Leerling Operatieassistent

Functieomschrijving

Wil jij graag werken en leren, om zo de onmisbare schakel in de operatiekamer te worden? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Leerling Operatieassistent

Teamplayer, nauwkeurig en betrouwbaar


36 uur, start opleiding 1 februari 2023

Wil jij je verder ontwikkelen in de OK zorg? Kom werken en leren bij het RKZ !
Wat breng jij mee?

Jij bent enthousiast, gemotiveerd en kan nauwkeurig werken. Je werkt graag in een team en bent communicatief sterk. Aangezien niet één patiënt hetzelfde is, is ook iedere operatie anders. Dit vraagt van jou een flexibele, actieve en stressbestendige werkhouding. Klinkt dit goed in de oren?


Dan kan je dag er zo uit zien!

Als operatieassistent ben je samen met jouw team medeverantwoordelijk voor de patiënt die een operatie moet ondergaan. Je houdt je bezig met het instrumenteren, assisteren en omlopen bij alle voorkomende operaties, maar ook uit het zorgdragen voor alle ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van operatieve ingrepen. Ook diverse nevenactiviteiten, zoals een specialisme verantwoordelijkheid, deelname aan een kwaliteits- of ARBO commissie, behoren na de opleiding tot de mogelijkheden. Je ontvangt direct leiding van de afdelingsleiders en dagcoördinatoren

Om operatieassistent te worden bieden wij jou een fulltime inservice opleiding (leren en werken) van drie jaar. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door de Amstel Academie in Amsterdam. De opleiding zal per 1 september 2022 gebaseerd zijn op de EPA structuur.
Het eerste kwartaal van de opleiding is beroepsvoorbereidend. Hierbij volg je de vakken anatomie, ziekteleer, chirurgie en verpleegkunde. Hierna zal de nadruk liggen op de vakken anatomie/fysiologie en operatieve zorg en technieken.


Jouw nieuwe collega’s!

Wij zijn een hecht team, met een goede verhouding tussen alle medewerkers op het OK-complex. Op het OK-complex werk je nauw samen met de anesthesiemedewerkers, recoveryverpleegkundigen en het verdere ondersteunend personeel.
Opleiden is binnen het RKZ erg belangrijk en wij leiden jou graag op!

Op het OK-complex van het Rode Kruis Ziekenhuis hebben wij zes operatiekamers voor: algemene- en vaatchirurgie, orthopedie, urologie, gynaecologie, KNO, kaakchirurgie, neurochirurgie, plastische chirurgie en bariatrie. De 7e OK bevindt zich op het brandwondencentrum.

Het RKZ
Waar het RKZ het verschil in maakt is dat wij een regionaal en kleinschalig ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


Wij bieden jou!

  • Inschaling volgens leerlingensalaris
  • Leerwerktraject van drie jaar tot volwaardig operatieassistente
  • Gratis parkeren en station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand
  • Verder hebben wij een leuke, actieve personeelsvereniging die tegen gereduceerde prijzen activiteiten organiseert, zoals culinaire en creatieve workshops, wintersport en stedenreizen, theaterprogramma’s en een Sinterklaasfeest voor je kind(eren).

Informatie

Voor meer informatie kun je bellen of mailen (okopleidingen@rkz.nl) met Angela van Holten of Mariska Bant, Opleidingscoördinatoren OK, telefoonnummer 0251-783817.


Solliciteren

Heb je interesse om bij ons te werken en te leren? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie! 

Wij vragen aan jou

  • Minimaal HAVO diploma (met profiel natuur & gezondheid of natuur & techniek) of een afgeronde opleiding HBO/MBO Verpleegkunde
  • Goede sociale vaardigheden
  • Je bent zelfstandig en kan goed in teamverband werken