O&G Verpleegkundige

Functieomschrijving

Wil jij onderdeel uitmaken van hecht team wat samen de beste zorg wil leveren aan verloskundige en gynaecologische patiënten? Vind jij korte lijnen en een hechte sfeer belangrijk? Ga dan aan de slag als O&G verpleegkundige bij het RKZ!


O&G Verpleegkundige

24 – 32 uur

Leergierig, teamplayer en enthousiast


Wat breng jij mee?

Je kunt alle zorg voor zwangeren, barenden, kraamvrouwen en gynaecologische patiënten bieden, dit kunnen we met een gerust hart aan je overlaten. Jij zorgt er samen met het team voor dat het hen aan niets ontbreekt. Verder heb je een kritische houding ten aanzien van vakinhoudelijke ontwikkelingen en je bent gemotiveerd om samen met je collega’s kwaliteit van zorg te leveren. Jij vindt fijn om op een afdeling in een kleinschalig en regionaal ziekenhuis te werken met korte lijnen en een goede sfeer. Een afdeling waar iedereen elkaar helpt om de beste zorg te leveren aan onze patiënten.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Elke dag is anders als O&G verpleegkundige. Je krijgt de verantwoordelijkheid voor de zorg van moeder en kind. Je werkt met patiëntentoewijzing en bent tijdens je dienst verantwoordelijk voor de zorg van de aan jou toegewezen patiënten. Voor deze patiënten ben je als O&G verpleegkundige de regiehouder van het zorgproces en de coördinator van de zorg. Vanuit je klinische blik en vermogen om klinisch te redeneren, ben je in staat om tijdig interventies toe te passen die nodig zijn in de diverse situaties. Je bent daarbij verantwoordelijk voor zowel de kraamsuites als de zwangere, maar ook voor de gynaecologische patiënt. Je werkt samen met 1e en 2e lijns verloskundigen en de gynaecologen van het RKZ.


Jouw nieuwe collega’s!

Samen met een team van gynaecologen, klinisch verloskundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden staan we voor een gastvrije en persoonlijke manier van werken. De zorggroep heeft een eigen kraamcentrum van waaruit de thuiskraamzorg wordt geregeld. Op de afdeling verloskunde en gynaecologie staat kwaliteit hoog in het vaandel, onze afdeling is ISO gecertificeerd. De afdeling beschikt over negen gezinsgerichte kraamsuites, tien gynaecologische bedden en een poliklinische operatiekamer. In ons ziekenhuis bevallen ongeveer 1250 vrouwen per jaar. Er wordt gestreefd naar een intensieve samenwerking met de afdeling neonatologie. Wij helpen elkaar bij ziekte en verlof.


Wij zijn onderdeel van IJmond geboortezorg dat is één van de zes landelijke pilotorganisaties voor integrale bekostiging. Wij werken hierdoor intensief samen met 1e lijn verloskundige en de kraamzorg.


Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 55 (€3917,- maximaal)
 • Werk je liever parttime of fulltime? Het kan allebei! Van 24 tot 32 uur.
 • Wij bespreken jouw wensen met betrekking tot jouw rooster.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Ontwikkeling vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij trainingen van GoodHabitz aan.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen feest, het zomer- en winterfeest!
 • Verder hebben wij een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert. Wat denk je van weekendjes wintersport, stedentrips en een fietsenrally. Het jaarlijkse sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theater voorstellingen?

  Informatie

  Voor meer informatie kun je bellen met Carla Driel, Afdelingsleider, 0251-265946, of Ellen Maussen, Unitmanager VMK, 0251-783850. Wil je eerst de sfeer proeven? Natuurlijk mag je eerst een dagje meelopen.


  Solliciteren

  Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. 

  Wij vragen aan jou

  • Diploma O&G verpleegkundige
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en een goed organisatie- en aanpassingsvermogen
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar je bent ook een teamplayer
  • Flexibel inzetbaar, wij helpen elkaar bij ziekte en verlof.

  Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en interne kandidaten voorrang.