Kinderbrandwondenverpleegkundige in opleiding

Functieomschrijving

Zoek jij als gespecialiseerd kinderverpleegkundige een extra uitdaging? Kom dan bij ons op de kinderafdeling werken waar ook het kinderbrandwondencentrum onderdeel van is! De opleiding tot brandwondenverpleegkundige (OBV) is EPA gericht onderwijs. Na het behalen van deze EPA’s kun jij jezelf kinderbrandwondenverpleegkundige noemen en ben je inzetbaar op zowel de kinderafdeling als op het kinderbrandwondencentrum.


Kinderbrandwondenverpleegkundige in opleiding
24-32 uur

Flexibel, enthousiast en leergierig


Wat breng jij mee?

Jij bent een stressbestindige, positief ingestelde kinderverpleegkundige die op zoek is naar een extra uitdaging. Je vindt het leuk om verpleegkundige zorg en begeleiding te bieden aan kinderen (0 tot 18 jaar) en hun ouders/verzorg(st)er(s). Zij zijn voor uiteenlopende (soms complexe) aandoeningen opgenomen in het ziekenhuis. Jij bent sociaal vaardig en denkt in oplossingen. Een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen is voor deze baan onmisbaar.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Het kinderbrandwondencentrum is onderdeel van de kinderafdeling. Geen dag is hetzelfde op het kinderbrandwondencentrum. Dat komt door het grote verloop van patiënten van alle leeftijden, de verschillende diensten, het multidisciplinaire team waar je deel van uitmaakt en zowel de klinische als de poliklinische zorg die wij op de afdeling leveren voor de kinderen met brandwonden.

Je start met de verpleegkundige overdracht. De zorg voor kinderen met brandwonden verricht je meestal met twee verpleegkundigen. Samen met de brandwondenartsen zorg je tijdens de dagstart voor een goede planning van de werkzaamheden.

Vaak gaan kinderen met brandwonden voor hun wondverzorging onder sedatie. Je coördineert deze intensieve zorg. Na het geven van de pijn- en premedicatie zorg je ervoor dat alles klaar wordt gezet in de verbandwisselkamer. Vaak gaat er één ouder/verzorger van het kind mee met de verbandwissel, zij worden begeleid door de medisch pedagogisch zorgverlener.

Elke verbandwissel is anders, zowel de behandeling van de wonden, de manier van verzorgen en de begeleiding van het kind en de ouder. Heel afwisselend dus. Er wordt continue gekeken wat er voor dat kind op dit moment goed is. Tijdens de verbandwissel worden ook de brandwondenartsen en eventuele andere disciplines ingeschakeld, bijv. de fysio- en ergotherapie.

Bij het begeleiden van het hele gezin in deze vaak moeilijke tijd, kan jij voor hen het verschil maken.

Twee keer per week is er multidisciplinair overleg met zo’n 6-10 disciplines en twee keer per week is er een poliklinisch kinderbrandwondenspreekuur op de kinderafdeling.

In elke dienst is de kans op acute opnames aanwezig, wat elke dag weer een dynamisch karakter geeft.


Het RKZ

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal en kleinschalig ziekenhuis zijn met een bijzonder specialisme; de brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter!


Jouw nieuwe collega’s

Wij zijn een team van kinderverpleegkundigen, kinderbrandwondenverpleegkundigen, medisch pedagogisch hulpverleners, kinderartsen, brandwondenartsen, chirurgen, plastisch chirurgen, sedatiepraktijkspecialisten, anesthesisten, fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten en kinder- en jeugdpsychologen.

Een hecht team dat net als jij een groot hart heeft voor het verplegen van kinderen.

Ook staan wij in nauw contact met het ‘volwassen’ brandwondencentrum. Zeker als het gaat om het bijhouden van kennis, vaardigheden en nieuwe ontwikkelingen. Mocht het kind met brandwonden zo instabiel zijn dat er een kinder intensive care nodig is, dan werken wij samen met de kinder intensive care in het AUMC en doen wij als kinderbrandwondenverpleegkundigen de wondzorg bij het kind in het AUMC.


Wij bieden jou

  • Een inspirerende baan, waarbij je jezelf ontwikkelt in het werken als professional op hoog niveau;
  • Veel afwisseling in een prettige werksfeer maar soms hectische omgeving;
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan internationale congressen;
  • Inschaling volgens de CAO ziekenhuizen als kinderverpleegkundige in FWG schaal 50, na de opleiding van kinderbrandwondenverpleegkundige kom je in FWG schaal 55 (maximaal €4.391,- bruto per maand o.b.v. 36 uur) exclusief ORT;
  • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van 8.33%;
  • Opbouw van een goed pensioen bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
  • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto/netto reiskostenvergoeding;
  • Welkomstbonus van € 500,- netto na afronding van de opleiding;
  • Het (bus)station Beverwijk ligt 7 minuten loopafstand;
  • Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft een gewaardeerde personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten, sinterklaasfeest en de kerstkien;
  • Elk jaar vieren wij een spetterend zomer- en winterfeest

Wil je de sfeer proeven? Natuurlijk mag je ook een dagje meelopen! Mail naar recruitment@rkz.nl


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Daphne Veldhuis of Kristel van Diemen, teamleiders van de kinderafdeling/kinderbrandwondencentrum, 0251-265391/0251-265392.


Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul je dan uiterlijk 16 februari 2023 in via de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie.

Wij vragen aan jou

Wij vragen aan jou

  • Geregistreerd hbo-/mbo-verpleegkundige aangevuld met de opleiding tot kinderverpleegkundige;
  • Relevante werkervaring op het gebied van verplegen van kinderen;
  • Sterke schouders om de soms complexe draagkracht het hoofd te bieden;
  • Groot hart voor het zieke kind en zijn/haar ouders;
  • Een gezonde dosis humor, een positieve instelling en hoog relativeringsvermogen;
  • Je pakt je verantwoordelijkheid en gaat zelfstandig te werk;
  • Je wilt je graag verder ontwikkelen als kinderverpleegkundige.