Nazorgverpleegkundige brandwondencentrum

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren brandwondenverpleegkundige en wil je je meer richten op de nazorg? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou.


Nazorgverpleegkundige brandwondencentrum

(16 uur)

Enthousiast, communicatief vaardig en innovatief


Wat breng jij mee?

Jij bent een gedreven verpleegkundige die zich graag tot expert wil ontwikkelen binnen de nazorg op het brandwondencentrum. Je hebt een sterke affiniteit met (brand)wonden en littekens en ondersteunt patiënt en familie op psychisch en maatschappelijk vlak. Daarnaast vind jij samenwerken belangrijk en ben jij altijd op de hoogte van de laatste innovaties en ontwikkelingen in je vakgebied, want jij wil altijd de beste zorg leveren.


Dan kan je dag er zo uit (komen te)zien!

Je bent verantwoordelijk voor zorg op maat rond ontslag en nazorg aan de patiënten in het brandwondencentrum. Dat doe je door te inventariseren en organiseren welke zorg nodig is voor het nazorgtraject. Dit doe je samen met artsen, patiënt en het steunsysteem. Dat kan zijn het regelen van thuiszorg, geriatrische revalidatie in een verpleeghuis of opname in een revalidatiecentrum. Je bent ook verantwoordelijk voor de psychosociale zorg voor de patiënt, maar ook voor de familie. Je werkt daarbij samen met een maatschappelijk werker, psycholoog, psychiater en andere disciplines. Je neemt als zelfstandige discipline deel aan het psychosociaal MDO en je maakt per patiënt een verslag van de besproken uitdaging en acties. Als alles geregeld is, voer jij een ontslaggesprek en houd je ook na ontslag contact met de patiënten. Als zij nog vragen hebben, kunnen zij jou altijd bellen. Dit geldt ook voor de andere partijen die betrokken zijn bij het nazorgtraject. Een ander belangrijk onderdeel is dat jij in het multidisciplinaire team zit voor het litteken spreekuur.


Als nazorgverpleegkundige BWC ben jij ook betrokken bij de implementatie van BORN en het nazorgportal. Samen met de projectgroep zorg je dat deze E-health toepassingen succesvol in de dagelijkse praktijk worden gebruikt. Een ander leuk onderdeel van deze functie is dat jij deel neemt aan de nationale brandwondendag als gespreksleider en betrokken bent bij andere activiteiten voor brandwond- en NF survivors.


Jouw nieuwe collega’s

Het brandwondencentrum is een gespecialiseerde afdeling binnen het Rode Kruis Ziekenhuis en heeft grote bekendheid in Nederland en internationaal. Wij zijn een hecht en gemotiveerd team bestaande uit ruim 50 (IC)verpleegkundigen en artsen; de brandwondenzorg bindt ons. Dat zie je zowel in het dagelijkse zorgproces als in het onderhouden van onze kennis. Samen leveren we de beste zorg aan de patiënten.


Wij bieden jou

 • Marktconforme beloning volgens de CAO Ziekenhuizen FWG schaal 50 (FWG 55 na diplomering tot transferverpleegkundige, 
 • Mogelijkheid tot het volgen van de opleiding tot transferverpleegkundige,
 • Kans op uitbreiding van uren i.v.m. interne & externe ontwikkelingen,
 • Kwaliteit en kennis vinden wij belangrijk, daarom kan je deelnemen aan congressen en scholing,
 • Combinatie met werkzaamheden in de kliniek mogelijk.

Informatie

Voor uitgebreide informatie kun je bellen met Anita Boekelaar, nazorgverpleegkundige bwc (5198).


Ga jij deze uitdaging aan?

Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij vragen aan jou

 • BIG registratie van verpleegkundige,
 • Diploma tot brandwondenverpleegkundige, voorkeur voor HBO-V,
 • Minimaal 3 jaar werkzaam geweest op een (kinder)brandwondencentrum,
 • Bereid om een aanvullende opleiding te volgen,
 • Beschikbaar voor minimaal 16 uur,
 • Werkdagen in overleg,
 • Jij bent enthousiast, nieuwsgierig en altijd bezig met de nieuwste ontwikkeling binnen het vak.