Pijnconsulent i.o.

Functieomschrijving

Weet jij deskundig en met inlevend vermogen om te gaan met onze patiënten met chronische of acute pijnklachten? Dan ben jij de nieuwe collega die wij zoeken!


Pijnconsulent (i.o.)

27 uur per week (werkdagen nader te bepalen)

Behulpzaam, zelfstandig & deskundig


Wat breng jij mee?

Als pijnconsulent heb je een uitdagende en afwisselende functie. Je werkt in een klein hecht team met een grote mate van zelfstandigheid en nauwkeurigheid. Je hebt al ervaring met patiëntenzorg en je bent niet bang om ‘tegengeluid’ te laten horen. Om de zorg voor de patiënt goed te coördineren en af te stemmen, ben je communicatief sterk met collega’s, poli assistenten en artsen in het ziekenhuis. Door jouw leergierige houding en zelfreflectie blijf je jezelf ontwikkelen, heb je een open blik en sta je open voor de ideeën van jouw collega’s. Je houdt wel van een uitdaging en hebt dan ook een goede dosis energie en doorzettingsvermogen.


Jouw werkzaamheden

Als pijnconsulent (i.o.) word je in de praktijk ingewerkt in de drie basiswerkzaamheden van een pijnconsulent: acute pijn service verlenen, zelfstandig pijnpoli draaien en assisteren tijdens de pijnbehandelingen.


De acute pijnservice heeft primair als doel de zorg voor patiënten met pijn tijdens de opname optimaal te begeleiden. Als pijnconsulent (i.o.) ben jij een vast onderdeel van het wekelijkse MDO Pijn met het pijnteam en interne specialisten. Tot slot behoren tot de overige werkzaamheden het geven van voorlichting en scholing aan patiënten en verpleegkundigen betreffende de behandeling van acute (procedurele) en chronische pijnklachten.


De pijnconsulent bewaakt, continueert en bevordert de kwaliteit van de zorgverlening aan patiënten met pijnklachten. Jij coördineert de geïntegreerde zorgverlening en zorgt voor een optimale afstemming in de benadering en behandelmethoden van patiënten met pijnklachten.


Ons ziekenhuis

Waar wij het verschil in maken, is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten.


Bijzonder is dat alle pijnconsulenten in het RKZ worden opgeleid om zowel de acute als chronische pijnklachten in behandeling te kunnen nemen. Vanwege het RKZ Brandwondencentrum bestaat er speciale aandacht voor de pijnklachten na brandwonden.


Jouw nieuwe collega’s!

Ons team wordt aangestuurd door de vakgroep Anesthesiologie en de afdelingsleider. Momenteel bestaat het pijnteam uit 2 pijnspecialisten vanuit de vakgroep, 4 pijnconsulenten en het secretariaat bestaande uit doktersassistenten. Het team werkt via een wekelijks MDO nauw samen met de vakgroepen Anesthesiologie, Neurologie, Revalidatie & Psychiatrie. Daarnaast zijn er ook MDO's van het palliatief team en Brandwondencentrum waarbij er weer andere interne specialisten aanwezig zijn. Dat maakt het vak als pijnconsulent zo divers, maar ook uitdagend.


Wat bieden wij?
Een uitdagende functie binnen het RKZ waarbij in het bijzonder een beroep wordt gedaan op je zelfstandigheid, je inlevend vermogen, je deskundigheid en je vermogen regie te voeren over het zorgproces. Een zelfstandige werkplek waarin je in nauwe samenwerking met de behandelaar zorg draagt voor de behandeling van patiënten met chronische pijnklachten.


 • Na een afgeronde opleiding een marktconforme inschaling, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Indien je nog geen opleiding tot Pijnconsulent hebt afgerond, faciliteert het RKZ deze.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Ontwikkeling en doorstroming vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij trainingen van GoodHabitz aan.
 • Het RKZ is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Het RKZ heeft een zeer actieve Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en het jaarlijkse kien en sinterklaasfeest.


Informatie

Voor meer informatie over de opleiding tot pijnconsulent, kijk op: https://www.han.nl/opleidingen/post-hbo/pijnconsulent/. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met Kayleigh van Zeist, coördinator Pijn & APS, via 0251 – 26 52 38.

Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer vóór 31 augustus. Een meeloopdag maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij vragen aan jou

 • Een afgeronde opleiding als Pijnconsulent of;
 • Minimaal een afgeronde opleiding en ervaring als Verpleegkundige op MBO/HBO niveau óf Anesthesiemedewerker en bereid om de opleiding tot Pijnconsulent te volgen aan de HAN met de bijbehorende studielast gedurende 2 jaar (start januari 2021).
 • Je bent klantvriendelijk en hulpvaardig;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je kunt zowel zelfstandig als binnen een team goed functioneren;
 • Bij voorkeur op korte termijn beschikbaar;
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist om te kunnen werken bij het RKZ.

Wij maken geen gebruik van acquisitie voor het invullen van deze vacature, wij selecteren graag zelf onze nieuwe collega. Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en interne kandidaten voorrang.