 36 uur) exclusief ORT.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Wil je parttime of fulltime werken? Het kan allebei: van 24 tot 36 uur.
 • Welkomstbonus van 1000,- euro netto.
 • De mogelijkheid om je brandwondenaantekening te halen, hiervoor krijg je een extra vergoeding waarbij je totale salaris maximaal kan uitlopen tot €4413,- .
 • Veel afwisseling in een soms hectische omgeving, mede door de brandwondenzorg.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan veiligheid en vredesmissie van Defensie.
 • Geaccrediteerde bij- en nascholing.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft een gewaardeerde Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en de jaarlijkse kien en sinterklaasfeest.


Informatie

Voor meer informatie kan je bellen met  Marieke Hendriks afdelingsleider IC BWC, T:0251-265956.

Wil je eerst de sfeer proeven? Natuurlijk mag je eerst een dag meelopen en heten we jou van harte welkom.


Vrijblijvend meelopen


Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Wij vragen aan jou

 • Diploma tot IC Verpleegkundige. (Heb jij nog geen diploma tot IC Verpleegkundige? Bekijk dan onze vacature IC Verpleegkundige in opleiding). 
 • Groot empathisch vermogen en betrokkenheid bij patiënt en familie.
 • Teamplayer.
 • Kritisch denken over je eigen handelen.
 • Meedenken over de toekomstige visie van de IC.
 • Verdieping in de behandeling van acute wonden zoals Brandwonden, TEN en Necrotische fasciitis.

Wij maken geen gebruik van acquisitie voor het invullen van deze vacature, wij selecteren graag zelf onze nieuwe collega. Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben

re- integranten en interne kandidaten voorrang.