Psychiater

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een vernieuwende en enthousiaste professional voor de positie van:


Psychiater
40 uur per week (0,89FTE)


innovatief, motiverend, doelgericht met een gezonde dosis humor


Het Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis met 275 bedden en rond de 1450 mensen in dienst. Werken in het RKZ betekent werken voor het welzijn en de gezondheid van de patiënt. Onze patiënten verdienen de beste zorg, van de meest deskundige professionals in een omgeving waar gastvrijheid voorop staat. Het RKZ is hét ziekenhuis voor inwoners uit de regio IJmond en omstreken en thuis van het Brandwondencentrum Beverwijk: internationaal expertisecentrum op het gebied van onderzoek en behandeling van (brand)wonden en littekens.

Het RKZ is een hechte en warme club met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor betere zorg!


De Functie

Je bent werkzaam in een klein prettig team van drie psychiaters, die onderling de taken verdelen.

De diversiteit van het werk is daardoor uitzonderlijk groot. Je doet mee aan de bereikbaarheidsdiensten. Deze diensten worden ingevuld samen met de psychiaters van het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Doordat het een klein team betreft is een open, collegiale en flexibele houding van groot belang. Het team van psychiaters heeft veel regie over de eigen werkzaamheden en de richting waarin zij de afdeling willen ontwikkelen.

Er is recentelijk door de afdeling zelf een meerjarenplan opgesteld met als doel om de afdeling verder door te ontwikkelen richting nog meer verbinding met het ziekenhuis. Wij zijn dan ook op zoek naar een collega die het leuk vindt om met een frisse en innovatieve blik hier een actieve bijdrage aan te leveren.


De afdeling

De afdeling Psychiatrie bevindt zich in het ziekenhuis. De afdeling bestaat uit een opnameafdeling, een consultatieve dienst, een polikliniek en een deeltijdbehandeling. De nadruk ligt op diagnostiek naar en kortdurende behandeling van mensen met een psychiatrische stoornis, in het bijzonder wanneer er sprake is van complexe somatische comorbiditeit.

De opnameafdeling heeft 16 bedden. Een deel van de afdeling(4 bedden) is ingericht als Medisch-Psychiatrische Unit. Er wordt intensief samengewerkt met de andere specialisten in het ziekenhuis. De lijnen zijn kort en de onderlinge consultatie verloopt soepel. De opnameafdeling kent een bijzonder ervaren en allround team van verpleegkundigen, 2 ANIOS en een verpleegkundig specialist io.

De consultatieve dienst komt op alle afdelingen, inclusief de Spoedeisende Hulp (ook in de diensten) en is intensief betrokken bij de behandeling van mensen die op het Brandwondencentrum opgenomen zijn. De psychiaters doen gezamenlijk 2 middagen in de week consulten bij Revalidatiecentrum Heliomare.

De deeltijdbehandeling is bestemd voor de behandeling van mensen met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten en voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Op de deeltijd afdeling en de polikliniek werkt een team van Klinisch- en GZ-psychologen, verschillende vaktherapeuten en systeemtherapeuten.

Daarnaast participeren we in de opleiding aan AIOS Huisartsgeneeskunde en aan coassistenten van het AMC en de opleiding tot klinisch psycholoog. Onze afdeling kent een open laagdrempelige cultuur met korte lijnen onderling en naar andere specialismen, het management team en de RvB.


Wij bieden jou

  • Een uitdagende afwisselende functie in een ambitieuze organisatie;
  • In eerste instantie een jaarcontract, daarna een vast dienstverband;
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket conform de AMS CAO;

Het RKZ is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.


Informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Thomas Kok, Medisch manager en Psychiater (bereikbaar op: 0251-783724). Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met onze Recruiter Peter Fles via 06-11387522.


Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Solliciteer uiterlijk voor 1 december 2021.


Acquisitie n.a.v. deze advertentie is niet gewenst.

Wij vragen aan jou

Wij zoeken

Een breed ontwikkelde en geïnteresseerde psychiater die goed kan samenwerken, flexibel is en humor heeft. Kennis van of ervaring in de ziekenhuispsychiatrie met specifiek Solk/ALK als aandachtsgebied strekken tot aanbeveling. Onze afdeling is in transitie naar uitbreiding van het aandeel Soma en Psyche. Het strekt tot aanbeveling als je bekend bent met dergelijke verander projecten.