Junior onderzoeker Brandwondencentrum

Functieomschrijving

Junior onderzoeker Brandwondencentrum

Enthousiast, communicatief vaardig, ambitieus


30 uur per week, startdatum in overleg (gewenst z.s.m.)


Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk zoekt een enthousiaste en communicatief vaardige junior onderzoeker voor het Brandwondencentrum.

Ben jij dit?
Als junior onderzoeker ben je enthousiast en heb je de ambitie om verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek te doen, daarover te publiceren en uiteindelijk te promoveren. Je werkt ordelijk en systematisch volgens de geldende richtlijnen voor klinisch wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast ben je een doorzetter en teamspeler. Wij zoeken een junior onderzoeker die zich voor vier jaar wil committeren aan het onderzoeksproject. Lijkt dit je interessant?

Dan kan je dag er zo uit zien
Als junior onderzoeker ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het project ‘De invloed van contextuele factoren op de pijnbeleving’.

Pijn bij brandwonden is nog steeds een uitdaging voor de zorgverlening, met name pijn rondom veelvuldige en uitgebreide wondzorgprocedures. Deze pijn heeft negatieve gevolgen voor de kwaliteit van leven en welbevinden op de korte en lange termijn. Pijn wordt door vele factoren beïnvloed. Naar de invloed van contextuele factoren ten aanzien van pijn is nog maar weinig onderzoek gedaan. Als junior onderzoeker ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van dit kwalitatieve onderzoek waarbij je interviews afneemt bij patiënten, hun naasten, en verpleegkundigen. Het kwalitatieve onderzoek wordt aangevuld met kwantitatief onderzoek. Je analyseert de data en schrijft wetenschappelijke artikelen en er is de mogelijkheid om te promoveren. Jouw werkplek bevindt zich in het Brandwondencentrum van het RKZ in Beverwijk, echter gedurende het project zullen er ook werkbezoeken en bijeenkomsten plaatsvinden in het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Het RKZ

Waar het RKZ het verschil in maakt is dat wij een regionaal en kleinschalig ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. We realiseren toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en bieden hoogwaardig onderwijs op nationaal en internationaal niveau.

Wij bieden jou

 • Unieke functie op een unieke locatie.
 • Een afwisselende baan met verantwoordelijkheid en uitdaging in een gedreven team.
 • Inschaling in schaal FWG 55 conform cao Ziekenhuizen (minimaal € 3.115,- en maximaal € 4.391,- bruto per maand op basis van 36 uur per week) afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een contract voor 1 jaar (0,8 FTE), met de intentie tot verlenging tot maximaal 4 jaar, met ingang van 1 juni 2022.
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan relevante cursussen en congressen.
 • Een promotor uit het Amsterdam UMC (prof. dr. Berno van Meijel) zal het promotietraject mede-begeleiden.
 • Je kunt bij ons gratis parkeren en station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.
 • Woon je hier in de omgeving? Dan hoef je niet meer in de file te staan naar Amsterdam! En anders rijd je tegen de file in.
 • Verder hebben wij een leuke personeelsvereniging die activiteiten organiseert, zoals weekendjes wintersport en een fietsenrally, het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theatervoorstellingen (dit alleen in periodes waar Covid -19 het toe laat).

Nieuwsgierig?
Wil je graag een beeld van onze organisaties krijgen of de mogelijkheden van deze functie bespreken voordat je solliciteert? Neem gerust contact op voor een rondleiding en/of een informeel gesprek.


Informatie

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Dr. Alette de Jong, Senior onderzoeker BWC, op telefoonnummer 0251 78 3785 / 0251 78 3964 of mail naar aeedejong@rkz.nl.


Solliciteren

Wil je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Wij zoeken een nieuwe collega die bij voorkeur z.s.m. kan starten. 

Wij vragen aan jou

 • Het is een pre als je een studie verpleegkunde, met een aanvullende masteropleiding (o.a. gezondheidswetenschappen, bij voorkeur richting verplegingswetenschap of verpleegkundig specialist) hebt afgerond.
 • Interesse in brandwondenzorg.
 • Affiniteit met pijnmanagement rondom wondzorg.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en het Engels.
 • Goede analytische vaardigheden.
 • Ervaring met kwantitatief en kwalitatief onderzoek is een pre.