Operatieassistent

Functieomschrijving

Ben jij de onmisbare schakel op onze operatiekamers en wil jij de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan vredes- en veiligheidsmissies? Kom dan werken bij het RKZ!

 

Operatieassistent

27 – 36 uur

Nauwkeurig, flexibel en stressbestendig

 

Wat breng jij mee?

Jij bent enthousiast, bent communicatief sterk en kan nauwkeurig werken. Je kan goed zelfstandig werken, maar ook goed in een team. Aangezien niet een patiënt hetzelfde is, is ook iedere operatie anders. Dit vraagt van jou een flexibele, actieve en stressbestendige werkhouding. Bij jou staat de patiënt centraal.

 

Dan kan je dag er zo uit zien!

Als operatieassistent bestaat je functie primair uit het instrumenteren, assisteren en omlopen bij alle voorkomende operaties, alsmede uit het zorg dragen voor alle ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van operatieve ingrepen. Daarnaast bieden wij jou verdieping in jouw vak door diverse nevenactiviteiten, zoals een specialisme verantwoordelijkheid of deelname aan een kwaliteits- of ARBO-commissie.

 

Ons OK complex bestaat uit zes operatiekamers en een operatiekamer op het Brandwondencentrum. Gemiddeld werk je een keer per drie weken op de OK in het brandwondencentrum. Verder werken wij samen met defensie. Dat betekent dat je als medewerker van het RKZ deel kan nemen aan een stabiliteits-, vredes- en veiligheidsmissies. Dit is maximaal zes weken per 1,5 jaar. Je krijgt hier natuurlijk  de juiste training en scholing voor. 

 

Jouw nieuwe collega’s!

Ons team bestaat uit ongeveer 35 operatieassistenten. Wij zijn een hecht team en collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel. Binnen ons team is lean een speerpunt. Zo houden wij ons bezig met verschillende verbetertrajecten. Als team hebben wij een hoog kwaliteitsniveau dat pre, per- en post operatieve ondersteuning verleent aan bijna alle specialismen (behalve cardio- en thoraxchirurgie). Er is een goede werkverhouding met medisch specialisten en een goede samenwerking met de anesthesie en recovery.

 

Waar wij het verschil maken is dat wij een kleinschalig ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!

 

Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 55 (maximaal € 4.111,-)
 • Welkomstbonus van €1000,- netto.
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan het samenwerkingsverband tussen het RKZ en Defensie om ingezet te worden bij vredesmissies (maximaal 6 weken uitzending in 1,5 jaar)
 • Werk je liever parttime of fulltime? Het kan allebei! Van 27 tot 36 uur
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Ontwikkeling en doorstroming vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij trainingen van GoodHabitz aan.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft een gewaardeerde Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en de jaarlijkse kien en sinterklaasfeest.

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg  te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!        

Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met Els Koopmeiners, Teamleider OK Chirurgie, 0251-264929.  Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie.


Wij vragen aan jou


 • In het bezit van diploma Operatieassistent
 • Flexibele instelling en je bent bereid alle diensten te werken
 • Je beschikte over goede communicatievaardigheden met zowel patiënten als collega’s
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Affiniteit met heelkunde in combinatie met specialistische heelkunde zoals de brandwondenchirurgieDeze vacature is  intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en boventallige kandidaten voorrang.