Inkoper Facilitair / Bouw

Functieomschrijving

De beste deal scoren voor jouw klanten komt jou bekend voor? Dit doe jij door jouw scherpe onderhandelingsvaardigheden in te zetten en goed inzicht te hebben in de markt.Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is dringend aan vernieuwing toe. Sommige gebouwdelen en installaties zijn 50 jaar oud en vervanging is binnen de komende jaren noodzakelijk. De afgelopen jaren zijn er diverse onderzoeken geweest waar meerdere scenario’s uit voort zijn gekomen. Afgelopen zomer heeft de Raad van Bestuur hier een besluit in genomen en gekozen voor het scenario om aan de voorzijde van het ziekenhuis compacte nieuwbouw te realiseren ten behoeve van (tenminste) de Hotfloor (OK-complex). Daarnaast is een ingrijpende renovatie van de bestaande bouw onderdeel van de plannen om zo het RKZ klaar voor de toekomst te maken. Kortom, een unieke kans om deze uitdaging samen met ons aan te gaan!


Inkoper Facilitair/bouw

36 uur

Nauwkeurig, initiatief, teamplayer en klantgericht


Wat breng jij mee?

Als persoon ben jij nieuwsgierig, ondernemend en beschikt over goede onderhandelingsvaardigheden. Jij weet de juiste vragen te stellen, zodat jij weet wat de behoefte is van de interne klant. Als je de juiste inkoop vraag boven tafel hebt ga je op zoek naar de beste deal. Het is belangrijk dat je hierbij goed om kan gaan met weerstand en verschillende belangen die een rol spelen. Je bent goed in het opbouwen van relaties en deze onderhouden. Je weet hoe je moet beïnvloeden waar dat nodig is, maar dat doe je natuurlijk integer. Als persoon kijk je altijd wat beter kan, zodat je het beste resultaat kan bepalen. Werken onder druk is jou niet vreemd.


Dan kan je dag er zo uit zien

De inkoopafdeling heeft een centrale rol binnen het inkoopproces. Het doel van het proces tactisch inkopen is het op een verantwoorde en transparante wijze inkopen van investeringsgoederen, diensten door derden en exploitatiegoederen (tendergerelateerde producten, ge- en verbruiksmaterialen)

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Bemiddelen tussen de gebruikers en de leveranciersmarkt;
 • Verkopen van het ziekenhuis naar de markt toe;
 • Verkopen van leveranciers naar de gebruikers in het ziekenhuis toe;
 • Onderhandelen van de “best deal” voor het ziekenhuis;
 • Administreren van het tactische inkoopproces;
 • Betrokken bij het bouwproces en bouworganisatie
 • Communiceren van het inkoopproces.

Alle inkopen zijn gericht op het bereiken van toegevoegde waarde door een juiste verhouding tussen prijs, prestatie en kwaliteit. In deze functie bemiddel je dan ook tussen ons ziekenhuis en de leveranciersmarkt. In deze functie draag je bij aan de uitvoering van strategische inkoop (d.w.z. vernieuwend, ondersteunend aan de organisatiedoelen en pro-actief).


Jouw nieuwe collega’s

Wij zijn een team bestaande uit Hoofd Inkoop, twee Tactisch Inkopers en drie Inkoop Assistenten. Het teamgevoel vinden wij erg belangrijk, zo gaan wij elke dag samen lunchen. Als team werken wij goed samen. Als er knelpunten zijn lossen wij deze samen op, om vervolgens ook het succes samen te vieren!


Wij bieden jou

 • Inschaling volgens de cao schaal 55 (maximaal €4277,- op basis van 36 uur)
 • Een jaarcontract voor 36 uur per week
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Uitdagende functie die jij graag zelf naar eigen hand zet
 • Scholing vinden wij erg belangrijk, daarom maken we samen met jou een scholingsplan op maat
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Verder hebben wij een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert. Wat denk je van weekendjes wintersport, stedentrips en een fietsenrally. Het jaarlijkse sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theater voorstellingen?


Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met Mark Wouters, Manager F&C, 0251-265995 of Nienke Minneboo, Tactisch Inkoper, 0251-265476.


Solliciteren

Ga jij de beste deal scoren voor het Rode Kruis Ziekenhuis? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor 9 augustus. 


Wij vragen aan jou

 • Minimaal HBO diploma en minimaal vijf jaar inkoopervaring
 • Affiniteit met bouw
 • NEVI 1 is een eis, NEVI 2 is een pré