Ziekenhuisapotheker

Omschrijving

De Apotheek van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk is i.v.m. de vervanging van het zwangerschapsverlof van één van onze collegae per 1 maart 2019 op zoek naar een

 

Ziekenhuisapotheker 

32 - 36 uur, voor de duur van 1 jaar

 

Het ziekenhuis

In het RKZ werken alle specialisten nauw samen om de beste zorg aan de patiënt te kunnen leveren. We zijn een middelgroot ziekenhuis, met een bijzondere functie, namelijk een brandwondencentrum. Alle specialismen zijn in min of meerdere mate betrokken bij het behandelen van brandwonden. Hierdoor beschikken wij bijvoorbeeld over een level 2 IC en zijn er uiteenlopende onderzoekslijnen met verschillende hoogleraren.

Ons ziekenhuis kenmerkt zich verder door de zeer korte lijnen en de spontane multidisciplinaire lunches. Dagelijks vind je specialisten van verschillende vakgroepen naast elkaar aan de lunch, waar het weekend met veel interesse voor elkaar wordt doorgenomen, nadat je als apotheker eerst de voorschrijvers weer kort hebt kunnen bijpraten over de nieuwe mogelijkheden in HiX.

 

De afdeling

De ziekenhuisapotheek behaalde enkele jaren geleden bij het eerste (onaangekondigde) inspectiebezoek in 1x het GMP-Z certificaat voor VTGM handelingen (incl. VTGM op voorraad). De inspecteurs benoemden onze apotheek toen al als “Klein, maar Ambitieus”.

Deze lijn hebben we voortgezet door als één van de eerste apotheken in Nederland als ziekenhuisapotheek en poliklinische apotheek (opgericht in augustus 2015) verder te gaan als de Apotheek van de Toekomst. Sindsdien is onze apotheek gegroeid van 25 naar 40 medewerkers.

Samen met twee ziekenhuisapothekers, twee poliklinisch apothekers en twee poliklinisch apothekers i.o. vormen we een vakgroep, waarin we met veel enthousiasme de hele keten van de farmaceutische zorg vormgeven en we elkaar de ruimte geven onze beste individuele kwaliteiten maximaal te benutten. Het BAZ visitatieteam benoemde tijdens de visitatie in 2017 onze samenwerking als voorlopend op de rest van Nederland. De ziekenhuisapotheek werkt regionaal samen met de ziekenhuisapotheken in onder andere Alkmaar en Hoorn. De vakgroep draagt daarnaast ook een steentje bij aan ontwikkelingen in de regio en op landelijk niveau bij de NVZA en de Federatie Medisch Specialisten.

 

Functie

We zijn op zoek naar een net zo enthousiaste en ambitieuze collega die onze vakgroep voor de duur van een jaar komt versterken. Je bent professioneel mede verantwoordelijk voor de totale farmaceutische patiëntenzorg. Je zult meedraaien in het dagdienstrooster en participeren in diverse projecten, o.a. op het gebied van  medicatieveiligheid en ICT. Specifiek zijn we op zoek naar iemand die kan deelnemen aan het MDO op onze (brandwonden-)IC, met kennis van infectieziekten en affiniteit met FPZ. Wat betreft backoffice taken wordt affiniteit met VTGM en protocollenbeheer gewaardeerd.

We bieden een baan aan met de ideale combinatie van front- en backoffice taken. Een klein team betekent veel verschillende verantwoordelijkheden en af en toe “water bij de wijn”, maar het betekent ook dat elke werkweek dynamisch en afwisselend is.


Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling is in principe voor de duur van een jaar. De mogelijkheden voor een vast dienstverband worden nog onderzocht. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ziekenhuizen. Op basis van je ervaring zal een passend salarisaanbod worden gedaan.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw C.R. Langereis, ziekenhuisapotheker en Medisch Manager via 0251-265609, mevrouw D.L. Hilarius, ziekenhuisapotheker via 0251-783826 en mevrouw R.D. Lantink, poliklinisch apotheker via 0251-265127.


Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. Solliciteer voor 19 december. Wij vragen aan jou

  • Je bent geregistreerd ziekenhuisapotheker. Ervaring met HiX is een pré.
  • Je herkent jezelf in de Apotheker van het Ziekenhuis zoals in de visie van de NVZA.
  • Je onderschrijft het belang van direct patiëntencontact in de vorm van een eigen spreekuur of consulten op de klinische afdelingen en haalt hier plezier uit.
  • Je hebt analytisch inzicht, kunt processen in kaart brengen en kritische factoren identificeren.
  • Je kunt zelfstandig, gestructureerd en nauwkeurig werken.
  • Je bent stressbestendig, beschikt over goede collegiale en communicatieve eigenschappen en vindt het leuk om in een kleiner team te werken.