Vaktherapeut Beeldend

Functieomschrijving

Vaktherapeut Beeldend

16 uur (periode van zes maanden, mogelijk verlenging)

Per direct beschikbaar


Ben jij dit?

Als vaktherapeut beeldend sta jij bekend om jouw enthousiasme en je vermogen tot procesmatig denken en het kunnen geven en ontvangen van feedback. Je weet van aanpakken. Jij hebt kennis van vaardigheden in het begeleiden van groepsprocessen gericht op persoonlijksheidsproblematiek. Je kan beeldende processen begeleiden binnen therapeutische relaties. Ervaring of affiniteit met Mindfulness is een pre.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Je werkzaamheden als vaktherapeut beeldend zullen plaatsvinden op de deeltijdbehandeling en op de kliniek op woensdag en donderdag. De deeltijdbehandeling betreft groepen van zowel steunende, structureerde als psychotherapeutische aard gericht op persoonlijkheidsproblematiek. De deeltijd heeft als kader AFT (affectfobietheorie). Naast groepstherapie geef je ook individuele begeleiding aan patiënten. Het klinische aanbod omvat groepsbehandelingen gericht op diagnostiek en activering. Je geeft twee à drie groepen per dag beeldende therapie. De groepen bestaan uit acht personen. Verder neem je deel aan verschillende multidisciplinaire overleggen en verzorg je schriftelijke verslaglegging van de therapieën die je geeft.

Jouw nieuwe collega’s!

Je werkt samen in een multidisciplinair team van een dramatherapeut, een muziektherapeut, psychologen, psychiaters, sociaal psychiatrische verpleegkundigen/relatietherapeuten. Wij werken vanuit een eclectisch model op de kliniek en polikliniek met AFT op de dagbehandeling. Het team schoolt regelmatig bij en heeft regelmatig inter- en supervisies ter bevordering van een ieders ontwikkeling en die van het team als geheel.


De afdeling psychiatrie bestaat uit een opnameafdeling, een consultatieve dienst, een polikliniek en een deeltijdbehandeling. Bij de kliniek ligt de nadruk op diagnostiek en kortdurende behandeling van mensen met een psychiatrische stoornis, in het bijzonder wanneer er sprake is van complexe somatisch comorbiditeit. De deeltijdbehandeling is bestemd voor de behandeling van mensen met persoonlijkheidsstoornissen.


Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 55 (maximaal € 4111,- op basis van 36 uur).
 • Betreft vervanging voor 6 maanden 16 uur per week, mogelijk verlenging.
 • Een ervaren en enthousiast team waarin multidisciplinair werk en open communicatie belangrijk zijn.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Ontwikkeling en doorstroming vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij trainingen van GoodHabitz aan.
 • Het RKZ is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Het RKZ heeft een zeer actieve Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en het jaarlijkse kien en sinterklaasfeest.


Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met Thomas Kok, Medisch Manager Psychiatrie of Christi de Wolf Vaktherapeut Drama, via 0251-783724.


Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button vóór maandag 25 augustus. Wij kijken uit naar je reactie. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 25 augustus.

Wij vragen aan jou

 • Opleiding tot beeldend therapeut en geregistreerd in het register vak therapeutische beroepen.
 • Per direct beschikbaar
 • Ervaring in het werken met psychiatrische patiënten en specifiek met persoonlijkheidsproblematiek.
 • Jij werkt graag samen met andere disciplines.
 • Ervaring in het werken met beeldende therapie binnen groepen met psychiatrische patiënten die lijden aan persoonlijkheidsproblematiek en/of (ernstige) psychosomatische problematiek.

Deze vacature is  intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en interne kandidaten voorrang.