Verpleegkundige Longgeneeskunde

Functieomschrijving

Verpleegkundige Longgeneeskunde
16 uur
Zelfstandig, communicatief sterk & samenwerken


Wat breng jij mee?

Als Verpleegkundige Longgeneeskunde heb jij ruime kennis op het gebied van COPD, astma en chronische longziektes. Daarnaast vind jij goede begeleiding van de longpatiënten belangrijk. Jij zet daarvoor je verschillende communicatie en sociale vaardigheden in. Jij werkt zelfstandig binnen de zorgvraag en de daaruit vloeiende behandeling in samenspraak met de longarts.

Dan kan je dag er zo uit zien!

Je draait zelfstandig spreekuur voor longpatiënten, denk bijvoorbeeld aan het coördineren van de behandeling van chronische longpatiënten. Tussendoor overleg jij, indien nodig, met de longartsen. Je werkt nauw met hen samen. Verder geef jij voorlichting en instructie aan de patiënten en zijn/haar naasten over COPD en Astma en zorg jij voor scholing op dit gebied. Op aanvraag doe jij consulten op de verpleegafdeling. Ook spelen onze longverpleegkundigen een centrale rol in een vernieuwend project waarin we middels eHealth en beeldbellen onze COPD patiënten begeleiden.

Jouw nieuwe collega’s!

Het team bestaat uit een longverpleegkundige en een verpleegkundig specialist, waarbij ieder veelal zijn eigen patiënten ziet. Jullie werken nauw samen met de longartsen en het longsecretariaat.

Waar wij het verschil maken is dat wij een klein ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg aan de patiënten te leveren.

Wij bieden jou!

 • Inschaling volgens de cao schaal 50 (maximaal €3664,-) 
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Een leuke uitdaging op het gebied van longgeneeskunde in het ziekenhuis
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Het RKZ is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Het RKZ heeft een zeer actieve Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en het jaarlijkse kien en sinterklaasfeest.


  Informatie

  Voor meer informatie kun je bellen met Brenda Burger, Afdelingsleider Longgeneeskunde, op 0251 264957. Wil je eerst de sfeer proeven? Natuurlijk mag je eerst een dagje meelopen:


  Vrijblijvend meelopen

  Solliciteren

  Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer vóór 1 september 2020.

  Wij vragen aan jou

  • Post hbo longverpleegkundige + voorschrijfbevoegdheid
  • Ruime kennis op het gebied van longgeneeskunde
  • Zelfstandig spreekuur draaien
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist om te kunnen werken bij het RKZ. 

  Wij maken geen gebruik van acquisitie voor het invullen van deze vacature, wij selecteren graag zelf onze nieuwe collega. Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re- integranten en interne kandidaten voorrang.