Verpleegkundige Psychiatrie PAAZ/MPU

Omschrijving


Kon jij nooit goed kiezen tussen psychiatrie of ziekenhuis als verpleegkundige? Kom werken bij ons op de psychiatrische afdelingen in een algemeen ziekenhuis, waar deze twee gecombineerd worden!

Verpleegkundige Psychiatrie PAAZ/MPU (HBO-V)

Creatief, inlevend en oplossend

(24 tot 36 uur per week)

 

Ben jij dit?

Jij bent een allrounder die somatiek en psychiatrie kan integreren. Daarnaast vind je aandacht en tijd voor de patiënt belangrijk en wil je je klinische blik ontwikkelen binnen een multidisciplinair team. Verder ben je bekend met stabiliseren in crisissituatie(s). Jij weet dat protocollen en methodieken helpend en richting gevend zijn, maar binnen ziekenhuis(psychiatrie) zelden een sluitend antwoord is op de MPU. Met jouw creatieve geest denk je in oplossingen en samen met jouw team zet jij deze uit

 

Dan kan je dag er zo uit zien!  

Je werkt met een diverse  patiëntenpopulatie, waardoor geen dag hetzelfde is. Denk hierbij aan complexe,

onderscheidende zorg door co morbiditeit tussen psychiatrie en somatiek. Je doet opnames, bewaakt de dagstructuur en leidt het overleg met arts en psychiater. Je voert gesprekken met patiënten om de basis te leggen voor inzicht en coping ongeacht het ziektebeeld,verricht verpleegtechnische handelingen en geeft therapie, waarin je geen moment je klinische blik verliest in samenwerking met de verschillende disciplines en behandelaren binnen het ziekenhuis. Het is geen routine, maar een uitdagende functie waarin continu schakelen van jou verwacht wordt. Jij hebt een signaleerde functie die een grote bijdrage heeft voor de invulling en uitvoering van het behandelplan. Als consultatief psychiatrisch verpleegkundige beweeg je je door het ziekenhuis heen waar je adviezen geeft aan andere afdelingen.

 

Jouw nieuwe collega's!

Wij zijn een hecht en kundig team van verschillende specialismes die samen de beste zorg aan de patiënten willen leveren wat past bij hun situatie. Wij bestaan uit verpleegkundige, psychologen, vaktherapeuten, arts-assistenten, coassistenten en psychiaters. Tijd en aandacht voor de patiënten vinden wij belangrijk.

 

De PAAZ afdeling met 4 MPU bedden (Medische Psychiatrische Unit) is vanaf 2014 te vinden in het Rode Kruis Ziekenhuis. Dat is nog vrij kort en daarom zijn we nog volop in ontwikkeling. De afdeling biedt zorg aan algemene ziekenhuispatiënten met complexe somatische en psychiatrische co morbiditeit waar een normale afdeling in tekortschiet. Denk aan:

 • Chronisch psychotische patiënt die een operatie moet ondergaan
 • Depressieve patiënt die een overdosis medicijnen heeft genomen waardoor opname nodig is
 • Patiënt met verwardheidsklachten waarbij diagnostiek uitgevoerd moet worden
 • Moeder en kind opname door postnatale depressie

Wij bieden jou!

 • Aantrekkelijke beloning volgens de Ziekenhuis cao schaal 50 (maximaal €3490,-)
 • Werk je liever parttime of fulltime? Het kan allebei! Van 24 tot 36 uur.
 • Een uitdaging om een stevige afdeling ziekenhuis psychiatrie neer te zetten met jouw bijdrage.
 • Gratis parkeren en station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.
 • Verder hebben wij een leuke personeelsvereniging die zeer uitlopende activiteiten organiseer.         

Waar wij het verschil maken is dat wij een klein ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd.  Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg  te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!

    

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Thomas Kok, Medisch Manager / Psychiater 0251-783724 of bij Martje Dermer, Afdelingsleider Psychiatrie/Psychologie 0251-783862.

 

Solliciteren?

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Wil je eerst de sfeer proeven? Natuurlijk mag je eerst een dag meelopen.  


Wij vragen aan jou

 • Verpleegkundige op hbo-niveau
 • BIG registratie
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Creatief in handelen en denken
 • Jij bent altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen in je vak Deze vacature is  intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en boventallige kandidaten voorrang.