Promovendus NOK – Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk – Amsterdam UMC

Functieomschrijving


In samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) zoeken wij een promovendus


Promovendus NOK – Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk – Amsterdam UMC
40 uur (24 uur arts en 16 uur onderzoeker)

Start: in overleg, bij voorkeur op korte termijn

Wat breng jij mee?

Je hebt de ambitie om chirurgisch wetenschappelijk onderzoek te doen, daarover te publiceren en uiteindelijk te promoveren.

Het Rode Kruis Ziekenhuis en de NOK bieden je een unieke kans om te promoveren. Grijp jij deze kans aan?

Dan kan je dag er zo uit zien als promovendus!

Bariatrische chirurgie is op de lange termijn de beste behandeling voor patiënten met morbide obesitas. Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (RKZ) en de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) hebben een lange historie wat betreft de chirurgische behandeling van morbide obesitas. Gezamenlijk verrichten zij al jaren wetenschappelijk onderzoek naar de obesitas en bariatrische chirurgie.
Het huidige nieuwe onderzoekstraject zal bestaan uit meerdere klinische onderzoeksprojecten die zich focussen op de lange termijn uitkomsten van bariatrische chirurgie en voorspellende factoren die het behandelsucces beïnvloeden. De arts-onderzoeker zal participeren in het SOPHIA project, een Europese multicenter studie die de respons op verschillende obesitasbehandelingen evalueert. De studie analyseert onder andere de invloed van genetische factoren, bio-markers, eetgedrag en psychologische kenmerken op de resultaten van verschillende bariatrische operaties. Daarnaast zal de arts-onderzoeker ook verschillende chirurgische onderzoeksprojecten opzetten en uitvoeren in samenwerking met de bariatrische centra van de Nederlandse Obesitas Kliniek.
Heb je de ambitie om wetenschappelijk onderzoek te doen, daarover te publiceren en uiteindelijk te promoveren? Dan is dit een unieke kans!

We gaan uit van een constructie waarbij je full time zal gaan werken. Je zult daarbij 60% van de tijd werkzaam zijn als arts bij NOK en 40% van de werktijd besteed je aan wetenschappelijk onderzoek. Je zult regelmatig in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk zijn, waar veel ervaring met bariatrische chirurgie is en veel NOK-patiënten hun operatie ondergaan.

Deze link geeft je meer inzicht in het werk als arts bij de NOK: https://www.werkenbijdenok.nl/werken-als/arts/

Voor het onderzoekstraject zal je intensief wordt begeleid door dr. Jonker en dr. Demirkiran (bariatrisch chirurgen RKZ) en dr. Valerie Monpellier (arts en onderzoekscoördinator NOK). Daarnaast zal een hoogleraar uit het Amsterdam UMC het promotietraject begeleiden als promotor. Je bent dus in goede handen!


Het RKZ

Waar wij het verschil maken is dat wij een klein ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


Wat mag je verwachten?

  • Initieel jaarcontract; bij wederzijds goedvinden wordt het contract verlengd tot in principe 3 jaar.
  • 40 uur per week in dienst van NOK, waarvan 24 uur per week in de functie van NOK arts en 16 uur per week als onderzoeker (deels in het Rode Kruis Ziekenhuis).
  • Salaris pro rata als behandelaar en onderzoeker: voor 60% in FWG-schaal 65 en voor 40% in FWG 45 of 50.
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan voor het onderzoek relevante cursussen en congressen op kosten van het RKZ, Amsterdam UMC en/of NOK.

Solliciteren

Wil je bij het RKZ en NOK werken? Mail dan je motivatie vóór 19 april 2022 naar dr. Jonker, o.v.v. ‘promotieonderzoek NOK/RKZ’. Email adres: fjonker@rkz.nl wij kijken uit naar je reactie.


Informatie

De selectiecommissie bestaat uit Frederik Jonker, Ahmet Demirkiran, Ignace Janssen en Valerie Monpellier. Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met dr. Jonker of dr. Demirkiran, telefoonnummer 0251-265421.

Wij vragen aan jou

  • Afgeronde studie Geneeskunde
  • Affiniteit met obesitas en bariatrie
  • Aantoonbare affiniteit met wetenschappelijk onderzoek
  • Goede beheersing Engelse taal
  • Bereidheid om je voor 3 jaar (of misschien langer) te committeren