Verpleegkundige Psychiatrie

Functieomschrijving

Zie jij de mens achter de stoornis? Wij zoeken een verpleegkundige met doorzettingsvermogen voor onze psychiatrische afdeling in het Rode Kruis Ziekenhuis ziekenhuis, waar somatische en psychiatrische zorg gecombineerd wordt!


Verpleegkundige Psychiatrie PAAZ/MPU
Creatief, inlevend en oplossend

(24 tot 36 uur per week)


Wat breng jij mee?

Jij bent een ervaren verpleegkundige die somatiek en psychiatrie kan integreren. 

Daarnaast vind je aandacht en tijd voor de patiënt belangrijk en wil je je klinische blik ontwikkelen binnen een multidisciplinair team. Verder ben je bekend met stabiliseren in crisissituatie(s). Jij weet dat protocollen en methodieken helpend en richting gevend zijn, maar binnen ziekenhuis(psychiatrie) zelden een sluitend antwoord is op de MPU. Met jouw creatieve geest denk je in oplossingen en samen met jouw team zet jij deze uit.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Je werkt met een diverse patiëntenpopulatie, waardoor geen dag hetzelfde is. Denk hierbij aan complexe, onderscheidende zorg door co morbiditeit tussen psychiatrie en somatiek. Je doet opnames, bewaakt de dagstructuur en leidt het overleg met arts en psychiater. Je voert gesprekken met patiënten om de basis te leggen voor inzicht en coping ongeacht het ziektebeeld, verricht verpleegtechnische handelingen en geeft therapie, waarin je geen moment je klinische blik verliest in samenwerking met de verschillende disciplines en behandelaren binnen het ziekenhuis. Het is geen routine, maar een uitdagende functie waarin continu schakelen van jou verwacht wordt. Jij hebt een signaleerde functie die een grote bijdrage heeft voor de invulling en uitvoering van het behandelplan. Als consultatief psychiatrisch verpleegkundige beweeg je je door het ziekenhuis heen waar je adviezen geeft aan andere afdelingen


Jouw nieuwe collega's!

Wij zijn een hecht en kundig team van verschillende specialismes die samen de beste zorg aan de patiënten willen leveren wat past bij hun situatie. Wij bestaan uit verpleegkundige, psychologen, vaktherapeuten, arts-assistenten, coassistenten en psychiaters. Tijd en aandacht voor de patiënten vinden wij belangrijk.


De PAAZ afdeling met 12 psychiatrie bedden en 4 MPU bedden (Medische Psychiatrische Unit) is nog volop in ontwikkeling . De afdeling biedt zorg aan algemene ziekenhuispatiënten met complexe somatische en psychiatrische co morbiditeit waar een normale afdeling in tekortschiet. Denk aan:

 • Chronisch psychotische patiënt die een operatie moet ondergaan
 • Depressieve patiënt die een overdosis medicijnen heeft genomen waardoor opname nodig is
 • Patiënt met verwardheidsklachten waarbij diagnostiek uitgevoerd moet worden


Wij bieden jou!

Waar wij het verschil maken is dat wij een klein ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


 • Inschaling volgens de Ziekenhuis cao schaal 50 (maximaal €3.922-)
 • Werk je liever parttime of fulltime? Het kan allebei! Van 24 tot 36 uur.
 • Een uitdaging om een stevige afdeling ziekenhuis psychiatrie neer te zetten met jouw bijdrage.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis is een LEAN organisatie. Wij bieden verschillende trainingen aan om jou de LEAN methodiek te leren toepassen.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft een gewaardeerde Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en de jaarlijkse kien en sinterklaasfeest.


Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arthur Veldhoen, Afdelingsleider PAAZ/MPU, 0658769382. Wil je liever eerst een dagje meelopen om een indruk te krijgen van het werk en de afdeling? Neem dan contact op met Sophie Kurvers( teamleider) op 06-23566770.

Solliciteren?

Kom je bij ons werken? Wij kijken uit naar je reactie. 

Wil je eerst de sfeer proeven? Natuurlijk mag je eerst een dag meelopen.  Wij vragen aan jou

 • BIG-geregistreerde Verpleegkundige
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Creatief in handelen en denken
 • Jij bent altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen in je vak