Rode Kruis Ziekenhuis - Teamleider Huisartsenpost Rode kruis Ziekenhuis
Overslaan naar content

Teamleider Huisartsenpost Rode kruis Ziekenhuis

Op locatie
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland

Werken bij het RKZ

Teamleider Huisartsenpost (HAP) Beverwijk / SEMD i.o.


Wij zoeken jou: enthousiast triagist, gedreven teamleider

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven meewerkend teamleider die ons professionele team bij de Huisartsenpost in Beverwijk wil komen versterken en aanvoeren. Naast triagewerkzaamheden ben je als teamleider verantwoordelijk voor het operationele proces en draag je bij aan een fijne onderlinge sfeer en een hoge kwaliteit van werkzaamheden.

Als teamleider draag je zorg voor een kwalitatief en kwantitatief verantwoorde bezetting en een goede en veilige serviceverlening aan patiënten. Je geeft direct leiding aan de medewerkers van de HAP en rapporteert aan het management en bestuur van de HAP. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van werkzaamheden, het gezamenlijk maken van de personele planning, en het motiveren en stimuleren van medewerkers. Daarnaast zorg je voor opleidingen en een goed werkklimaat door werkoverleggen en jaargesprekken te houden. Je begeleidt samen met de medisch manager het arbobeleid en neemt deel aan overlegstructuren voor organisatiebrede beleidsvoering.


Werken in de eerste SpoedEisende Medische Dienst (SEMD)

De huisartsenpost opereert al jaren in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) te Beverwijk. Eind dit jaar verhuizen we met het hele team naar het gloednieuwe spoedplein in het RKZ, waar we het hart vormen van de eerste SpoedEisende Medische Dienst in Nederland (meer info over dit concept: hier of hier). De SEMD wordt één gezamenlijke organisatie voor basis acute zorg van de huisartsen, de SEH, de thuiszorg, GGZ en ambulancezorg. Een zeer dynamische omgeving met volop kansen voor ontwikkeling.


Waar ga jij je mee bezig houden?

Het is een functie waarin je zowel triagewerkzaamheden uitvoert als de teamleidertaken op je neemt. In goed overleg bepaal je samen met het management de verhouding tussen die twee rollen. Tijdens de ANW werk je ook als triagist, waarbij de laagdrempelige beschikbaarheid van een regiearts en collega’s het prettig werken maken. De teamleiderstaken spitsen zich toe op de volgende thema’s:

 • Gemotiveerde medewerkers: Je zorgt voor een positieve werkomgeving waarin medewerkers zich gesteund en gemotiveerd voelen. Je motiveert en stimuleert de werknemers binnen de afdeling en organiseert teambuildingactiviteiten. Je zorgt voor een optimale samenwerking in het team, waarbij alle triagisten worden ingezet op basis van haar of zijn kennis en vaardigheden.
 • Plannen en coördineren: Je plant en coördineert diverse werkzaamheden van de HAP en helpt bij het maken van de personele planning. Je draagt zorg voor de opleiding van werknemers en handhaaft een goed werkklimaat door werkoverleggen en jaargesprekken te houden. Je neemt deel aan overlegstructuren en onderhoudt contacten ten behoeve van organisatiebrede beleidsvoering. Je begeleidt het arbo-beleid, inclusief ziekteverzuimbegeleiding. Je handelt klachten over triagisten en chauffeurs af volgens protocol. Bij deze taken werk je nauw samen met de medisch manager en de klachtenfunctionaris.
 • Kwaliteitsverbetering: Je bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening en neemt maatregelen om deze te optimaliseren. Je signaleert samen met de medisch manager en kwaliteitsmedewerker knelpunten in de kwaliteit van zorg en neemt gezamenlijk maatregelen om de kwaliteit op het gewenste niveau te brengen of te houden. Je ondersteunt bij het opzetten en onderhouden van protocollen, richtlijnen en werkwijzen.


Verwachtingen vanuit het team

 • Bereikbaar: voldoende afstand, helicopterview maar laagdrempelig te benaderen.
 • Leiderschap: Je kunt goed aansturen, aanspreken en iedereen gelijk behandelen.
 • Oplossend vermogen: Je beschikt over oplossend vermogen en bent beschikbaar voor escalaties en calamiteiten.
 • Flexibiliteit: Je hebt een goed gevoel voor een team met onregelmatige uren en kunt flexibel omgaan met verschillende diensten.


Wij bieden

 • Een dienstverband van 30 – 38 uur per week.
 • Een gezellig en gemotiveerd team en een gloednieuwe werkomgeving in een vernieuwende setting.
 • De kans om je verder te ontwikkelen binnen het vakgebied door middel van opleiding en training en een toekomstgericht perspectief met zicht op uitbreiding in taken, afhankelijk van jouw capaciteiten en interesse.

Een marktconform salaris conform cao huisartsenzorg (afhankelijk van jouw kennis en ervaring) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling. Laptop en werktelefoon.

 • Bij aanvang een dienstverband voor één jaar, met een omzetting naar onbepaalde tijd bij goed functioneren; Startdatum in overleg, bij voorkeur z.s.m.


Informatie en solliciteren

· Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Joyce de Vries, jdevries2@rkz.nl of 06-52628539 of Peter van Felius pvanfelius@rkz.nl. Wil je bij ons werken? Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 22 juli naar jdevries2@rkz.nl en pvanfelius@rkz.nl.

Dit vragen wij:


 • Je bent gediplomeerd triagist met een HBO werk- en denkniveau.
 • Kennis van de eerstelijnszorg en/of huisartsenzorg.
 • Bij voorkeur ervaring in de (eerstelijns/huisartsen)zorg als leidinggevende / teamleider.

of