Verpleegkundig telecoach

Functieomschrijving

Het RKZ heeft grote ambities om bij te dragen aan de zorgtransformatie in Nederland. Voor de inrichting van het nieuwe regionaal Telecoachingscentrum, zoeken wij een gedreven en digitaal-georiënteerde verpleegkundig telecoach. 

Wil jij als verpleegkundige patiënten met een chronische ziekte begeleiden via de digitale weg? Wil jij bijdragen aan de realisatie van deze grote ambitie? Eventueel zelfs naast je huidige werkzaamheden? Lees dan verder!


Verpleegkundig Telecoach 

uren in overleg

Vernieuwend, meedenkend & flexibel


De Verpleegkundig Telecoach is een nieuwe rol in het Nederlandse zorglandschap

“Samen met onze regiopartners zijn wij uw vinger aan de pols, met uw RKZ-zorgverlener altijd drempelloos onder de digitale knop.”

Als verpleegkundig telecoach ben jij de digitale spin in het web en het betrokken aanspreekpunt voor de patiënt. Triage via telecoaching zal binnen het RKZ worden ingezet bij patiënten met een chronische aandoening. We begeleiden patiënten via een digitaal platform, waarbij jij ‘de RKZ-zorgverlener onder de digitale knop’ bent. Jij zorgt ervoor dat de patiënt zich ondersteund voelt op het moment dat die dit écht nodig heeft. Op de momenten dat de patiënt geen zorgbehoefte heeft en zelf vooruit kan met het digitaal platform, zal jij ook niet in beeld komen. Door digitale ondersteuning én jouw inzet gaan patiënten veel minder polibezoeken nodig hebben en voorkomen we waarschijnlijk zelfs opnames. Termen die je gaat tegenkomen in je werk zijn: digitaal platform, chat en (beeld)bellen, thuismonitoring, preventie, zelfmanagement, patiëntgerichte coaching en Positieve Gezondheid (360-graden blik).

Het regionaal Telecoachingscentrum
Het regionaal Telecoachingscentrum is een ziekenhuis-breed initiatief. Voor mensen met een chronische ziekte, behandeld in het RKZ, wordt het uitgangspunt: digitaal als het kan, fysiek als het moet. Hoe dan digitaal? Inderdaad, via het regionaal Telecoachingscentrum. Middels digitale coaching bieden we ondersteuning in niet alleen de fysieke aspecten van de aandoening, maar ook de mentale en sociaal-emotionele uitdagingen.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Waar vertaalt zich dit in? Door de combinatie van jou als verpleegkundig ttelecoach én een digitaal platform, zijn wij in staat grote groepen patiënten te coachen. Dit doen we door:

1) thuismonitoring, het continue meten van vitale waarden op afstand, zoals hartslag, saturatie en lichaamsgewicht. Wijkt het af? Dan krijg je een automatisch signaal, interpreteer je deze en zet je passende vervolgacties in. Bijvoorbeeld een medisch specialist voor een behandeladvies, de huisarts voor een consult of een wijkverpleegkundige voor assistentie ter plaatse.

2) bevorderen van zelfmanagement door bijv. educatie modules en vragenlijsten. Is contact nodig met een zorgverlener? Dan ga jij de patiënt te woord staan. Op coachende wijze signaleer jij zorgbehoeftes, geef je richting en zet je passende vervolgacties in.

3) preventie door bijv. educatie modules en screeningsinstrumenten op afstand. Door aandacht voor beweging, voeding, slaap en stress signaleren kunnen we verergering van ziekte voorkómen. Heeft de patiënt nog vragen of behoefte aan intensievere begeleiding? Dan ben jij het eerste aanspreekpunt om te kijken hoe te voorzien in de vraag.

RKZ is aanjager van dit initiatief maar doet de uitvoering samen met de regio. We zullen (gefaseerd) gaan samenwerken met thuiszorg, huisartsen, gemeenten, fysiotherapeuten en diëtisten. Denk ook aan welzijnsorganisaties, zodat we op termijn patiënten laagdrempelig kunnen koppelen aan bijvoorbeeld buurtsportcoaches. Op naar juiste zorg op de juiste plek. Passende aandacht voor de patiënt gericht op participatie.


Ben jij dit?

Wij zoeken een collega met nieuwsgierigheid naar nieuwe vormen van zorg en affiniteit met e-health. Iemand die de uitdaging aan wil gaan om patiënten te coachen, van cardiologie tot reumatologie – ondersteund door medische beslisbomen en collega’s. Daartoe kan jij goed signaleren, richting geven, adviseren en verwijzen. Altijd met de patiëntbehoefte als uitgangspunt. Jij bent een verpleegkundige die in staat is een 360-graden blik te werpen op mensen met een chronische ziekte: wat speelt er fysiek? Maar zeker ook: wat zijn mentale en sociale-emotionele oorzaken en/of gevolgen? En: heeft de patiënt op die punten ook een zorgbehoefte? Iemand die buiten de kaders kan denken en zoekt naar wat wél kan in plaats van wat niet mogelijk is.

Heb jij naast de vakinhoudelijke kennis en interesse ook een open en flexibele houding en wil je meedenken in de verbetering van dit digitale zorgaanbod? Dat is voor ons een must. We staan aan de wieg van een enorme transformatie. De plannen liggen er in grote lijnen, maar nog lang niet alles is in beton gegoten. Het succes ontstaat niet zonder waardevolle input van jou. Een unieke kans als je het ons vraagt!


Jouw nieuwe collega’s!

Het team telecoach verpleegkundigen  moet nog worden opgebouwd. Wij zoeken meerdere parttime verpleegkundigen voor deze positie, eventueel naast jouw huidige werkzaamheden. Zo kunnen we continuïteit van zorg waarborgen in het telecoachingscentrum. In de beginperiode zal je ingewerkt worden door een longverpleegkundige met ervaring in thuismonitoring.

Naast je verpleegkundige collega’s zal je in de ontwikkeling van dit centrum ook veel samenwerken met Team Zorginnovatie, Boegbeeld Anders Werken Erik Kapteijns en Kees Broekman, manager Zorg. Met veel energie zijn zij gedreven om het Regionaal Telecoachingscentrum tot een groot succes te brengen, samen met met jou, vele andere RKZ-afdelingen en regionale zorgpartners.


Wij bieden jou!

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!

Verder bieden wij:

 • Inschaling volgens de cao ziekenhuizen
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Verder hebben wij een leuke personeelsvereniging die activiteiten organiseert, zoals weekendjes wintersport en een fietsenrally, het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theatervoorstellingen.
 • Werk binnen kantooruren, eventueel te combineren met je huidige baan op de (poli)kliniek indien wenselijk.
 • Uren in overleg? We willen 36u kunnen vullen met verschillende collega’s
 • Je wordt ingewerkt door longverpleegkundigen met ervaring in thuismonitoring

Informatie

We kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierigheid is gewekt, maar dat je ook nog veel vragen hebt. Het is immers iets heel nieuws. Voor meer informatie kun je mailen met de afdeling recruitment  recruitment@rkz.nl

https://nieuw.rkz.nl/projecten_zorginnovatie/kwartiermaker-chronische-zorg-van-start/


Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie!

Wij vragen aan jou

 • BIG registratie als Verpleegkundige MBO/HBO.
 • Bij triage ligt jouw interesse.
 • Je gaat zelfstandig te werk, maar weet goed de samenwerking op te zoeken.
 • Je denkt in oplossingen en kansen.