Student IC Verpleegkundige

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de acute zorg en wil je graag opgeleid worden tot IC verpleegkundige? Het RKZ biedt jou deze kans!


Student IC verpleegkundige

Leergierig, enthousiast en stressbestendig

32-36 uur


Ben jij dit?

Jij bent een stressbestendige, leergierige en enthousiaste verpleegkundige die zich graag verder wilt ontwikkelen tot IC verpleegkundige. Jij bent betrokken bij de patiënt en zijn familie en bied jij een luisterend oor. Verder kan je goed omgaan met feedback, denk je kritisch mee over het beleid van de patiënt en werk je nauw samen met je collega’s, de arts assistenten en de intensivisten. Een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen is voor deze opleiding onmisbaar.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Op de IC afdeling zorgen wij voor patiënten waarvan één of meerdere vitale functies bedreigd zijn. De patiënten hebben een breed scala aan aandoeningen, waaronder chirurgische-, interne- en cardiologische problemen. Daarnaast behandelen wij kritisch zieke patiënten met (ernstige) brandwonden. Ze hebben een hoog complexe zorgvraag waarbij de samenwerking met de collega’s en artsen zeer belangrijk is.

De afdeling Intensive Care (IC) is een ic met 12 bedden, waarvan vier brandwonden IC bedden. Er zijn tien bedden met een beademingsmogelijkheid en CVVH wordt op regelmatige basis uitgevoerd.. Op de IC/BWC wordt gewerkt met HIX, dit is een elektronisch patiëntendossier. Er is een nauwe samenwerking en uitwisseling tussen beide afdelingen, wat het werk in het RKZ nog afwisselender en uitdagender maakt.

Hoe ziet je dag er verder uit? Dat is niet te vertellen, geen dag is hetzelfde en elke dienst verloopt anders. Uiteraard bestaat er een mogelijkheid om mee te lopen op de IC en kan er aanvullende informatie over de opleiding gegeven worden. Wij vinden het belangrijk dat je een goede indruk krijgt van wat wij jou te bieden hebben waarbij het Brandwondencentrum ook een onderdeel zal zijn van jouw werkplek na diplomering. We adviseren je om een dagdeel mee te lopen op de algemene ic afdeling en op de brandwonden- ic afdeling.

Na afronding van je opleiding kun je als gediplomeerd IC verpleegkundige deelnemen in één van onze werkgroepen.


Jouw nieuwe collega’s!

Wij zijn een hecht en gedreven team van IC verpleegkundigen, arts-assistenten en intensivisten waarbij de lijnen kort zijn. Meedenken en beslissen wordt gestimuleerd en gewaardeerd door de intensivist. Alle IC verpleegkundigen geven optimale begeleiding aan de IC leerlingen.

Volg ons dagelijks op Instagram!

IC/BWC op InstagramVolg je (toekomstige?) collega's


De opleiding
De CZO geaccrediteerde opleiding tot intensive care verpleegkundige duurt 18 maanden. De eerste 6 maanden bestaat uit de BAZ ( Basis Acute Zorg). Vervolgens zal je starten met het uitstroomprofiel IC. Dit gedeelte duurt 12 maanden. Gedurende deze 18 maanden zijn er 7 lesblokken voor het theoretische gedeelte aan de Amstel Academie (www.amstelacademie.nl). Hierbij krijg je onderwijs van ervaren docenten met praktijkervaring. Op deze wijze wordt er voor gezorgd dat theorie en praktijk optimaal op elkaar aansluiten.

Gedurende de opleiding word je in de praktijk begeleid door ervaren IC verpleegkundigen en wordt het proces van de opleiding begeleid door één van onze betrokken praktijkopleiders.

Gedurende de opleiding zal je stage gaan lopen op de afdelingen SEH, CCU, OK en het Brandwondencentrum.


Wij bieden jou!

 • Tijdens de opleiding blijft je inschaling ongewijzigd. De inschaling van een gediplomeerd verpleegkundige is FWG 55.
 • De kosten van de opleiding zijn geheel voor rekening van het RKZ.
 • Mogelijkheid na het behalen van de IC opleiding is de opleiding te volgen van Brandwondverpleegkundige. (OBV) Hiervoor krijg je een extra vergoeding die bestaat uit 2 periodieken.
 • Mogelijkheid na het behalen van de ic opleiding om deel te nemen aan veiligheid en vredesmissie van Defensie.
 • Geaccrediteerde bij – en nascholing
 • Gratis parkeren en het station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.
 • Verder hebben wij een leuke personeelsvereniging die activiteiten organiseert, zoals stedentripjes en een fietsenrally, het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theatervoorstellingen.

Waar wij het verschil maken is dat wij een kleinschalig ziekenhuis zijn met brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd. Het RKZ is een hechte en warme organisatie. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met

 • mevrouw C. Admiraal, praktijkopleider
 • mevrouw L. Tanzler- van Oudenaren, praktijkopleider in opleiding

Tel 0251-265600 of mailen naar icopleidingen@rkz.nl


Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor 19 oktober.

De gesprekken vinden plaats op 26 oktober .

De kandidaten welke geselecteerd worden zullen eerst een assessment doen op de Amstel Academie. Dit zal plaatsvinden op 28 oktober.

Wij vragen aan jou

 • BIG- geregistreerde verpleegkundige niveau 4-5, waarbij de voorkeur uitgaat naar niveau 5.
 • Minimaal 1 jaar werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige op een klinische afdeling.
 • Affiniteit met brandwondenzorg is een pré
 • Een verpleegkundige die op een enthousiaste manier vorm en inhoud wilt geven aan het vak van IC–verpleegkundige.
 • Jij bent leergierig en verdiept je graag in klinisch redeneren.