Verpleegkundige afdeling Neurologie

Functieomschrijving

Verpleegkundige afdeling Neurologie
Flexibel, positief, zelfstandig

24-36 uur


Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) biedt jou een mooie kans om je zelf te ontwikkelen als verpleegkundige op een afdeling met een grote diversiteit aan ziektebeelden.

Ben jij dit?

Jij bent een flexibele en positief ingestelde verpleegkundige. Jij kan goed zelfstandig werken en zet jouw kennis graag in op onze afdeling. Jij kent het belang van samenwerken binnen je eigen team en vindt het een uitdaging om te ondersteunen bij de andere specialismen op de afdeling. Klinkt dit goed in je oren?


Dan kan je dag er zo uit zien

Jouw dag begint met de overdracht en de dagstart. Tijdens de dagstart bespreken we welke patiënten er op de afdeling liggen, waar de knelpunten liggen en hoe we dit gaan aanpakken om de knelpunten op te lossen. Hierna ga je aan de slag en help je patiënten met ADL taken, medicatie, complexe verpleegtechnisch handelingen, pijnmanagement, multidisciplinair overleg/afstemming en administratie. 

Op de afdeling Neurologie worden de CVA/TIA patiënten opgenomen op de Stroke Unit. Zij krijgen daar de acute Stroke zorg volgens de landelijke richtlijnen. Verder worden er patiënten opgenomen met uiteenlopende neurologische aandoeningen. Neurologie is een afdeling met een grote acute patiëntenstroom. Dit vereist een flinke dosis flexibiliteit en zelfstandigheid van de medewerkers. 

Er zijn vanuit deze afdeling veel ontwikkelmogelijkheden, zoals de Stroke opleiding en LEAN trainingen. Daarnaast biedt het RKZ de mogelijkheid tot specialisatie of het doorstromen naar andere afdelingen.


Jouw nieuwe collega’s!

Wij zijn een afdeling, bestaande uit ongeveer 48 verpleegkundigen, helpenden, zorgassistentes, secretaresses en artsen van verschillende specialismen. De neurologie zelf is een hecht en klein team dat nauw samenwerkt met de neurologen en de paramedici. Wij zijn de schakel in professionele multidisciplinaire zorg waarin de patiënt centraal staat. Wederzijds respect, een open communicatie en vertrouwen zijn voor ons belangrijk. Samen zorgen wij voor de beste zorg op onze afdeling. Wij werken veel samen en helpen elkaar waar nodig.


Het RKZ

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 45 (€3.468,- bruto per maand o.b.v. 36 uur).
 • Werk je liever parttime of fulltime? Het kan allebei! Van 24 tot 36 uur.
 • Vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Het station Beverwijk (en busstation) is op 5 minuten loopafstand.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Verder hebben wij een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert. Wat denk je van weekendjes wintersport, stedentrips en een fietsenrally. Het jaarlijkse sinterklaasfeest en voordelige tickets voor concerten en theater voorstellingen?

Momenteel zijn we bezig met het aanpakken van de coronacrisis, maar ook met een grootschalige renovatie van ons ziekenhuis.

Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met Karin Vellema, Afdelingsleider Cardiologie/Long, CCU/EHH, Neurologie op 0251-265137 of Ashana Slot, Teamleider Neurologie op 0251-263986.


Solliciteren?

Wil je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. 

Wij vragen aan jou

 • BIG Geregistreerde Verpleegkundige MBO/HBO
 • Reeds een Stroke opleiding doorlopen of ervaring op dit gebied? Dan is dit een pré!
 • Een gezonde dosis humor, een positieve instelling en hoog relativeringsvermogen
 • Gezien de nauwe samenwerking tussen artsen en verpleegkundigen zijn goede communicatieve vaardigheden van belang