Skip to content

Leerling Endoscopieverpleegkundige (24 uur)

Beverwijk, Noord-Holland, NederlandLeren en werken

Werken bij het RKZ

Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Wij maken het verschil, omdat wij een klein ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Dat is uniek in deze tijd. Als collega’s helpen we elkaar om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Jouw toevoeging is waardevol: samen zorgen wij voor beter!


Altijd al de opleiding tot endoscopieverpleegkundige willen volgen? Dan hebben wij nu een mooie kans voor jou bij het RKZ!


Dit is jouw baan:

07:45 - Jouw dag start met het gereed maken van de afdeling.


08:15 – Je start met het team van die dag de dag op en bespreekt wie wat doet of wil leren.


08:30 – Jouw dag kan beginnen. Jij weet: geen dag als verpleegkundige is hetzelfde, jij bent klaar voor alles wat je die dag tegemoet gaat komen.


Dit ga je doen:


Als leerling endoscopieverpleegkundige assisteer jij, samen met je gediplomeerde collega, de MDL arts bij diagnostisch endoscopische onderzoeken en therapeutische behandelingen op de afdeling, maar ook op de IC, het brandwondencentrum, de SEH of de OK.


Je zet alles klaar, je begeleidt en bewaakt de patiënt. Voor elke patiënt is een scopie spannend. Als toekomstig endoscopie verpleegkundige maak jij het verschil door de patiënt snel op zijn gemak te stellen en goed te begeleiden voor, tijdens en na de behandeling.


In de eerste twee maanden ben jij onze extra kracht. We maken tijd en ruimte om jou goed in te werken. Daarnaast word jij altijd gekoppeld aan een ervaren endoscopieverpleegkundige die jou de kneepjes van het vak leert.


Na 9 a 10 maanden werkervaring ga je bereikbaarheidsdiensten draaien. Je denkt vooruit en anticipeert in samenwerking met de arts. Jouw mening wordt op prijs gesteld!


Het endoscopiecentrum heeft 6 behandelkamers, waarvan 3 specifiek voor de MDL. Daarnaast werken wij goed samen met de dagbehandeling. Zij doen de opnamen, bereiden de patiënt voor en doen de nazorg, zodat jij alle tijd hebt voor de onderzoeken en de patiënt.


Het RKZ is een colonoscopiecentrum voor het Bevolkingsonderzoek Darmkanker.


Kortom, dit ben jij:

 • Jij bent een gedreven en stressbestendige verpleegkundige met minimaal 1 jaar klinische ervaring.
 • Je bent bekend met de Noord-Hollandse mentaliteit: jij steekt je handen uit de mouwen.
 • Jij wil je graag verder ontwikkelen op het gebied van MDL.
 • Omdat je bij een scopie niet weet wat je tegenkomt kan een ingreep soms langer duren of complexer zijn dan gepland, daarom is het van belang dat jij de hectiek de baas blijft en een flexibele instelling hebt.
 • Tot slot ben jij organisatorisch sterk en zorg jij er voor dat alles op rolletjes loopt.


Dit wordt jouw team:

Wij zijn een hecht en betrokken team van 13 endoscopieverpleegkundige en 2 verpleegkundig endoscopisten dat nauw samenwerkt met 6 MDL specialisten. Wij werken continu aan verbetering op de endoscopie afdeling, waarbij wij ons richten op onderlinge samenwerking, nieuwste technieken en efficiënte processen.


Jij krijgt van ons:

 • Een aantrekkelijk salaris van maximaal €3.824,00 (obv 36 uur, cao schaal 50 na diplomering) afhankelijk van opleiding en ervaring. 
 • Opleiding tot Endoscopieverpleegkundige.
 • Contract van minimaal 24 uur, na diplomering krijg je een vast contract.
 • Je werkt in dagdiensten op de doordeweekse werkdagen.
 • Ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom stimuleren wij deelname aan de MDL-Congressen.
 • Eén keer per jaar met het team naar MDL- Hands-on training opgevolgd door een leuk team uitje!
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Het RKZ is makkelijk bereikbaar: het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand en er is mogelijkheid tot gratis parkeren nabij het ziekenhuis.


Solliciteren

Kom jij werken bij het RKZ? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de sollicitatie button. Wij kijken uit naar je reactie.


Meer weten?

Voor meer informatie kun je van maandag t/m donderdag bellen met endoscopieafdeling tel. 0251 265914 en vragen naar de coördinatoren Denise van der Helm of Esther Boon.

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een dagdeel meelopen op de endoscopie, deze plannen wij naar aanleiding van de briefselectie in.


Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken, kun je op onze website alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.

Dit vragen wij:

 • Verpleegkundige BIG geregistreerd, minimaal 1 jaar klinische ervaring;
 • Jij wil je graag zelf uitdagen en blijven ontwikkelen op MDL gebied;
 • “Handen uit de mouwen steken” mentaliteit;
 • Nauwkeurig en zelfstandig kunnen werken;
 • Denken in oplossingen en een flexibele instelling;
 • Jij zoekt de samenwerking op, want samen kom je verder dan alleen.

of