Medewerker Business Intelligence (BI)

Functieomschrijving

Ben jij een expert op gebied van datamodellering en BI-tools? Zorg jij er met jouw kennis voor dat managementinformatie wordt geprofessionaliseerd binnen het RKZ? Reageer dan snel op deze uitdagende vacature!


Medewerker Business Intelligence (BI)

(32 tot 36 uur)

Proactief, analytisch en teamspeler


Ben jij dit?

Je hebt een proactieve houding gecombineerd met analytische en sociale vaardigheden. Je hebt affiniteit met bedrijfsprocessen en weet hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Je bent een teamspeler maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent in staat data te analyseren, te modelleren naar informatie en dit op een begrijpelijke wijze presentabel te maken. Je houdt wel van een uitdaging en hebt dan ook een goede dosis doorzettingsvermogen.


Dan kan je dag er zo uit zien!
Als Medewerker BI ben je binnen het BI-team van de afdeling Planning & Control medeverantwoordelijk voor het omzetten van onze waardevolle data naar informatie voor verschillende lagen binnen de organisatie. Je ontwikkelt en beheert informatieproducten zoals interactieve dashboards/rapportages en doet ad-hoc analyses. Je bent medeverantwoordelijk voor het beheer en verder uitwerken van de onderliggende infrastructuur. 


Je levert een actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van BI binnen het Rode Kruis Ziekenhuis, waar voor jouzelf ook nog mogelijkheden tot doorontwikkeling liggen. Uiteraard draag je daarnaast bij in diverse (verbeter)projecten.


Jouw nieuwe collega’s

Jouw team van directe collega’s bestaat uit Business Controllers, waarvan er één onderdeel is van het BI-team. De afdeling Planning & Control vormt het financiële geweten van de organisatie en daarbij ondersteunen wij de organisatie om doeltreffend, doelmatig en kosteneffectief te functioneren. Daarnaast werk je intensief samen met ICT, de externe leveranciers van informatieproducten en zorgcollega’s binnen het RKZ.
Waar wij het verschil maken is dat wij een kleinschalig ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


Wij bieden jou!

 • Een nog niet volledig ontwikkelde functie binnen het RKZ die jij kunt vormgeven samen met de Business Controller BI;
 • Inschaling in schaal 55 (maximaal €4227,- bruto per maand bij dienstverband van 36 uur per week);
 • Aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Samen kijken wij met jou wat jij nodig hebt voor deze functie, zoals bepaalde trainingen en cursussen;
 • Je kunt bij ons gratis parkeren en station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand;
 • Woon je hier in de omgeving? Dan hoef je niet meer in de file te staan naar Amsterdam! En anders rij je tegen de file in;
 • Verder hebben wij een leuke personeelsvereniging activiteiten organiseert, zoals weekendjes wintersport en een fietsenrally, het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theatervoorstellingen (dit alleen in periodes waar Covid -19 het toe laat).

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lilla Farkas, Hoofd Planning & Control, telefoonnummer 06-13251730 of Erwin Meuldijk, Business Controller, telefoonnummer 0251-265434. Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met recruitment via recruitment@rkz.nl.


Solliciteren

Wil jij jouw bijdrage leveren aan de managementinformatievoorziening van het RKZ? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Graag ontvangen wij een motivatiebrief waarin je beschrijft:

 • Waarom jij de juiste persoon voor de functie bent
 • Wat jij gaat toevoegen
 • Waarom jij denkt dat jij bij het RKZ past

Solliciteer uiterlijk 28 januari 2021. De gesprekken vinden online plaats op dinsdag 2 februari en op donderdag 4 februari.

Wij vragen aan jou

 • Minimaal een relevante HBO opleiding afgerond;
 • Minimaal twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Vaardigheid met (T-)SQL op gevorderd niveau;
 • Ervaring met het ontwikkelen in BI tools, bij voorkeur Microsoft Power BI;
 • Excel-vaardigheid op gevorderd niveau;
 • Affiniteit met datamodellering;
 • Ervaring met Microsoft SQL Server (SSRS, SSAS, SSIS en SSMS), dit is een pré;
 • Jij bent in bezit van sterke communicatieve vaardigheden en bent in staat om te communiceren met verschillende disciplines binnen de organisatie, zowel technische als niet technische medewerkers.