IC Verpleegkundige / Teamleider IC & BWC

Functieomschrijving

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is een LEAN organisatie, gericht op blijven verbeteren. Daarom implementeert het RKZ een nieuwe tussenlaag van Teamleiders om meer aandacht voor medewerkers te creëren. Wij zoeken een Teamleider voor de afdeling IC / BWC.


Teamleider IC / BWC

Coachen, motiveren en coördineren

(32-36 uur)


Wil jij met je collega’s de meest patiëntvriendelijke zorg geven, jezelf als leidinggevende ontwikkelen én tegelijkertijd je eigen vak blijven uitoefenen? Dan is de nieuwe functie als Teamleider voor de IC / BWC van het RKZ wat voor jou.


Wat breng jij mee?

Jij bent een gedreven en enthousiaste zorgprofessional en beschikbaar voor minimaal 32 uur per week. Jij schakelt makkelijk tussen de rol van zorgprofessional en teamleider, want je werkt 50% op de vloer. De andere helft van de uren coach je het team, waarbij je focust op kwaliteitsverbetering en coördinerende taken. Je hebt een heldere visie op het verder door ontwikkelen van de afdeling. Je weet als geen ander dat er op de afdeling continu wisselende omstandigheden zijn en je past je daar gemakkelijk op aan door jouw stressbestendigheid.


Zo kan jouw dag er uitzien!

Als meewerkend teamleider werk je dagdiensten. Jij bent voor jouw collega’s de persoon waar ze altijd terecht kunnen en die hen ook stimuleert om mee te denken over hun ontwikkeling. Je begeleidt medewerkers in hun dagelijkse werkzaamheden en ook bij scholing, verlof en verzuim. Daarnaast adviseer en informeer je de afdelingsleider over ontwikkelingen en knelpunten in het team en het vakgebied. Andere dagen ben jij volledig werkzaam op de afdeling als zorgprofessional. Je hebt hierdoor constant aansluiting met de werkvloer en weet zo wat er speelt in de praktijk. Je bent medeverantwoordelijk voor het verlenen van intensieve patiëntenzorg en het verrichten van verpleegtechnische handelingen waar nodig.

Jij bent bekend met het motiveren en coachen van jouw collega’s in het denken over ‘’wat kan ik of wat kunnen wij verbeteren’’ (LEAN). Jij bent in staat weerstand om te buigen naar positiviteit en vooruitgang en in staat overkoepelend te denken. Je doet dit alles samen met je collega Teamleider.


Jouw nieuwe collega’s!

Je maakt bij ons deel uit van een hecht team met kundige, gemotiveerde, enthousiaste collega’s die trots zijn op hun werk en zich hard inzetten voor hoogwaardige, betrouwbare en patiëntgerichte zorg.

Het RKZ is een uniek ziekenhuis met zowel een kern IC als één van de drie brandwondencentra van Nederland. De IC en BWC werken op verschillende niveaus nauw met elkaar samen en collega’s zijn op beide afdelingen inzetbaar. De intensive care is een kern IC (IC≥12 bedden) binnen het regionetwerk NoordWest Nederland. De afdeling is onderverdeeld in een algemene IC en een brandwonden IC (4 bedden). Op het BWC zijn er naast de 4 BWC-IC bedden 8 brandwonden zaalbedden.

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal en kleinschalig ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, waaronder brandwondenzorg op topklinisch academisch niveau. Een dynamische werkomgeving gericht op innovatie. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten.


Wij bieden jou!

 • Inschaling in cao schaal 60 (€ 4.798,- maximaal).
 • Je werkt in dagdienst met eens per 4 weken een weekenddienst. Je werkt 50% in de zorg en 50% als teamleider.
 • Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen passend bij onze visie.
 • 50% van de startbonus van 1000,- euro netto, die van toepassing is voor IC Verpleegkundigen.
  • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
  • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
  • Het RKZ is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.


  Informatie

  Voor meer informatie kun je bellen met Marieke Hendriks-Visser via 0251-26 5956.


  Solliciteren

  Pak jij deze uitdaging aan? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Een "PAPI" assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure. 

  Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

  Wij vragen aan jou

  • Ruime ervaring (en gediplomeerd) als IC en/of BW verpleegkundige.
  • Leidinggevende kwaliteiten en gericht op verbinden en samenwerken.
  • Een afgeronde management opleiding of de bereidheid om deze te volgen.
  • Je doet je werk met enthousiasme, humor en creativiteit.
  • Een VOG is benodigd om te kunnen werken bij het RKZ.
  • Onderdeel van de sollicitatieprocedure is het doen van een PAPI assessment.