Projectleider Bouw

Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe collega? Wij zoeken een Projectleider Bouw .


Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is dringend aan vernieuwing toe. Sommige gebouwdelen en installaties zijn 50 jaar oud en vervanging is binnen de komende jaren noodzakelijk. De afgelopen jaren zijn er diverse onderzoeken geweest waar meerdere scenario’s uit voort zijn gekomen. Afgelopen zomer heeft de Raad van Bestuur hier een besluit in genomen en gekozen voor het scenario om aan de voorzijde van het ziekenhuis compacte nieuwbouw te realiseren ten behoeve van (tenminste) de Hotfloor (OK-complex). Daarnaast is een ingrijpende renovatie van de bestaande bouw onderdeel van de plannen om zo het RKZ klaar voor de toekomst te maken. Kortom, een unieke kans om deze uitdaging samen met ons aan te gaan!


Projectleider Bouw

32 - 36 uur

Gedreven, communicatief sterk en zelfstandig


Het Rode Kruis Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis voor de regio Midden-Kennemerland. Het topklinische brandwondencentrum maakt deel uit van het ziekenhuis en staat nationaal en internationaal hoog aangeschreven. Het Rode Kruis Ziekenhuis biedt een breed pakket aan specialismen en onderzoeksmogelijkheden om goede patiëntenzorg te realiseren. Dit stelt hoge eisen aan onze circa 1450 medewerkers, niet alleen aan degenen die een actieve rol spelen in het directe zorgverleningsproces, maar ook aan de medewerkers die binnen ons ziekenhuis een ondersteunende of dienstverlenende functie vervullen.

Het bouwbureau bestaat uit een Hoofd Gebouwontwikkeling, projectleiders en een management assistent. I.v.m. de grote hoeveelheid aan projecten zoeken wij ter uitbreiding van ons team een Projectleider Bouw.Ben jij dit? 

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van (bouw)projecten die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Voordat een project van start gaat stel je een programma van eisen op, maak je een projectplan inclusief tijdspad, fasering en budget. Je geeft advies, doet vooronderzoek, brengt informatie in kaart. Dit plan bespreek je met jouw opdrachtgever. De continuïteit, kwaliteit en realisatie van het project binnen de gestelde projectkaders behoort tevens tot jouw taken. De projectleiders zijn verantwoordelijk voor het leveren van de input met betrekking tot de zorg- en ondersteunende processen. Je stemt deze functionaliteiten af met het ontwerpteam en bent de verbindingsofficier tussen functionaliteit (RKZ organisatie) en inhoud (ontwerpteam).

 Je bent sterk in het structureren en uitwerken van concrete projectplannen. Je bent de linking pin tussen het bouwbureau, facilitair bedrijf, het ziekenhuis en externe partijen.Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 60 (maximaal € 4964,- bruto per maand bij op basis van 36 uur per week.
 • Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Het station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand
 • Een leuk en dynamisch team collega’s van de afdeling Bouwbureau met zeer uitdagende projecten.


Informatie?

Voor nadere informatie over de inhoud kun je contact opnemen met Martijn van Dijken, Manager Facilitair via 0251-265190 of via recruitment@rkz.nl.


Solliciteren
Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie.  De selectiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg met de kandidaten.

Wij vragen aan jou

 • HBO werk- en denkniveau met een werktuigbouwkundige achtergrond.
 • Minimaal 5 tot 10 jaar ervaring in een rol als projectleider in projecten op het gebied van bouw, verbouw en/of installatietechniek.
 • Je beschikt over ruime kennis en ervaring met projectmatig werken en brengt daar jouw sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden in mee. Je weet ideeën en meningen aan andere op een duidelijke en begrijpelijke wijze over te brengen. Dit doe je op een tactvolle en overtuigende manier en weet de zaken 'klein' te houden in de situatie dat de belangen uit een lopen.
 • Je bent zelfstandig: zelfstandigheid is vereist om projecten met inhoudelijke complexiteit effectief te managen, legt accenten op doelen, kansen en successen.
 • Je bent goed in plannen en organiseren, je weet op effectieve wijze doelen en prioriteiten te bepalen. En heb jij een actieve bijdrage in het leveren van een gezamenlijk resultaat.
 • Actuele kennis aangaande wet- en regelgeving rond techniek, bouwen in de zorg en bouwbesluit.
 • Kennis van relevante bedrijfskundige (financiële) aspecten.
 • Uitstekende MS Office vaardigheden, ook MS Project.
 • Je straalt plezier in je werk uit want je bent je bewust dat een goede werksfeer binnen de projecten belangrijk is en je stuurt hier daarom bewust op.
 • Je hebt een flexibele, dienstverlenende werkhouding en bent een teamplayer.
 • Je bent zelfstandig: zelfstandigheid is vereist om projecten met inhoudelijke complexiteit effectief te managen, legt accenten op doelen, kansen en successen.
 • Je hebt geduld en doorzettingsvermogen bij het proces- en projectmatig uitvoeren van werkzaamheden.
 • Je legt makkelijk contacten op bestuurlijk- en beleidsniveau.