Teamleider Polikliniek Chirurgie, Orthopedie en Plastische Chirurgie

Functieomschrijving

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is een LEAN organisatie en wij willen blijven ontwikkelen. Daarom werkt het RKZ met Teamleiders om meer aandacht voor onze medewerkers te creëren. Ben jij klaar om teamleider te worden van deze interessante poliklinieken? Waarin je kunt focussen op het coachen en verbeteren van de kwaliteit van het team en tegelijkertijd jouw vak als professional uitoefent? Dan is deze nieuwe functie binnen het RKZ waar je naar op zoek bent.


Teamleider Poliklinieken chirurgie, orthopedie en plastische chirurgie

Coachen, motiveren en coördineren

(32-36 uur)


Wat breng jij mee?

Jij bent een gedreven en enthousiaste professional en beschikbaar voor 32 tot 36 uur. Enige leidinggevende ervaring is wenselijk. Jij kunt goed schakelen tussen jouw werk (16-18 uur) op de polikliniek en jouw leidinggevende taken. Jij staat bekend om je kwaliteiten; coachen, motiveren en denken in oplossingen. Je kunt goed samenwerken, bent doortastend en besluitvaardig en hebt oog voor details.


Dan kan jouw dag er zo uitzien!

Het ene moment ondersteun jij het team bij wat ze nodig hebben en verricht je werkzaamheden op de poliklinieken. Welke werkzaamheden is afhankelijk van jouw vaardigheden en achtergrond. Meer informatie over de werkzaamheden bij de verschillende poliklinieken, lees je onder het kopje ‘Jouw nieuwe collega’s’.

Het andere moment focus jij je op het coachen van jouw collega’s op een inspirerende wijze bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Je gaat actief aan de slag met ontwikkelplannen van collega’s en zorgt hierbij voor continue motivering. Naast het begeleiden van huidige collega’s, ontferm jij je ook over het inwerktraject van nieuwe medewerkers. Om het takenpakket compleet te maken, informeer je de afdelingsleider over de gang van zaken en deel je ontwikkelingen en knelpunten binnen het vakgebied en het team. Bij het RKZ werken wij vanuit LEAN. Jij bent bekend met verandermanagement en motiveert en coacht jouw team in het denken over ‘’wat kan ik of wat kunnen wij verbeteren’’. Jij weet weerstand te herkennen en dit om te buigen naar positiviteit en vooruitgang.


Jouw nieuwe collega’s

Waar wij het verschil maken is dat wij een klein ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


De poliklinieken chirurgie, orthopedie en plastische chirurgie bestaan uit een grote groep chirurgen, orthopeden, plastisch chirurgen en diverse artsen in opleiding. Daarnaast werkt er een groep van ongeveer 30 collega’s: polikliniekmedewerkers, ondersteuners tijdens de spreekuren en collega’s voor de back en front office werkzaamheden. Op dit moment delen de poliklinieken chirurgie en orthopedie de spreekruimtes, back en front office, de polikliniek plastische chirurgie is gesitueerd op een andere locatie binnen de poliklinieken.

Wij bieden jou!

• Inschaling volgens de cao schaal 55 (€4391, - maximaal)

• Dagdiensten van maandag tot met vrijdag, waarbij je 50/50 op de polikliniek en als teamleider werkt.

• Mogelijkheid tot volgen van een management opleiding.

• Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

• Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.

• Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.

• Het RKZ is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.


Informatie

Voor meer inhoudelijke informatie kun je bellen met Brenda Burger (teamleider Poliklinieken Longgeneeskunde) op 0251-264957. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan contact worden opgenomen met Myrna Wettke, Recruiter bij het RKZ, via 06-11387522/ recruitment@rkz.nl. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdagochtend 23 augustus. De tweede gesprekken staan gepland op donderdagmiddag 25 augustus.

Solliciteren

Pak jij deze uitdaging aan? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Onderdeel van de sollicitatieprocedure is het invullen van een persoonlijkheidsvragenlijst. De sluitingsdatum voor deze vacature is 21 augustus.

Wij vragen aan jou

  • Relevante beroepsopleiding: een diploma voor doktersassistente, verpleegkundige of een soortgelijke opleiding.
  • Eventueel aangevuld met een management opleiding of de bereidheid een management opleiding te volgen.
  • Hbo denkniveau.
  • Ervaring op de polikliniek is een pré.
  • Kunnen motiveren en goed samenwerken zijn kwaliteiten die op jou van toepassing zijn.
  • Je bent resultaatgericht, procesmatig sterk en besluitvaardig in je handelen.
  • Je doet jouw werk met enthousiasme en creativiteit.