Vrijwilliger Gastheer/-vrouw verpleegafdeling

Omschrijving

Vrijwilliger Gastheer/-vrouw verpleegafdeling

3,5 uur

Gastvrij

 

Bij het RKZ willen wij de beste zorg voor de patiënten. Wil jij ons daarbij helpen als vrijwilliger?

 

Ben jij dit?

Van nature ben je gastvrij en help je graag andere mensen. Jij vindt het fijn om wat te kunnen bijdragen aan de regio IJmond en de patiënten van het RKZ te helpen.

 

Dan kan je dag er zo uit zien!

Als gastheer-/vrouw op de verpleegafdeling help jij samen met je collega vrijwilligers extra services aan te bieden aan de patiënten. Een kleine greep uit je werkzaamheden zijn: het verzorgen van de bloemen op de afdeling en in de centrale ruimtes, een ommetje maken met de patiënt, verzorgen van kopje koffie en thee aan de familie of de patiënt, op verzoek van de verpleegkundige een praatje maken met de patiënt of een spel spelen. De patiënt helpen met de tas uit pakken en begeleiden naar verschillende afspraken in het ziekenhuis. Je dag start om 9.00 tot 12.30 uur, het gaat om een vaste dag per week.

 

Jouw nieuwe collega’s!

Wij zijn een team van vrijwilligers die graag de patiënten en de verpleegkundigen helpen. We starten de dag met z’n drieën of vieren en verdelen de taken van die dag. Dit doen we aan de hand van een checklist. We vallen ook voor elkaar in bij vakantie en verzuim.

 

Wij bieden jou!

 • Reiskosten vergoeding 19 cent per kilometer.
 • De patiënten van het RKZ een handje helpen.
 • Een leuk team van vrijwilligers.
 • Eén keer per jaar een vrijwilligersdiner
 • Je mag meedoen aan alle activiteiten/cursussen die voor personeel zijn geregeld
 • Aan het eind van het jaar ontvang je een mooi eindejaarsgeschenk

 

Waar wij het verschil maken is dat wij een kleinschalig ziekenhuis zijn met onze specialismen, zoals brandwondenzorg op top klinisch niveau. Dat is uniek in deze tijd. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg  te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!


Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met Zeynep Poyraz, coördinator Vrijwilligers, mail naar vrijwilligers@rkz.nl of bel 0251-265206.

 

Ga jij aan de slag als vrijwilliger bij het RKZ?

Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor 26 april 2019. Er wordt in die week contact met je opgenomen en de gesprekken vinden plaats in de tweede week van mei.

 

Graag ontvangen wij van jouw een cv (hoeft niet uitgebreid te zijn) en een motivatie voor hoeveel uur je beschikbaar bent en welke dagen.

 

**Deze vacature is op vrijwillige basis** 


 


Wij vragen aan jou

 • Jij staat bekend om jouw gastvrijheid en behulpzaamheid
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je bent discreet en gaat goed om met vertrouwelijke informatie
 • Je bent goed ter been, je zet namelijk veel stappen op een dag!
 • Je werkt zelfstandig, maar zoekt ook de samenwerking op.

Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en boventallige kandidaten voorrang.