Rookstopcoach

Functieomschrijving

Rookstopcoach

Wil jij rokers ondersteunen en vertrouwen geven bij het stoppen met roken? Kom dan werken als Rookstopcoach bij onze dynamische polikliniek Longgeneeskunde!


Rookstopcoach

(16-24 uur, werkdagen bij voorkeur op de woensdag, donderdag en/of vrijdag)

Per 1 januari 2023, of eerder indien mogelijk


Wat breng jij mee?

Wij zoeken een enthousiaste collega met ervaring als rookstopcoach die zich samen met de collega’s in wil zetten om de kwaliteit van onze zorg hoog te houden. Je hebt een flexibele instelling en je bent in staat om zelfstandig te werken binnen de aangegeven regels en procedures. Daarnaast heb je affiniteit/ervaring met de doelgroep.


Dan kan jouw dag er zo uit zien:

Je begeleidt patiënten, verwezen door de huisarts, longarts of andere specialist, bij het stoppen met roken. Als Rookstopcoach geef je tools om rookpatronen te doorbreken, zodat de roker vertrouwen krijg in de stoppoging. Kern van onze begeleiding is een goede voorbereiding op het stoppen met roken met hulp van het boek ‘Nederland Stopt’, samen met het ‘stoppen stappenplan’. Meer informatie hierover kun je vinden op onze website.

Je draait zelfstandig spreekuur  in combinatie met groepsbijeenkomsten met patiënten.

Tijdens deze spreekuren en groepsbijeenkomsten geef je voorlichting, begeleid en ondersteun je de patiënten bij het stoppen met roken. Tevens zijn activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld voorlichting geven op o.a. scholen is een onderdeel van het takenpakket.


Jouw nieuwe collega’s!

Naast een collega Rookstopcoach bestaat de polikliniek Longgeneeskunde uit longartsen, longverpleegkundigen, een verpleegkundig specialist, longfunctie analisten, OSA coaches, oncologie verpleegkundigen en collega’s van het secretariaat.


Het RKZ

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!Wij bieden jou


 • Inschaling in schaal 50 ( maximaal€ 3.922,- bruto per maand o.b.v. 36 uur).
 • een informele werksetting bij een ziekenhuis waar kwaliteit, gastvrijheid en tijd voor de patiënt centraal staan
 • werken in een omgeving waar ontwikkeling en vitaliteit gestimuleerd wordt. Wij bieden volop gelegenheid tot extra (bij)scholing, verdieping en verbreding van jouw kennis en interesse.
 • gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een veelzijdige functie waarin je samen met je collega’s zorgt voor een goedlopende kliniek.
 • Je kunt bij ons gratis parkeren en station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.


Nieuwsgierig?

Voor meer informatie kun je bellen met Brenda Burger, teamleider polikliniek Longgeneeskunde, bereikbaar op 0251-264957 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag). Meer informatie over de rookstop poli kun je vinden op https://www.rkz.nl/rookstoppoli/Solliciteren

Wil je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Wij vragen aan jou

 • HBO werk- en denkniveau
 • Relevante afgeronde opleiding
 • Geregistreerd in kwaliteitsregister stoppen met roken
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Ervaring met het begeleiden van mensen, zowel individueel als in groepen
 • Ervaring met het begeleiden in het stoppen met roken is een pre