Projectmanager Brandwondenzorg

Functieomschrijving

Consortium Samenwerkende Brandwondencentra Nederland

Het consortium bestaat uit de brandwondencentra van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Martini Ziekenhuis in Groningen. Samen zijn we verantwoordelijk voor de opvang en behandeling van de patiënten met ernstige brandwonden in Nederland. Dankzij onze intensieve samenwerking leveren we topklinische zorg, realiseren we toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en bieden hoogwaardig onderwijs op nationaal en internationaal niveau.

Voor het nieuwe project: ‘Doelmatige brandwondenzorg op maat’ zijn wij per direct op zoek naar een Projectmanager Brandwondenzorg (0.8-1.0 fte).


Het project

ZonMW heeft het consortium Samenwerkende Brandwonden Centra Nederland de erkenning ‘topspecialistische zorg’ gegeven en hebben we subsidie ontvangen vanuit het ZonMw programma Topspecialistische Zorg en Onderzoek (TZO). Binnen ons consortium werken wij, artsen, verpleegkundigen, paramedici, patiënten, opleiders en onderzoekers, multidisciplinair samen om zorgverbetering te bereiken. De komende vier jaar willen we doelmatige zorg op maat voor brandwondpatiënten realiseren door kennis vanuit de zorgpraktijk (leren van onze patiënten), wetenschappelijk onderzoek, innovatie, onderwijs en evaluatie beter met elkaar te verbinden.


Jouw werkzaamheden

Je bent de spin in het web in dit project. Je bent verantwoordelijk voor de projectcoördinatie, en werkt aan het overkoepelende project: het waardegedreven zorg raamwerk. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kernset aan uitkomsten. Daarbij ben je, samen met de datasteward, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het waardegedreven zorg raamwerk. Je organiseert, structureert en leidt de kwaliteitsteams van de drie brandwondencentra. Je coördineert de infrastructurele acties en de deelprojecten, maar gaat niet over de inhoud van de deelprojecten. Je bewaakt de tijdslijn en vergaderprocessen en draagt er zorg voor dat iedereen een bijdrage levert in kwaliteitsteams. Je bent de brug tussen het consortium, de onderzoeksteams, de zorgafdeling, de patiënten adviescommissie, de datasteward en de kwaliteitsteams ten aanzien van beleid en strategie.

Werkplek- en omgeving projectmanager en datasteward

Jouw standplaats (basis werkplek) bevindt zich in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, echter als projectmanager/datasteward ben je ook met regelmaat/af en toe werkzaam in het Maasstad ziekenhuis (Rotterdam) en het Martini ziekenhuis (Groningen). Je bent onderdeel van een enthousiaste en dynamische zorg en onderzoeksteam, zowel in de brandwondencentra als in het consortium. Je werkt nauw samen met de artsen, verpleegkundigen, paramedici, patiënten, opleiders, afdelingshoofden, andere onderzoekers, en ondersteunende afdelingen zoals ICT of externe partners.


Wat wij bieden/Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een contract voor 1 jaar (0.8 – 1 fte FTE), met de intentie tot verlenging tot maximaal 4 jaar. Inschaling gebeurt conform de CAO ziekenhuizen in FWG 60 of 65, afhankelijk van opleiding en ervaring (maximaal € 4.798,- euro per maand bij een full time aanstelling). Daarnaast bieden we je de kans om je door middel van verschillende cursussen verder te ontwikkelen.

Informatie

Voor meer informatie kun je mailen of bellen met:

  • Prof. dr. Paul van Zuijlen, medisch directeur Brandwondencentrum, plastisch chirurg Rode Kruis ziekenhuis (via dr. Anouk Pijpe, epidemioloog en onderzoekcoördinator Brandwondencentrum Beverwijk, apijpe@rkz.nl / 0251-265794)
  • Dr. Kees van der Vlies, medisch manager Brandwondencentrum, traumachirurg Maasstad ziekenhuis, tel. 010-2911314, e-mail VliesC@maasstadziekenhuis.nl

Voor informatie over het project zie: https://brandwondenzorg.nl/voor-zorgprofessionals/TZO-doelmatige-zorg-op-maat/


Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor 24 oktober.

Wij vragen aan jou

Je bent een enthousiaste en uitvoerend projectmanager, bij voorkeur met enkele jaren ervaring in de zorg en je wilt je kennis en ervaring graag inzetten om de kwaliteit van de Nederlandse brandwondenzorg verder te verbeteren. Ervaring met het waardegedreven zorg concept is een pre.  Je hebt wetenschappelijke ervaring en/of bent gepromoveerd, werkt nauwkeurig en hebt een flexibele werkhouding. Je kunt op een heldere, prettige en constructieve manier collega’s meekrijgen. Jouw uitstekende communicatieve eigenschappen, proactieve houding en oplossingsgerichtheid komen zeer goed van pas in de communicatie met alle consortiumpartners en collega’s. Je beheerst het Nederlands en Engels in woord en geschrift.