Leerling Operatieassistent

Functieomschrijving

Wil jij graag werken en leren, om zo de onmisbare schakel in de operatiekamer te worden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Leerling Operatieassistent

36 uur, start opleiding 1 september 2020

Teamplayer, flexibel en communicatief sterk

Wat breng jij mee?

Jij bent enthousiast, gemotiveerd en kan nauwkeurig werken. Je werkt graag in een team en bent communicatief sterk. Aangezien niet één patiënt hetzelfde is, is ook iedere operatie anders. Dit vraagt van jou een flexibele, actieve en stressbestendige werkhouding.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Als operatieassistente ben je samen met jouw team medeverantwoordelijk voor de patiënt die een operatie moet ondergaan. Je houdt je bezig met het instrumenteren, assisteren en omlopen bij alle voorkomende operaties, maar ook uit het zorgdragen voor alle ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van operatieve ingrepen. Ook diverse nevenactiviteiten, zoals een specialisme verantwoordelijkheid, deelname aan een kwaliteits- of ARBO commissie behoren tot de mogelijkheden. Je ontvangt direct leiding van de dagcoördinatoren en teamleiders en indirect van de manager OK.


Om operatieassistente te worden bieden wij jou een fulltime in-service opleiding (leren en werken) van drie jaar. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door de Amstel Academie in Amsterdam. Het eerste kwartaal van de opleiding is beroepsvoorbereidend. Hierbij volg je de vakken anatomie, ziekteleer, chirurgie en verpleegkunde. Hierna zal de nadruk liggen op de vakken anatomie/fysiologie en operatieve zorg en technieken.


Jouw nieuwe collega’s!

Wij zijn een hecht team, met een goede verhouding tussen alle medewerkers op de operatiekamers. In de operatiekamers werken de operatieassistenten, recoveryverpleegkundigen en ondersteunend personeel samen. Zij assisteren de snijdend specialisten en anesthesiologen. Opleiden is binnen het RKZ erg belangrijk en wij leiden jou graag op!

Waar wij het verschil maken is dat wij een kleinschalig ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten.


Wij bieden jou!

  • Inschaling volgens leerlingensalaris
  • Leer-werktraject van 3 jaar tot volwaardig operatieassistente
  • Je kunt bij ons gratis parkeren en station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand
  • Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft een gewaardeerde Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en de jaarlijkse kien en sinterklaasfeest.

Informatie

Op 18 maart organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis een banenmarkt waarbij ook de opleiding tot operatie assistent centraal zal staan. Je kan je aanmelden via deze link: https://www.rkz.nl/banenmarkt 


Voor meer informatie kun je bellen of mailen (okopleidingen@rkz.nl) met Angela van Holten of Esther van Dijk, Opleidingscoördinatoren OK, telefoonnummer 0251-783817. Op de site van het RKZ is meer informatie te vinden betreffende de banenmarkt.


Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie! Solliciteer voor 21 maart, de gesprekken vinden begin april plaats.

Het maken van een e-assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wij vragen aan jou

  • MBO-diploma niveau 4 (voorkeur gaat sterk uit naar profiel natuur & gezondheid of natuur & techniek)
  • HAVO diploma (bij voorkeur natuur & gezondheid of natuur & techniek) of een afgeronde opleiding HBO Verpleegkundige
  • Goede sociale vaardigheden
  • Je bent zelfstandig en kan goed in teamverband werken