Systeemtherapeut ( 20-24 uur per week)

Functieomschrijving

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio IJmond. Het ziekenhuis is gevestigd in Beverwijk. Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft 275 bedden en er werken rond de 1250 mensen.

Bij ons staat de patiënt centraal. We proberen de kwaliteit van de zorg steeds te verbeteren. Daarnaast willen we een zo volledig mogelijk pakket aan professionele zorg bieden. 


Wij zijn per februari 2023 ter vervanging van een systeemtherapeut die met pensioen gaat op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste professional voor de positie van:

Systeemtherapeut

voor 20-24 uur per week 

innovatief, flexibel, enthousiast


De afdeling psychiatrie

De afdeling psychiatrie in het RKZ is een dynamische afdeling met verschillende onderdelen. Er is een opname afdeling, de poli, de deeltijd voor ALK (aanhoudende lichamelijke klachten). Speerpunt voor de toekomst is het ALK aanbod uitbreiden. Het team is veelzijdig, enthousiast en creatief en bestaat uit een klinisch psycholoog, psychiaters, psycholoog/psychotherapeut, non verbale therapeuten en systeemtherapeuten.


Het RKZ

Waar wij het verschil maken is dat wij een klein ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


De functie van systeemtherapeut

Wij zoeken een systeemtherapeut om het polikliniek en deeltijd team te versterken vanaf 1 februari 2023. 

Systeemgesprekken zijn een onderdeel van de intake en de behandeling in ons deeltijdprogramma voor mensen met ALK. Daarnaast is de Systeemtherapeut ook co therapeut in groepstherapieën en kan deze ook medebehandelaar zijn bij individuele therapieën. 


Wij bieden

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen afhankelijk van de achtergrond van de sollicitant. Wij bieden aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering (8.33%), een uitgebreide werkkostenregeling (o.a. fiets- en computerregeling). Daarnaast heeft het RKZ een goed leer- en ontwikkelklimaat.


Nieuwsgierig?

Wil je graag een beeld van onze organisaties of de mogelijkheden van deze functie bespreken voordat je solliciteert? Neem gerust contact op voor een rondleiding en/of een informeel gesprek. Wil je eerst een dagje meelopen? Stuur dan een mail naar espierenburg@rkz.nl. 


Inlichtingen

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Eveliene Spierenburg (GZ Psycholoog – Psychotherapeut) via de mail; espierenburg@rkz.nl of Thomas Kok (Psychiater en Medisch Manager) via de mail; tkok@rkz.nl of 0251 - 78 3724

Wij vragen aan jou

Een Systeemtherapeut met affiniteit met ALK. Registratie of ervaring als systeemtherapeut strekt tot de aanbeveling. Iemand die enthousiast is om ons programma richting soma en psyche uit te breiden. Hierbij is ervaring met het geven van groepstherapie zeker een voordeel. Daarbinnen strekt ervaring met CGT en/of AFT ook tot aanbeveling.

De achtergrond van een Systeemtherapeut kan zijn: GZ Psycholoog, WO Psycholoog, Maatschappelijk werkende of Verpleegkundige.